علیرضا دهقان در کافه‌خبر انتقادهایی از دخالت دولت در ورزش کرد.<BR> عکس‌ها: مجتبی صالح

فرهاد عشوندی - میثم بهرامی / علیرضا دهقان بیشتر به عنوان یک گوینده اخبار ورزشی شناخته می‌شود. او چهار سالی است که وارد سیاست هم شده و با ورود به مجلس شورای اسلامی، چهره‌ای پیدا کرده که فراتر از یک گوینده اخبار ورزشی است. او با همان صدای گیرا و رسایش مهمان کافه خبر بود تا توضیح دهد چرا در این دوره انتخابات می‌خواهد به عنوان نماینده مردم تهران وارد مجلس شود. او البته صحبت‌هایی هم در مورد قانون منع دولت برای هزینه کردن در تیم‌های قهرمانی انجام داد و گفت اگر صنایع نمی‌خواهند در ورزش قهرمانی هزینه کنند، ارتباطی به قانون ندارد چراکه راهی برای هزینه کردن در تیم‌های قهرمانی وجود دارد و هیچ کس به آن توجه نکرده است.
*در بحث بررسی صلاحیت ورزش شما کجا بودید؟ آن موقع چرا هیچ حرفی نزدید؟
در برهه‌ای واقع شدیم که بحث کسب سهمیه المپیک و تشکیل وزارت ورزش بود. بحث زیر بار نرفتن دولت و بودجه ادارات کل تربیت بدنی‌های کشور را هم داشتیم. از فدراسیون‌ها و ادارات کل تربیت بدنی و کارشناسان به ما مراجعه می‌کردند و خواهش می‌کردند که هرچه سریع‌تر یکی معرفی شود به عنوان وزیر تا ورزش از این بلاتکلیفی خارج شود.
*شما آن زمان حتی به عنوان مخالف هم نطق نکردید که چرا یک غیر ورزشی می‌خواهد وزیر ورزش شود.
خب شما می‌دانید که آنجا قرعه‌کشی می‌شود. من ثبت نام کردم اما قرعه به نامم درنیامد که صحبت کنم. من پس از آن‌که سجادی رای نیاورد، خودم شخصا احساس خوبی نداشتم. اما شرایط خاصی بود.
*اگر قرار بود اسم 500 نفر را لیست کنیم که یکی از آن‌ها بر اساس صلاحیت‌ها وزیر ورزش شود، شاید آقای عباسی بین آن 500 نفر هم قرار نمی‌گرفت.
من قبول دارم. شاید یکی از اشتباهات ما در این ماجرا همین بود. واقعا یکی از تلاش‌های من این است که در مجلس بعدی روی این قضیه کار کنم. ما می‌خواهیم آنجا فکر ورزشی‌ها را اجرا کنیم.
*شما یکی از هسته مرکزی 15 نفره مجلس بودید که تشکیل وزارت ورزش را دنبال می‌کردید. شما حرفتان این بود که می‌خواهید ورزش را به ورزشی‌ها بدهید.
قبول دارم. متاسفانه این یکی از اشتباهات ما بود.
*چی شد که این اشتباه را انجام دادید؟ شما مصالحه کردید. سر ماجرای وزارت نفت، مصالح کردید.
این‌طوری نبود. من خالصانه دارم به عنوان یک ورزشی با شما صحبت می‌کنم. باور کنید من در مسائل این چنینی ورود نکردم. آقای سجای رای نیاورد و شرایط خاصی بر ورزش حاکم بود. از همه جای ایران خبر می‌رسید که ادارات کل بودجه ندارند و سهمیه‌های المپیک در خطر بود و خیلی مسائل دیگر. ما تحت آن فشار قرار گرفتیم و الان قبول دارم که اشتباه کردیم.
*آن روز صبح که یک سری از دوستان یک سری برگه گرفتند دستشان که آقای سجادی در نشست اصولگرایان رای نیاورده، چرا شما سخنرانی نکردید؟
من یکی از افرادی بودم که برای آقای سجادی جلسه می‌گذاشتم و فعالیت می‌کردم. حتی ثبت نام کرده بودم که بروم به عنوان موافق صحبت کنم اما اسمم درنیامد.
*می‌توانستید بروید 5 دقیقه وقت بگیرید و حرف بزنید.
رفتم. اما وقت ندادند. این طور مواقع وقت نمی‌دهند. من برای آقای سجادی این کار را کردم اما در مورد آقای عباسی هم با صراحت می‌گویم که اشتباه کردیم. شما باید جای ما بودید و فشاری که وجود داشت را حس می‌کردید. می‌خواستند توپ را بیندازند در زمین ما اما وزارت ورزش مولود مجلس هشتم بود. آن زمان مجلس گفته بود هیچ کسی حق برداشت پول از حساب سازمان را ندارد. شرایط ویژه‌ای بود.
*شما به عنوان یک ورزشی می‌توانستید وقت یک نفر دیگر را بگیرید و به عنوان یک ورزشی طوری صحبت کنید که آرای مثبت را بالا ببرید.
هیچ کسی وقتش را نداد.
*شما انتقاداتی که دارید را اخیرا مطرح کرده‌اید، یعنی در آستانه انتخابات مجلس.
نه. من یک گلایه‌ای که از دوستان دارم این است که فکر می‌کنند من اخیرا این حرف‌ها را می‌زنم. در حالی که من همان سه سال قبل هم به دوستان گفتم که اگر چیزی به ذهنشان می‌رسد در مورد ورزش، بیایند و بگویند تا آن را مطرح کنیم.
*می‌گویند آقای دهقان روند انتقادات را تند کرده تا وارد لیست صدای ملت شود.
باور کنید نه. من از روز اولی که تصمیم گرفتم به حوزه انتخابی تهران بیایم، روی خودم حساب کرده بودم.
*ولی مردم 4 سال است که شما را ندیده‌اند.
بله ولی من خودم هم دارم توی تهران می‌گردم. من 20 سال توی خونه‌های مردم بوده‌ام. خیلی از نوجوانان آن زمان که الان مردی شده‌اند برای خودشان، ‌الان خاطرات زیادی از من دارند.
*شما اخیرا برخی از اهالی فوتبال را به مجلس دعوت کردید تا در مورد انتخابات فدراسیون فوتبال با آن‌ها صحبت کنید. آقای مایلی‌کهن از شما گلایه کرده بودند که چرا اهالی فوتبال را به مجلس دعوت کرده‌اید، اما فقط یک نماینده در جلسه حضور داشته؟
من دلم می‌سوزد. من دلم می‌خواهد این کار را بکنم. این دغدغه من است. خب من هم این کار را نکنم؟ بانی این جلسه خود من بودم. الان شما ببینید، انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال 15 اسفند است و انتخابات مجلس 12 اسفند. همه رفته بودند. ولی من واقعا انتخابات فدراسیون فوتبال هم برایم دغدغه است. مجلس که تعطیلی ندارد. من که ورزشی هستم و کار تخصصی خودم را می‌کنم، چه گناهی کرده‌ام که انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال 15 اسفند است. من چه گناهی کرده‌ام که اگر گفته‌ام دولت در انتخابات فدراسیون دوومیدانی و فدراسیون فوتبال را دولت دخالت می‌کند، الان برگزار می‌شود و دو سال قبل نبوده که همان موقع حرفم را بزنم.
*الان بحثی که وجود دارد این است که شما با لیست صدای ملت آمده‌اید، با پسوند منتقد دولت.
من بحث دارم و برنامه‌هایم را پیگیری می‌کنم. ما در سال جدید اولین کاری که می‌کنیم این است که فدراسیون‌هایی که سهمیه المپیک گرفته‌اند را دعوت می‌کنیم تا مشکلات آن‌ها را بشنویم. من کاری ندارم که یک وزارتخانه بدش می‌آید یا خوشش می‌آید. من برنامه‌های خودم را دارم. احساس من این است که در بحث المپیک مشکل داریم. ما از فدراسیون‌ها دعوت می‌کنیم تا ببینیم اگر مشکلی هست و کمبودی هست، بررسی کنیم. البته آن‌ها باید کارشان را انجام داده باشند اما با این حال ما دعوتشان می‌کنیم. دوست ندارم بگویند من دارم آیه یاس می‌خوانم. اما من قبلا هم گفته‌ام که هوای ورزش ایران هوای المپیکی نیست. دوست ندارم وقتی المپیک برگزار شد و ناکام شدیم، بعد بیاییم یک کمیته تشکیل دهیم که دلایل ضعف ورزش ایران در المپیک را بررسی کند. بهتر است هر کاری که در نظر داریم را الان انجام دهیم.
*شما مسئول قرائت کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تربیت بدنی هستید اما هنوز نتیجه این تحقیق قرائت نشده.
نه من مسئول آن نبودم. مسئولیت این موضوع با رئیس کمیسیون آقای حداد عادل بود. سخنگو هم آقای ستار هدایتخواه بود.
*خب این چرا قرائت نمی‌شود؟
نتیجه تحقیق و تفحص را به هیات رئیسه هم داده‌اند اما نمی‌دانم چرا هنوز قرائت نشده است.
*در این بحث چقدر آقای حداد همکاری کرده‌اند؟ این گلایه‌ای که شما دارید به آقای حداد برمی‌گردد یا به هیات رئیسه مجلس؟
این برمی‌گردد به بدنه تخصصی گروهی که تحقیق و تفحص را پیگیری می‌کردند. رفتند در مسائلی که آن چهار تا سوال نبود.
*یعنی تحقیق و تفحص مجلس اصلا به نتیجه‌ای نرسید؟
بله به نتیجه‌ای نرسید. متاسفانه این برمی‌گردد به کارشناسی این قضیه.
*این شلوغی‌ها فرصت خوبی شد برای وزارت ورزش تا برنامه‌هایش برای برکناری روسای برخی فدراسیون‌ها را اجرا کند. اتفاقی که برای کریم صفایی رخ داد خیلی بد بود. او خودش بعد از گوانگ‌ژو گفت من می‌روم اما نگذاشتند برود.
بله او گفت می‌روم اما نگذاشتند برود و حالا برکنارش کردند. من اتفاقا یک گلایه‌ای از روزنامه ایران دارم. چند روز قبل یک متنی را چاپ کرده بودند که اسمی در آن آورده نشده بود اما منظورشان من بودم. نوشته بودند مسافرت‌های خارجی. من می‌خواهم بدانم چه کسی گفته مسافرت‌های خارجی فقط برای دولت است؟ عذر می‌خواهم از جیب خودشان هزینه می‌کنند و می‌روند این مسافرت‌ها را؟ این صحبتی که من می‌کنم خطاب به روزنامه ایران است.
*درباره گوانگ‌ژو است دیگر؟ چون شما هم با کاروان ایران به گوانگ‌ژو رفته بودید.
بله. این‌ها از جیب خودشان هزینه می‌کنند می‌روند؟ من خودم نمی‌خواستم بروم اما دعوتم کردند. آن هم تازه سوء استفاده از تصویر من بود. گفتند یک چهره ورزشی را با خودشان می‌برند. سوء استفاده از چهره ورزشی من بود. دعوت شدم و با اکراه هم رفتم. مگر ارث پدری دولت بوده؟ نماینده مردم نباید به آنجا می‌رفت؟
*شما به عنوان رئیس کمیسیون تربیت بدنی مجلس هم رفته بودید؟
بله. به عنوان یک چهره ورزشی مجلس رفتم. کی گفته نباید می‌رفتم؟ یک جای دیگر هم گفته‌اند چون در یک فدراسیون خاص، یک نفر رای نیاورده من دارم انتقاد می‌کنم. ولی همه می‌دانند که آقای جلالی یک فرد باسابقه در دوومیدانی است. کسی است که کاندید شده و از هر کسی که می‌پرسیدم می‌گفتم ایشان رای می‌آورد. اما آخرش آقای داوری رئیس شد.
*البته معمولا سرپرست رئیس هم می‌شود.
خب همین. من دنبال این هستم که یک برنامه‌ای داشته باشم برای این‌که جلوی این مسائل را بگیرم. من که می‌گویم برنامه دراز مدت دارم همین است. باید کاری کنیم که اساسنامه‌ها را درست کنیم تا برای هر اتفاقی وزیر مجبور نباشد به مجلس بیاید. این برای وزیر هم خوب است.
*هوشنگ نصیرزاده یک بحثی را در برنامه ورزش و مردم این هفته مطرح کرد در مورد این‌که دولت حق دخالت در موسسات عمومی غیردولتی را دارد. او می‌گفت آقایان مجلس به جای این‌که بگویند وزارت ورزش حق دخالت در فدراسیون‌ها را ندارد، اول بیایند قانونی که مربوط به حق دخالت دولت در موسسات عمومی غیردولتی می‌شود را حذف کنند.
کی گفته این را؟ پس ما هم باید دخالت کنیم دیگر؟ ما هم 290 تا نماینده‌ایم و باید دخالت کنیم. پول ورزش که از جیب آقای احمدی‌نژاد و عباسی نمی‌رود. از بیت المال است. پس ما هم نماینده مردمیم و حق دخالت داریم! چرا کج فهمی هست به این شکل؟ کی گفته تفاهم و تعامل نباشد؟ ما می‌گوییم تفاهم و تعامل باشد اما در بحث کلان.
*ما نظارت را با دخالت اشتباه می‌گیریم.
احسنت. من نمی‌دانم چرا هر چیزی می‌شود یک عده‌ای می‌آیند برای خودشیرینی چنین مسائلی را مطرح می‌کنند.
*شما الان انتخابات فدراسیون فوتبال را رها می‌کنید؟
من نمی‌توانم آن را رها کنم. اما در این موقعیت تنها کاری که می‌توانم بکنم این است که از آن‌هایی که رای می‌دهند خواهش کنم خوب فکر کنند و رای بدهند. با انتخاب خوب آن‌ها همه سربلند می‌شوند و با انتخاب بد آن‌ها، همه زیر سوال می‌روند.
*احتمالا چشم امید شما به برنامه این هفته نود است که ببینید چطوری می‌خواهد در مقابل این موضوع ایستادگی کند.
ان‌شاءالله. من اوایل انتقاداتی از نود داشتم اما نقاط قوت این برنامه خیلی زیاد است. ما قبلا شاهد بودیم که چگونه حق تیم‌های ضعیف خورده می‌شد اما از وقتی نود آمده و دوربین‌ها زوم شده‌اند، دیگر چنین اتفاقاتی نمی‌افتد. حالا هر چیزی نقاط ضعف و قوت دارد. همه ما نقاط ضعف و قوت داریم. ولی یکی از نقاط قوت ما همین برنامه نود بود. من دارم از طریق شما از افرادی که رای می‌دهند خواهش می‌کنم که مواظب باشند چون رایی که می‌دهند سرنوشت فوتبال مملکت را تعیین می‌کند.
*کسی به شما گفته که وزارت ورزش از او خواسته رایش را به گزینه مورد نظارت وزارتخانه بدهد؟
نه، هیچ کسی نگفته.
*البته شب آخر یک تماس‌هایی می‌گیرند.
به هر حال کسی که در ورزش است، متوجه این مسائل می‌شود. البته در بحث دوومیدانی این اتفاق افتاده و به من چنین چیزی را گفته‌اند. اما این فقط در حد حرف بوده و من نمی‌توانم اسم افراد را بیاورم چون ممکن است بعدا بزنند زیر حرفشان.
*علی کفاشیان می‌گفت اگر گزینه غیر دولتی رای بیاورد، دولت به او پول نمی‌دهد و برایش مشکل درست می‌شود.
کی گفته؟ پس مجلس این وسط چه کاره است؟
*به هر حال اذیتش می‌کنند.
ما وقتی می‌گوییم آدم‌های بزرگ را بیاورید برای فدراسیون فوتبال، باید این مسائل را برطرف کند.
*به هر حال وزارت ورزش به رئیسی که گزینه خودش نبوده، پول نمی‌دهد و این برای فدراسیون مشکل ساز می‌شود. بودجه مصوب فدراسیون فوتبال برای یک سال، اندازه حقوق یک سال کارلوس کروش است و شما هم می‌توانید فقط به همین اندازه پیگیر باشید. ولی فدراسیون هزینه‌های بیشتری دارد و وزارت ورزش باید پول بیشتری در اختیار فدراسیون بگذارد.
