علی جنتی در گفت و گو با روزنامه روز چهارشنبه الرای چاپ کویت اظهارداشت: ما نسبت به مطالبی که در روزنامه های کویت مبنی بر "حضور مزدوران ایران در کشورهای منطقه و کویت" می خوانیم ناخرسندیم.
وی افزود: این در حالی است که مقامات رسمی کویت بارها اعلام کرده اند که حتی یک مزدور امنیتی ایران را نیز در کویت نیافته اند.
سفیر ایران گفت: به نظر می رسد که برخی برای ترساندن شهروندان کویتی از ایران نقشه دارند و ما این را در راستای نقشه برخی کشورهای اروپایی و آمریکا می دانیم.
وی این موضوع را در جهت ترویج "ایران هراسی" دانست و اظهار داشت که هدف از این موضوع ترساندن دیگران از ایران و نشان دادن ایران به عنوان "کشوری است که قصد سلطه بر منطقه" را دارد و برای "گسترش نفوذ خود در منطقه" تلاش می کند.
سفیر ایران افزود: از این رو از مقامات ذیربط امنیتی در کویت که بر همه امور احاطه و کنترل دارند و از حسن نیت جمهوری اسلامی ایران آگاهند می خواهیم که این اظهارات را محکوم و تکذیب کنند زیرا اینها اظهاراتی خصمانه علیه ایران است.
جنتی همچنین تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران و کویت دو کشور همسایه و دارای روابط خوب و دوجانبه هستند.
وی در پاسخ به پرسشی در باره انتقال گاز ایران به کویت نیز گفت: مذاکره میان ایران و کویت از طریق وزارتخانه های نفت دو کشور ادامه دارد و امیدواریم به توافق برای انتقال گاز ایران به کویت بیانجامد، ولی با این حال مذاکرات به کندی پیش می رود.
جنتی در عین حال گفت: ما از حجم روابط اقتصادی و تبادل تجاری میان دو کشور راضی نیستیم.
سفیر ایران همچنین در پاسخ به پرسشی در باره جزایر ایرانی تنب بزرگ ، تنب کوچک و ابوموسی گفت: معتقدیم که یک سوء تفاهمی در باره یاداشت تفاهم امضا شده میان ایران و امارت شارجه در سال 1971 وجود دارد که باید در این چارچوب با یکدیگر گفت و گو کنیم.
وی در عین حال تاکید کرد که ما در باره تمامیت ارضی خود با هیچ کس مذاکره نخواهیم کرد و بارها نیز گفته ایم که این جزایر ایرانی است و کلیه اسناد تاریخی موجود نیز به ایرانی بودن آنها اشاره دارد.
سفیر ایران همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر تمایل امارات برای میانجی گری یک کشور ثالث در این باره گفت : ما هیچ نیازی به میانجی با امارات نداریم و بهترین راه برای حل و فصل برخی مسایل، مذاکرات دوجانبه میان ایران و امارات است.
نظر شما