با تصویب بستۀ بودجه ای که روز جمعه به امضای 25 عضو اتحادیه اروپا رسید، این امیدواری به وجود آمده است که اروپا بتواند با کمک های اقتصادهای برتر اروپا نفسی تازه کند. سارکوزی ضمن ابراز امیدواری نسبت به امضای این پیمان گفت: ما در حال ورق زدن صفحۀ بحران اقتصادی هستیم"
به گزارش شبکه فرانس پرس، هرمن ون رومپوی، رییس اتحادیه اروپا نیز افزود: "امضای این معاهده گام مهمی در راستای تقویت اعتماد در اتحاد اقتصادی و پولی ماست." با تصویب این پیمان از سوی 12 کشور عضو، مفاد آن قابلیت اجرا خواهد یافت. کشورهایی که این پیمان را تصویب نکنند، از مزایای بسته کمک های مالی که از ژوئیه سال جاری به جریان می افتد، محروم می شوند. ایرلند از قبل اعلام کرده بود که پذیرش این پیمان را به همه پرسی خواهد گذاشت. تصمیم برای به وجود آمدن «پیمان تقویت انضباط بودجه ای اروپا» در سی ام ژانویه سال دو هزار و دوازده بعد از مذاکرات طولانی مدت و فشرده گرفته شد.
با توجه به سازوکارهای خودکاری که دراین پیمان گنجانده شده است و با توجه به نظارت های سرسختانه ای که به موجب همین پیمان بر نحوه تدوین بودجه کشورهای امضا کننده عضو اتحادیه اروپا اعمال می شود،انضباط بودجه ای در کشورهای امضا کننده به شدت افزایش می یابد.
در این پیمان اجرای قانونی تحت عنوان«قانون طلایی» برای همه کشورهای اروپایی امضا کننده پیش بینی شده است که به موجب آن دولت ها موظفند برای ایجاد تعادل دربودجه عمومی خود ، میزان کسری بودجه عمومی خود را کاهش دهند. کشورهای امضا کننده «پیمان تقویت انضباط بودجه ای اروپا»همچنین متعهد شده اند که این قانون تعدیل کننده بودجه (قانون طلایی) را در قوانین اساسی و یا قوانین مالی خود بگنجانند.
از سوی دیگر ،این پیمان اعمال خودکار مجازات های علیه کشورهایی که کسری بودجه عمومی شان بیشتر از سه درصد کل تولید ناخالص داخلی شان باشد، پیش بینی کرده است . این پیمان هنگامی در اتحادیه اروپا به اجرا در می آید که دست کم دوازده کشور امضا کننده، آن را تصویب کنند.
31263
واحد مرکزی خبر نوشت:
کد خبر 201955
نظر شما