این‌طوری نیست که بتوانند این کار را انجام دهند. مجلس هم نظارت دارد. ولی هرچه آد‌م‌های بزرگ را بیاورند، این مسائل کمتر خواهد شد.
*خود شما در دوره تشکیل وزارت ورزش حتی اسم یک ورزشی را هم نیاوردید که او را به عنوان وزیر پیشنهاد کنید.
نه اسم کسی را نیاوردیم.
*قبول دارید که آن دوره خیلی کوتاه آمدید؟ این قدر که روی آقای امیدوار رضایی مانور کردید، روی گزینه‌های ورزشی مانور نکردید.
من اعتقادم این است که وزارت ورزش نباید صد در صد ورزشی باشد. ولی باید یک مدیر خوب ورزشی داشته باشد. شما یک ورزشی را می‌آورید که در بحث مربیگری عالی است اما در مدیریت موفق نیست. من معتقدم خیلی‌ها این توانایی را دارند و خودم هم موافق این موضوع هستم. ولی جواب شما را باید آقای رئیس جمهور بدهند.
*شما حتی این موضوع را مطرح نکردید و آقای امیدوار رضایی را مطرح کردید.
ما با توجه به بحث مجلس و دولت، می‌دانستیم که اگر چنین چیزی را مطرح کنیم قبول هم نمی‌شود.
*اصلا می‌گویند بحث تشکیل وزارت ورزش مطرح شد که آقای امیدوار رضایی وزیر شوند.
نه اصلا این‌طور نبود.
*الان می‌خواهید مشکلی که برای استقلال، پرسپولیس و تیم‌های صنعتی ایجاد شده را چطوری حل کنید؟ دولت از خرج کردن در ورزش قهرمانی منع شده است و این تیم‌ها به مشکل خورده‌اند. شاید اگر این ماجرا پیش نمی‌آمد ما امسال می‌توانستیم توسط سپاهان به قهرمانی در آسیا برسیم.
نه چنین قانونی نیست.
*دولت از خرج کردن در ورزش قهرمانی منع نشده است؟
این کج فهمی از قانون است. من بارها و بارها گفتم که ما قانونی گذاشتیم که دولت به تیم‌های حرفه‌ای کمک نکند. ولی تشخیص این‌که چه تیمی حرفه‌ای است با سازمان تربیت بدنی وقت است که الان می‌شود وزارت ورزش.
*خب این‌طوری باشگاه‌های ما باید بشوند نیمه حرفه‌ای.
بله این را هم می‌خواستم بگویم. الان شما ببیند مشکل تیم‌های وزارت نفت حل شده. آمده‌اند در اداره کل قوانین ما و ما هم برایشان پیگیری کردیم و مشکلشان حل شده است.
*پس اگر نفت تهران و نفت آبادان حرفه‌ای نیستند، ما هیچ تیم حرفه‌ای در ایران نداریم.
تشخیص این با ما نیست. با وزارتخانه است. کنفدراسیون فوتبال آسیا می‌گوید تا سال 91 باید حرفه‌ای شوند. حالا ما قرار شده در برنامه امسال برایشان یک فکر اساسی کنیم.
*الان بلایی که سر ذوب‌آهن آمد را چه کسی می‌خواهد جوابگو باشد؟
ما در ذوب‌آهن یک مقداری سوء مدیریت هم داریم. آن‌ها مشکلاتی دارند بین خودشان. گذشته از این، خوب متوجه نشدن این قانون باعث شد این اتفاقات بیفتد. ما گفتیم تشخیص این‌که چه تیمی حرفه‌ای است و چه تیمی نیست، با وزارت ورزش است. خودشان آمدند مشکل به وجود آوردند.
*شما می‌گویید مجلس گفته تشخیص حرفه‌ای بودن تیم‌ها با وزارت ورزش است اما این موضوع را برخی از نمایندگان مجلس هم نمی‌دانستند. آقای فولادگر نماینده اصفهان آمده بودند اینجا و می‌گفتند ذوب‌آهن از سال بعد نمی‌تواند یک قران هم در ورزش هزینه کند. یعنی نماینده مجلس هم نمی‌دانست که ذوب‌آهن می‌تواند شامل این قانون نشود.
همه این‌ها به خاطر این است که برداشت خوبی از قانون نشده است. قانون کاملا مشخص بود. خیلی موارد خوبی داشتیم در قانون اما هیچ کسی آن‌ها را ندید. ما تصویب کردیم که باشگاه‌ها می‌توانند از دولت وام بلاعوض بگیرند برای زیرساخت‌ها.
*یعنی الان باشگاه‌ها می‌توانند وام بگیرند برای ساخت ورزشگاه؟
بله اما هیچ کسی سراغ این چیزها نرفته.
*پس الان باشگاهی مثل پرسپولیس اگر بخواهد یک ورزشگاه 50 هزار نفری بسازد می‌تواند اقدام کند؟
بله.
*الان شهر شما یک سالن یا یک زمین چمن دارد؟
بله دارد. اما مشکل چیز دیگری است. الان در جنوب تهران خیلی زمین و سالن ورزشی داریم. اما کمکی به آن‌ها نمی‌شود. سالن را اجاره می‌دهند و کسی که پدرش کارگر است نمی‌تواند 20 – 30 هزار تومان بدهد برای اجاره سالن. یک مشکلات این چنینی داریم ما. یکی از دلایلی که باعث شد این دوره از تهران کاندیدا شوم، همین بود که به چنین کارهایی رسیدگی کنم و در بحث کلان به ورزش برسم.
*یکی از برنامه‌هایی که برای دوره بعدی مجلس دارید را می‌گویید؟
خیلی برنامه‌های کلی دارم. ولی به عنوان مثال، ما یک مشکلی داریم که مربوط می‌شود به خود ما مجلسی‌ها. یک قانونی را گذاشته‌ایم در بخش خصوصی‌سازی که ایرادی به آن وارد است. در مناطق محروم مردم مشکل دارند برای این‌که بچه‌هایشان را به سالن‌ها بفرستند.
*یعنی می‌خواهید یک بخشی از ورزش را رایگان کنید؟
باید یک فکری برای آن بکنیم. ببینید، زمانی که از شهرهای کوچک نماینده می‌شوید، آن‌قدر درگیر کارهای آن شهر می‌شوید که دیگر نمی‌توانید در کلیات ورزش وارد شوید. من در دوره قبل به دلیل مشغله‌هایی که در حوزه انتخابی‌ام داشتم نمی‌توانستم به بحث کلی ورزش برسم اما اگر بتوانم به عنوان نماینده مردم تهران وارد مجلس شوم، می‌توانم به بحث کلی ورزش رسیدگی کنم.
*علیرضا دهقان شاید رای نیاورد. اگر رای نیاورد می‌خواهد دوباره برگردد به برنامه‌های ورزشی تلویزیون؟
نه دیگر. حالا باید ببینیم خدا چه می‌خواهد.
*البته دیگر آقای ذکایی به شما آنتن نمی‌دهد.
نه به هر حال ما هم جایی داریم برای خودمان. ولی با این شناختی که از تهران دارم،‌ خیلی امیدوارم. چون معتقدم در تهران می‌شود کار کرد. برای افرادی که می‌خواهند کلان کار کنند، تهران جای خوبی است.
*در آگهی صدای ملت، اسم شما را زده‌اند در حالی که مردم تصویر شما را می‌شناسند.
البته دوستان دارند کار می‌کنند و رفته‌اند یکی از عکس‌های سال‌های حضورم در صدا و سیما را پیدا کرده‌اند که آن را چاپ کنند. ولی من معتقدم مردم اگر بفهمند دهقان کاندیدا شده، رای می‌دهند.
 
43 43
کد خبر 200906

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۸
    155 7
    نه ديگر ايشان رشد كرده و ديگر به تلويزيون برنمي گردد همان طور كه به ولات خود برنمي گردد و حاضر به نمايندگي آنجا نيست ، چقدر هم چونه خودش رو ميزنه .
  • هم وطن IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۶
    2 0
    دیگر کسی او و نظرش را قبول ندارد اگر ب خاطر انتخابات نبود هرگز این حرف هارا نمی زد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین