۰ نفر
۲۰ مهر ۱۳۸۸ - ۲۰:۰۳

ادامه اصرار بر تحریم ایران در شرایطی که دیگر بحث نگرانی هسته‌ای مطرح نیست، دلیل و انگیزه‌های دیگری را مدنظر قرار می‌دهد

تحریم بانک‌ها و کشتیرانی ایران از سوی انگلستان به تحریم‌های اقتصادی ایران که پس از مذاکرات اخیر ژنور مطرح شده بود، اضافه شد در حالی که تمامی کشورهای طرف مذاکره با ایران از جمله انگلستان و آمریکا از مذاکرات راضی بودند.

ادامه اصرار بر تحریم ایران در شرایطی که دیگر بحث نگرانی هسته‌ای مطرح نیست، دلیل و انگیزه‌های دیگری را مدنظر قرار می‌دهد.

گفت‌وگوی خبر با «محمود احمدی‌بی‌غش» عضو کمیسیون امنیت ملی در مورد این دلایل و انگیزه‌ها را در ادامه می‌خوانید:

تحریم بانک‌ها و کشتیرانی ایران توسط انگلستان را به چه علتی می‌دانید؟

پس از مذاکرات در میان کشورهای اروپایی این‌طور استنباط شد که ایران و آمریکادر حال نزدیک شدن به یکدیگر هستند و در این میان منافع خود را در خطر دیدند چرا که اروپایی‌ها همیشه و بر سر همه مسائل درصدد بودند از ایران امتیاز بگیرند و اکنون منافع خود را در رقابت با آمریکا می‌بینند بنابراین دست به این بداخلاقی‌های سیاسی می‌زنند. ضمن اینکه پس از مذاکرات به نظر می‌رسد پرونده هسته‌ای ایران در حال بسته شدن است چرا که در سفری که محمد البرادعی به ایران داشت، توافق دو طرف به ادامه مذاکرات بود و ایران موافق ورود بازرسان سازمان بین‌المللی انرژی اتمی برای بازدید از تأسیسات خود شد بنابراین دیگر پرونده هسته‌ای ایران به بحران هسته‌ای تعبیر نمی‌شود.

در این میان کشورهای اروپایی و به‌ویژه انگلستان که بیشتر منافع سیاسی خود را در بحران‌های بین‌المللی جست‌وجو می‌کند، از این وضعیت راضی نیست و در حال ایجاد شرایطی است تا ایران را مجبور کند طبق خواسته‌های آنان رفتار کند اما در نهایت انگلستان ناچار خواهد شد حقوق ملت ایران را درنظر بگیرد.

به احساس رقابت اروپایی‌ها با آمریکا در مواجهه با ایران و ترس نزدیکی ایران و آمریکا پس از مذاکرات اشاره فرمودید، اما یک نکته اینجاست که چرا آمریکا پس از مذاکرات ایران را تحریم کرد؟

در مورد سیاست‌های آمریکا در مقابل ایران باید گفت سیاست‌های کلی این کشور تغییری نکرده است بلکه شیوه و تکنیک سیاست‌ها تغییر یافته، اما درخصوص تحریم‌ها با توجه به اینکه آمریکایی ها نیز تصور کرده‌اند احتمالا ایران به آنها نزدیک می‌شود، درصدد هستند از حالا حربه‌ای در دست داشته باشند تا با ایران مواجه شوند اما آمریکا و جامعه اروپایی باید بدانند تحریم‌ها علیه ایران کارساز نیست بلکه ایران در سی سال گذشته و در پی تحریم‌های پیاپی به رشد و بالندگی رسید و فراموش نکنند که تحریم‌ها سبب شد ایران هسته‌ای شود و در صورت ادامه تحریم‌ها ایران به علوم دیگری نیز مسلط خواهد شد.

فکر می‌کنید اعمال این تحریم‌ها بر ادامه مذاکرات تأثیر خواهد گذاشت؟

مسلماً اگر تحریم‌ها ادامه پیدا کند، موضع ایران هم در این مذاکرات تغییر می‌کند و این‌گونه نخواهد بود که یک‌طرف با هدف مذاکره و تعامل پای میز مذاکره بنشیند و یک طرف به امیتاز گرفتن بیندیشد. کشورهای طرف مذاکره و به‌ویژه انگلیس و آمریکا باید بدانند اگر این رویه را ادامه دهند،‌ایران به همکاری‌های بین‌المللی و مذاکرات ادامه نخواهد داد و بحث هسته‌ای را طبق قوانین NPT تنها از طریق سازمان‌ بین‌المللی انرژی اتمی پیگیری خواهد کرد و دیگر خود را ملزم نمی‌کند که با شورای امنیت سازمان ملل نیز گفت‌وگو کند.

کد خبر 20069

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین