به گزارش خبرآنلاین؛محمود خسروی وفا معتقد است کمیته پارالمپیک امسال جلوتر از برنامه حرکت می کند:«طوری که اگر بگویند پارالمپیک فرورودین ماه برگزار می شود ،ما مشکلی نداریم.» کمیته پارالمپیک هم مثل المپیک برای اعزام کاروان اولویت را به ورزشکاران مدال آور داده،با اینکه تعداد سهمیه ها زیاد است اما ترجیح می دهند ورزشکاران را دست چین کنند؛آنهایی که مدال می گیرند هم پیشتاز هستند.خسروی وفا و همکارانش از حالا روی پنج مدال طلای پارالمپیکی ها حساب بازی کرده اند تا کاروان از رده 23 دوره قبل پایین نیاید.البته این به معنای امیدوار نبودن به مدال بیشتر نیست.پارالمپیکی ها این بار در لندن نام رئیسعلی دلواری را زنده می کنند،آن هم با انتخاب اسم رئیسعلی دلواری برای کاروان.
شرایط ورزشکاران پارالمپیکی چطور است؟
خیلی خوب.اگر با ورزشکاران صحبت کنید متوجه می شوید که آنها منظم ترین اردوها را برای پارالمپیک لندن دارند . به خاطر امکانات اختصاصی به موقع ،اردوها طبق تقویم برگزار می شود.ما درایران فعلا بهترین تجهیزات را داریم.مربیان برنامه داده اند و همه این برنامه ها اجرا می شود.کمیته فنی هم بر آن نظارت می کند تا در ارزیابی ها پیشرفت ورزشکاران مشخص شود .
ورزشکاران و مربیان هم حقوق می گیرند؟
برخلاف دوره های قبل،که سالهای آخر به ورزشکاران حقوق می دادیم،امسال از خردادماه استارت زدیم و قبل از پایان ماه یکسان با بقیه رشته ها به حسابشان واریز می شود.البته بعضی رشته ها بیشتر می گیرند که مقصر من نیستم.با این امکانات شرایط خوبی دارند.قبلا هم گفته ام که 85 -90 ورزشکار سهمیه گرفته اند، اما چون اصل رکوردهایی بوده وهدف ما در لندن هم حفظ و جایگاه تیمی کاروان است،کارمان را انجام می دهیم با این حال کاروان ایران در پارالمپیک کمتراز 75 نفر نیست.البته به رکوردهای ورزشکاران برمی گردد.
چه نتیجه ای را پیش بینی می کنید؟
نتیجه در ورزش قابل پیش بینی نیست.البته،آمادگی دوومیدانی کاران ما نسبت به پارالمپیک پکن و پاراآسیایی گوانگ ژو بهتر است،نتیجه آنها هم در میدان معلوم می شود.با این حال ما تز آسیب شناسی آتن و پکن را داریم.از تجربیات آتن در پیش بینی پکن و لندن استفاده می کنیم.اگر هر نتیجه ای بگیریم همه متوجه می شوند کمیته آسیب شناسی نمی ارزید.برای رصد دلایل ضعف ، امروز تجهیزات را به روز را می خواهیم نه ماه های آخر.تا بهترین شرایط مهیا شود.امروز اما از نتیجه نمی گویم.حتی روز افتتاحیه هم.روز آخر همه متوجه می شوند.اگر نتیجه گرفتیم،زحمت بچه هاست .اما برای آن روز خاص صبرمی کنیم.
برای اینکه تجربه داستان بسکتبال با ویلچر در پارالمپیک پکن در لندن تکرار نشود،چه اقداماتی انجام داده اید؟
یک نگاهی در کمیته ملی المپیک هست که طبق آن امروز احتیاطهای لازم را انجام می دهد .ما هم در بعضی رشته ها محتاط می شویم.در رشته های توپی و انفرادی مثل؛جودو،گلبال،فوتبال پنج و هفت نفره،والیبال نشسته،پینگ پنگ و تنیس با ویلچر احتمال رودررویی با تیم های رژیم اشغالگر قدس وجود دارد.اما حسن پارالمپیک این است که ما می توانیم رقبا را رصد کنیم. در والیبال نشسته،گلبال،رژیم اشغالگر قدس سهمیه نگرفته،برای جودو هم اگر در هر وزن مشخص شود، اسم رد نمی کنیم.همان قدر که آنها می خواهند با ظرافت به ما آسیب بزنند،ما هم برنامه ریزی کرده ایم که در المپیک و پارالمپیک به آنها فرصت ندهیم.ما به آنها در این مساله پاتک می زنیم و قدرتمند ظاهر می شویم.
سخت گیری حضور برای بانوان هم هست؟
برای بانوان سخت گیری وجود ندارد.برای هر دوره پارالمپیک سیاست رکورد برای مردان و بانوان را داریم اما نه رکوردی که دست یافتنی نباشه. تا حالا هم یک سهمیه پینگ پنگ،دو دوومیدانی،دو تا سه تیروکمان بانوان گرفته اند که امیدواریم بیشتر شود.
ممکن است که کاروان بزرگتری از آنچه حالا تعیین کرده اید به پارالمپیک ببرید؟
خیلی بعید است.اکثر سهمیه ها را داریم.بچه های ما حتی بیشتر از پیش بینی ها سهمیه گرفته اند.مگر اینکه در بعضی رشته ها تیمی انصراف دهد و فرصت بوجود بیاید.در دوومیدانی 40 سهمیه داریم اما صحبت از بردن 12 نفر است .گرفتن سهمیه یک بحث است و بعد برای اعزام هم رکورد ورودی تعیین می کنیم.البته تمرکز ما روی رشته های مدال آور است.به خاطر تمرکز روی ولویت های اول،دوم و سوم نمی توانیم همه سهمیه داران را ببریم.
محدودیت برای اعزام به پارالمپیک ،رقایت بین اردونشینان را زیاد می کند؟
دقیقا همین طور است.ورزشکار یک حقی دارد که سهمیه بگیرد.پارالمپیک هم حق دارد که بهترنی را اعزام کند.اگر قرار باشد همه سهمیه داران اعزام شوند،مشکل پیش می آید.ورزشکار حرفه ای که کم کاری می کند،حقوقش قطع و به بقیه داه می شود.پارالمپیکی ها باید کار را جدی بگیرند.چرا که با جدی نگرفتن تمرین و آمادگی به مشکل می خورند. البته این رقابت ناخود آگاه بین ورزشکاران بوجود می آید.
از حالا چند مدال طلا برای کاروان ایران کنار گذاشته اید؟
حداقل پنج مدال طلا،آن هم برای دوومیدانی،دو وزنه برداری و یکی هم والیبال نشسته.کاروان ایران درپکن،بین 140 کشور جایگاه 23 را گرفت.در لندن نباید پایین تر از رده 23 بیاید.البته بالاتر رفتن جزو اهداف ماست.
پارالمپیکی ها هم مثل سهمیه داران المپیکی پاداش هفت میلیونی می گیرند؟
نه متاسفانه.کمیته به معلولین خیلی لطف دارد.من ممنون هیات اجرایی هستم.اما گاه گداری کمیته پارالمپیک هووی کمیته می شود.اگرکمیته، به بهداد سلیمی که 260 کیلو می زند، و بقیه المپیکی ها هفت میلیون پاداش می دهد ،سیامند رحمان که 290 کیلو می زند ،700 هزار تومان هم پاداش نمی گیرد. حیف این زحمات است که ته دل بچه ها سئوال خاصی بوجود می آید.
چطور برای این دوره همه کارها زودتر رو به راه شده.حتی اسم کاروان و پرچمدار؟
بنا را براین گذاشته ایم ،اگر پارالمپیک فروردین باشد ،کاروان ما آماده پرواز است.حتی وسایل پشتیبانی را هم خریده ایم.قرار ما این است که اسفندماه کت و شلوار بچه ها را دوخته بگیریم و در انبار بگذاریم .چرا باید دقیقه 90 کار کنیم.ما کار را در هاف تایم اول تمام می کنیم. برای پرچمداری عبدالرضا جوکار را انتخاب کرده ایم اما شعار کاروان می ماند سال آینده تا برمبنای پیام مقام معظم رهبری و پیرو سیاست های نظام انتخاب کنیم.
چرا اسم کاروان را رئیسعلی دلواری گذاشتید؟
در واقع این اسم پاشنه آشیل ما در انگلیس است.ما نمی توانیم ارزشهایمان را نادیده بگیریم.شهید رجایی به رئیس کمیته ملی المپیک چه گفت؟ گفت:«ورزش امروز دست من و تو افتاده،توجه داشته باشیم اسلام چه می گوید؟ شهیدان و انقلاب چه می گویند.برمبنای حرکت تاریخی احساس وظیفه کردیم برای نسل جدید نام قهرمانان خودمان را تکرار کنیم.کسی که 100 سال قبل با ایستادگی مقابل نیروهای مسلح انگلیس سالها مبارزه کرد تا شهید شد.کشوری که قرار بود خاک ما را اشغال کند،یک ایرانی مقابل آنها ایستاد.جزو وظایف ماست که نام کاروان ورزشی را دلوار بگذاریم.به مناسبت شهادت رئیسعلی دلواری.
بودجه پارالمپیک برای امسال کافی بود؟
بودجه ما برای سال 90 ،پنج میلیارد تومان بود.سال 91 هنوز اعلام نشده.البته بودجه پارالمپیک هم در دل بودجه کمیته ملی المپیک است.الان هم بیشتر از یک میلیارد از آن مانده که تا پایان امسال می دهند.
تغییرات در بعضی فدراسیونها ،آن هم قبل از المپیک نگران کننده نیست؟
نگران کننده هست . کاری به درست بودن یا نبودن آن ندارم.با این حال گاهی اوقات تغییرات دقیقه 90 می تواند نتیجه را عوض کند.ما از تغییر نباید بترسیم.شاید بعضی تغییرات طلایی باشد.منظورم برکناری مهماندوست و یزدانی خرم نیست.اما چرا باید از تغییرات بترسیم وقتی قرار شد مدیری یا کادر فنی از کارش عدول کند؟ما باید دنبال نتیجه باشیم نه تکرار.
یعنی شما با برکناری مهماندوست موافقید؟
من درباره تکواندو حرفی برای گفتن ندارم.اما کشتی برد داشت. فکر نمی کردم خادم بیاید!باید تیم ها در لندن دید.با حاشیه سازی،تنها نتایج طلایی از بین می رود.
به نظر شما شرایط کاروان ایران با این حاشیه ها در المپیک امیدوار کننده است؟
من معتقدم،مسیر المپیک امروز از پکن هم منظم تر و جلوتر حرکت می کند و البته امیدوار کننده تر.حاشیه هم هست اما به نظر من نقاط قوت بیشتر از ضعف هاست.قوتهای این کاروان بیشتر از کاروان پکن است.حتی نسبت به بازیهای آسیایی گوانگ ژو تغییرات زیاد تر بود.من می گویم اختلاف مسیر هست ،با اینکه در گوانگ ژو خوب نتیجه گرفتیم.
قبل از پارالمپیک پکن می گفتید می روم.حالا قصد رفتن بعداز لندن ندارید؟
هر وقت رئیس مافوق من احساس کرد تغییر به نفع ورزش معلولین است،من تبعیت می کنم. هر روزی خودم احساس کردم دیگر کاررایی ندارم باید بروم.من تابعم. فضای فعلی را خیلی می پسندم.راحت در آرامش می توان کار کرد.
از هزار دست لباسی که کمیته ملی المپیک می گیرد،پارالمپیکی ها هم سهم می برند؟
ما بنای استفاده از آنها را نداریم. ما طبق ساستهای خودمان کار می کنیم.در برنامه های ملی حتی اسم اسپانسرهای ایرانی را استفاده نمی کنیم.پارالمپیکی ها در لندن از گرمکن ایرانی استفاده می کنند.
خبری هم از پاداش برای مدال آوران هست؟
در صحبت کلی که با مربیان و ورزشکاران داشتیم. قول دادیم مدال آوران لندن جوایز فوق العاده ارزشمندی بگیرند. البته مربیان آنها هم مشمول این وعده می شوند.جایزه ای که ارزشش بالاتر از ارزش ریالی است.
251 43
نظر شما