۲ نفر
۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱
تاثیر پیروزی ترامپ بر سیاست خارجی ایران

روسای جمهور در آمریکا سیاست های مستقل خودشان را ندارند، ممکن است که روش هایشان متفاوت باشد اما سیاست های خارجی آمریکا به نحوی است که با آمدن و رفتن افراد تغییر نخواهد کرد. 

از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران نیز هیچوقت مناسبات خود را با آمد و رفت روسای جمهور آمریکا تغییر نخواهد داد. دلیلش هم این است که تمامی این افراد چه جمهوری خواه چه دموکرات همیشه علیه جمهوری اسلامی ایران توطئه کرده‌ و برای کارشکنی در جمهوری اسلامی ایران برنامه داشته اند. بنابراین جمهوری اسلامی ایران هیچ دلخوشی نسبت به این انتخابات و افراد نخواهد داشت. 

آمریکا یک سیاست خارجی مشخص دارد که نحوه اجرای این سیاست خارجی توسط دموکرات ها و جمهوری خواه ها متفاوت است. نکته مشترک این احزاب نیز دشمنی و عناد با جمهوری اسلامی ایران است. اما از آنجایی که جمهوری اسلامی ایران مناسبات خود را با این احزاب و افراد آمریکایی تغییر نمی‌دهد درنتیجه این انتخابات هیچ تاثیری در سیاست خارجی ایران نخواهد گذاشت. همچنین سیاست داخلی جمهوری اسلامی ایران جدا از این افراد است.

ممکن است برخی از افراد تحلیل های متفاوتی داشته باشند اما معمولا این تحلیل ها واقع بینانه نیست، زیرا این دسته از افراد معتقدند حضور شخص در آمریکا مهم و تاثیرگذار است، درحالی که سیاست های کلی آمریکا از ابتدای انقلاب تا به الان در مقابل جمهوری اسلامی ایران مشخص است، پس در نتیجه این تحلیل ها اشتباه است.

در مورد بحث مذاکره با آمریکا باید به این نکته اشاره کرد که اگر بحث فقط مذاکره است، خب این اتفاق هر زمانی می‌تواند رخ بدهد. اما مذاکره فقط وسیله است و هدف نیست. هدف از مذاکره حل مشکلات با توافقی دوطرفه است. در گذشته تجربه به ما نشان داده است که هیچ وقت غربی ها به تعهدات و وعده های خود پایبند نبوده‌اند. بنابراین صِرف مذاکره مشکلی را حل نمی‌کند.

آخرین تجربه ما از مذاکره خیلی جالب نبود. ایران در برجام به تمامی تعهدات خود پایبند بود ولی آنها نه تنها به وعده هایشان عمل نکردند، بلکه به تحریم های علیه ایران اضافه کردند.

*نماینده دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی

۲۷۲۱۹

کد خبر 1982223

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =