به گزارش خبرآنلاین حسین قریبی سفیر سابق ایران در بزریل و دیاکو حسینی، معاون اتاق بازرگانی تهران در کافه خبر خبرآنلاین به بررسی پیامدهای تحریم بر اقتصاد ایران پرداختند.
حسینی در این گفتگو اظهار داشت: بنا به مطالعاتی که در اتاق بازرگانی ایران انجام شده است، از دهه نود میلادی چیزی بیش از یک تریلیون دلار به خاطر تحریم خسارت دیده ایم. این رقم هولناکی برای اقتصاد در اندازه ایران است. این فقط خسارتهای مادی است که قابل اندازه گیری است و نه خسارت هایی که از آن صحبت میکنیم و تصویر و برند ایران را در جهان به نابودی کشیده است و بازسازی آن هم سالها زمان نیاز دارد و انرژی فراوانی را از ایران خواهد برد. بنابراین فکر میکنم اولین کاری که باید به آن توجه کنیم این است که موضوع تحریم را از یک موضوع سیاسی خارج کنیم.
حسین قریبی نیز گفت: طبق اسنادی مانند سند چشم انداز، امروز باید قدرت اول اقتصادی منطقه میبودیم. آیا به این قدرت تبدیل شده ایم؟ آیا ۳۶۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی در سال، در شان ملت ایران است؟ درآمدی در حد ۴۰۰۰ دلار سرانه آیا در شان هر ایرانی است؟ این مسئله اصلی است. ما تحریم را به عنوان مسئله اصلی معرفی کرده ایم. تحریم مسئله مهمی است ولی مسئله اصلی نیست. مسئله اصلی، سندی است که بین همه مملکت بر سر آن اجماع بوده و امسال باید قدرت اول منطقهای میبودیم. یعنی اقتصاد ما باید به حداقل بالای یک تریلیون در سال میرسید. حدود ۶۰۰ میلیارد دلار از این رقم عقب هستیم. باید چه کنیم که به این حد برسیم؟ این مسئله مهمی است. برای رسیدن به این هدف اگر تحریم به عنوان یک چالش باشد حتما باید حل شود. شما یک هدف والا دارید که رسیدن به آن سطح از اقتصاد و درآمد سرانه برای هر ایرانی است. چالشهای دیگر همه فرع قرار میگیرند. ولی ما تحریم را یک مسئله اصلی قلمداد کردهایم و اگر فعالیتی ذیل این تحریمها انجام میدهیم احساس میکنیم که خیلی موفق بودهایم.
مشروح این گفتگو را با تیتر «دیپلماسی اقتصادی؛ شعار یا واقعیت؟/ بلایی که تحریم بر سر اقتصاد ایران آورد/ مساله «تحریمپذیری ایران» است » بخوانید.
311311
نظر شما