نوسانات شدید نرخ ارز تاثیرات جدی بر روی تولید و تجارت کشور دارد بنابراین باید از این مشکل با تدبیر تثبیت قیمت ارز عبور کرد.
شاهرخ ظهیری رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی با اعلام این مطلب اظهار داشت: سیاست تعیین نرخ ارز در کشور باید اصلاح شود تا بتوانیم به یک اقتصاد رقابتی و ماندگار در بازارهای هدف دست بیابیم.
وی گفت: به طورقطع اگر نرخ ارز در کشور تثبیت و واقعی شود فعالان اقتصادی ایران میتوانند به رشد تولید، تجارت، صادرات و اشتغال کشور کمک کنند.
ظهیری با اشاره به ایجاد نوسانات شدید در بازار ارز افزود: افزایش نقدینگی در دست مردم یکی از عواملی است که موجب شده تا نرخ ارز در بازار ایران با نوسانات شدیدی مواجه شود زیرا مردم به دنبال کسب سود بیشتر هستند و بانکها به این نیاز مردم پاسخگو نیستند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دلایل افزایش نرخ ارز در بازار ایران چیست، ادامه داد: کاهش شدید نرخ سود بانکی، افزایش تورم، بالا رفتن تقاضا و رشد نقدینگی در جامعه موجب شده تا مردم سرمایههای خود را از بانکها خارج کرده و برای کسب سود بیشتر به سمت بازار کالا و خدماتی که در مدت زمان کوتاه بازدهی زیادی دارند، هدایت شوند.
این کارشناس اقتصادی در خصوص تاثیر افزایش نرخ ارز بر روی تولید کشور اذعان داشت: با توجه به کاهش حجم واردات و همچنین در اختیار نگذاشتن مواد اولیه مورد نیاز صنعتگران از سوی کشورهای خارجی به دلیل تحریمها، نوسانات نرخ ارز تاثیر چندانی بر روی تولید ندارد.
وی تصریح کرد: شاید برای جبران خسارت واحدهای تولیدی ناشی از نوسانات نرخ ارز بتوان از ایجاد صندوقی با هدف پرداخت مابهالتفاوت این زیان یک راهکار منطقی باشد اما تنها راهکار اجرایی و عملی نیست.
ظهیری خاطرنشان کرد: تثبیت نرخ ارز موثرترین راهکار برای جبران زیان ناشی از این نوسانات است بنابراین سیاست تکنرخی بودن نرخ ارز بهترین راهکار است و اگر قیمت دلار حتی با نرخ بالا تک نرخی شود تولیدکنندگان دچار زیانهای احتمالی نخواهند شد اما در غیر این صورت ضمن کاهش قدرت رقابت، بلاتکلیفی در بخش تولید وجود خواهد داشت.
وی با تاکید بر تثبیت نرخ ارز در کشور ابراز داشت: تاکنون میزان زیان ناشی از نوسان نرخ ارز بر واحدهای تولیدی و صنعتی محاسبه نشده که این اولین اقدامات در جهت رفع این خسارات است.
این فعال اقتصادی متذکر شد: چنانچه دولت در فکر کمک به بخش تولید است باید سیاست خود را به سمت تکنرخی کردن ارز و کمکهای ترجیحی به تولیدکنندگان سوق دهد.
ظهیری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شما با قاچاق اعلام شدن مبادله ارز در بازار موافق هستید یا خیر، گفت: به طورقطع باید بازار را با ابزارهای اقتصادی هدایت کرد.
وی افزود: اگر بازار ارز با استفاده از چنین ابزاری کنترل شود به طورقطع باید در انتظار هدایت سرمایههای سرگردان به سمت بازار سایر کالاها باشیم تا این بار مشکلات بازار ارز در بازار سایر کالاها تکرار شود.
وی تصریح کرد: بازار طلا یکی از مصادیق هدایت سرمایههای سرگردان بازار ارز به سمت بازار طلا و سکه است.
3939
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اعتقاد دارد تثبیت نرخ ارز موثرترین راهکار برای جبران زیان ناشی از نوسانات ارزی است.
کد خبر 202370
نظر شما