حفاظت از منابع طبیعی نیازمند اختصاص نیرو، امکانات و تجهیزات است

سرهنگ علیرضا ابوطالبی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در جلسه پایش مراتع استان سمنان گفت: حفاظت از منابع طبیعی نیازمند اختصاص نیرو، امکانات و تجهیزات است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،سرهنگ علیرضا ابوطالبی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: با توجه به عدم تغییر کاربری اراضی و ارزش بالای زمین، انگیزه افراد برای تغییر کاربری اراضی جنگلی و مرتعی به شدت بالا رفته است که وظیفه مقابله با این روند مخرب به عهده یگان حفاظت سازمان  و ادارات  کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانها است.

سرهنگ علیرضا ابوطالبی با تاکید بر اینکه حفاظت از منابع طبیعی نیازمند اختصاص نیرو، امکانات و تجهزات است، تصریح کرد: حفاظت از عرصه‌های طبیعی شامل مقابله با تغییر کاربری، کنترل حریق و غیره فقط بخشی از وظایف یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی است. انجام این وظایف همواره توام با مخاطراتی برای پرسنلی است که این وظیفه را عهده‌دار می‌شوند. شهادت، جراحات سطحی یا عمقی از جمله تبعات فعالیت به عنوان یک نیروی حفاظتی در عرصه‌های طبیعی است.

سرهنگ ابوطالبی اظهار کرد: در حال حاضر 61 بلوک حفاظتی در استان و 76 حوزه مطالعاتی آبخیز داریم که تعداد نیروهای شرکتی و صیانتی ما 48 نیرو یگان حفاظت می باشد.

وی افزود: مناطق بحرانی و ساماندهی همیاران طبیعت در قالب گروه های 11 نفره نیز در استان انجام شده است که در حال حاضر 50 نقطه روستایی در شهرستان های استان سمنان در حال آموزش هستند.

*** لزوم مشارکت مردم در حفظ و نگهداری مراتع، جنگل‌ها

سید فردین شریعت پناهی رئیس اداره مهندسی و مطالعات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: مشارکت مردم در حفظ و نگهداری مراتع، جنگل‌ها مهم و ضروری است مردم، گردشگران، دامداران و کشاورزان باید به این موضوع دقت بیشتری داشته باشند.

رئیس اداره مهندسی و مطالعات منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: مردم عشایر و روستایی حاشیه جنگل تجربه زندگی بیشتری در طبیعت را دارند. وی تصریح کرد: در سال‌هایی که بارش‌های خوبی در فصل بهار رخ می‌دهد، پوشش علفی رشد خوبی دارد.

شریعت پناهی بیان داشت: امسال تا آخرین روزهای اردیبهشت‌ماه شاهد بارش‌های خوب بهاری بودیم به همین دلیل زیرآشکوب جنگل رشد بسیاری داشته و در مراتع نیز به همین شکل است.

حفاظت از منابع طبیعی نیازمند اختصاص نیرو، امکانات و تجهیزات است

رئیس اداره مهندسی و مطالعات منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان خاطرنشان کرد: به مرور زمان و با فصل تابستان که در استان آن را پشت سر گذاشتیم این زیرآشکوب رشدیافته، نیازمند مدیریت بیشتری برای حفظ و نگهداری دارد.

وی مشارکت مردم در حفظ و نگهداری جنگل‌ها و مراتع را مهم و ضروری دانست و عنوان داشت: مردم، گردشگران و دامداران و کشاورزان باید به این موضوع دقت داشته باشند که فصل خشک سال با یک آتش کوچک در طبیعت از جمله جنگل‌ها باعث بروز آتشی خواهد شد که مهار آن به دشواری صورت می‌گیرد.

سید فردین شریعت پناهی یادآور شد:  کارکنان یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری با شماره 1504 و 139به‌صورت شبانه‌روزی آماده دریافت گزارش‌های آتش‌سوزی هستند و تیم‌های اطفاءحریق نیز همواره در حالت آماده‎‌باش هستند.

رئیس اداره مهندسی و مطالعات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تاکید کرد: مردم باید به این موضوع واقف باشند که پیشگیری بهتر از درمان است از همین‌رو از خانواده‌ها درخواست می‌شود این مسائل را به فرزندان خود نیز آموزش دهند تا در آینده همگی به‌عنوان یک جنگلبان یا همیار طبیعت باشیم.

***615 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های آبخیزداری استان سمنان مصوب شد 

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان  گفت: 615 میلیارد ریال اعتبار از محل منابع ملی، استانی و محرومیت زدایی برای اجرای طرح های آبخیزداری این استان مصوب شده است.

محمد راستین در گفت و گو با خبرنگاران افزود: ۳۳۳ میلیارد ریال از این اعتبار از محل منابع ملی، ۲۸۲ میلیارد ریال از منابع استانی تخصیص می یابد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر اجرای 13 طرح آبخیزداری از محل اعتبارات ملی و 18 طرح از محل اعتبارات استانی مصوب شده است که ۳۰ درصد این طرح ها با حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی فعال هستند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بیان کرد: طرح های آبخیزداری از محل منابع استانی شامل ایجاد سازه های خشکه چین، گابیونی و ملاتی و طرح های در دست اجرا و با استفاده از منابع ملی شامل طرح های بیولوژیکی ، بیو مکانیکی و مکانیکی است.

راستین افزود: طرح های آبخیزداری شامل چهار بخش از جمله مکانیکی شامل ایجاد سازه، بیومکانیکی شامل تراس بندی، بیومکانیکی شامل نهال کاری، بذرکاری، بذرپاشی و کپه کاری و مدیریتی شامل کنترل ورود و خروج دام، چرای دام، کنترل شخم در جهت شیب و اصلاح شخم می شود.

حفاظت از منابع طبیعی نیازمند اختصاص نیرو، امکانات و تجهیزات است

وی، کنترل رسوب و افزایش تولید علوفه، نفوذ تدریجی آب در دل خاک، افزایش منابع آبی زیر زمینی، پیشگیری از بروز سیلاب و بروز خسارت به تاسیسات و جمع آوری رسوبات خاک از مزایای انجام عملیات آبخیزداری دانست

46

کد خبر 1986085

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار