«مسجد النصر»؛ میراث اسلامی شهر نابلس فلسطین مورد هدف صهیونیست‌ها

مسجد «النصر» در شهر نابلس در کرانه باختری یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی این شهر است که رژیم صهیونیستی این مسجد را به آتش کشید تا از این مسجد که بعد مذهبی و تاریخی را با یکدیگر دارد، انتقام بگیرد.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، «مسجد النصر» در مرکز شهر قدیمی نابلس در شمال کرانه باختری، یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی مرتبط با این شهر است که به دلیل موقعیت تاریخی و پیوندهای مذهبی این بنای دیدنی، در خاطره مردم نقش بسته است.

بنابر روایت شبستان، نیروهای اشغالگر اسرائیلی مسجد النصر را با سوزاندن بخشی از آن مورد هدف قرار دادند، مکانی که در طول سال‌ها مقصدی برای دل عاشقان شهر نابلس و بناهای تاریخی آن بود، حمله و سوزاندن این مسجد در جلب توجه مجدد نقش داشت.

تاریخ اولین ساخت و تأسیس مسجد النصر به سال ۱۵ هجری قمری و به طور خاص در زمان عمر بن العاص که پس از فتح فلسطین شروع به ساخت آن کرد، برمی‌گردد، این مسجد تا سال ۱۰۹۹ میلادی به همین حالت باقی ماند تا اینکه صلیبیون پس از اشغال فلسطین آن را به کلیسا تبدیل کردند.

 پس از پیروزی صلاح الدین ایوبی بر صلیبیون در سال ۱۱۵۵، مسلمانان مسجد النصر را بازپس گرفتند و دوباره به مسجد تبدیل کردند و گسترش یافت و بیشتر مورد توجه قرار گرفت و در نتیجه پیروزی الناصر صلاح الدین به این نام نهاده شد.

 در سال ۱۹۲۷، فلسطین در معرض زلزله‌ای قرار گرفت که شهر نابلس را به شدت تحت تأثیر قرار داد، در نتیجه زلزله این مسجد دچار آسیب شدید شد و از ساختمان اصلی فقط قسمت جنوبی آن باقی ماند.

 در سال ۱۹۳۵، مردم نابلس به مسجد النصر بازگشتند و آن را به شکل کنونی بازگرداندند تا به بنای تاریخی تبدیل شود که قلب هر ببینده و بازدیدکننده‌ای را می رباید.

 آنچه مسجد النصر را از سایر مساجد متمایز می کند، داشتن گنبد بزرگ سبز رنگ است که بعد از مسجد مبارک الاقصی، دومین گنبد بزرگ را دارد.

 مسجد النصر از یک میدان بزرگ به نام میدان المناره در مجاورت خود برخوردار است که تعداد زیادی از نمازگزاران را در خود جای داده است. همین امر آن را مناسب‌ترین مکان برای برگزاری بسیاری از مناسبت‌ها و مراسم مذهبی کرده است که مهم‌ترین آن مراسم فجر عظیم است ت که در پایان سال ۲۰۱۹ آغاز شد و برای چندین هفته ادامه یافت و شاهد حضور بی نظیری بود.

 مسجد النصر نقش مهمی در مقابله با اشغالگران داشت، زیرا بیش از یک بار در جریان انتفاضه ۱۹۸۷ و انتفاضه الاقصی در سال ۲۰۰۰ و پس از ظهور پدیده لانه شیرها در چند سال پیش و تا به امروز، در معرض حملات رژیم صهیونیستی حتی تخریب و آتش زدن قرار گرفته است.

« ممدوح بری» نویسنده و مورخ می گوید آنچه رخ داد انتقام از شهر قدیم و مردم آن بود؛ حمله رژیم اشغالگر بخشی از نفرت عمیق را نشان داد.

بری افزود: هتک حرمت به مسجد النصر، هتک حرمت به ساکنان شهر قدیمی است که به میزبانی از شخصیت‌های ملی گرا و مبارزان مقاومت مشهور است..

 هرکسی که از شهر قدیمی عبور کند، متوجه می شود که مسجد النصر از مهم ترین آثار فرهنگی شهر نابلس هستند و اشغالگران می خواهند از بعد مذهبی و تاریخی این مسجد انتقام بگیرند.

 بری ابراز نگرانی کرد که آنچه در مسجد النصر رخ داد، سناریویی در آینده برای برخورد با اماکن مقدس اسلامی در سرزمین‌های فلسطینی است که بعدها به مسجد مبارک الاقصی نیز کشیده خواهد شد که ممکن است مورد حملات جنایتکارانه شهرک‌نشینان یا حتی سطح رسمی در رژیم صهیونیستی قرار گیرد.

 بامداد جمعه، نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی در جریان یورش به این شهر، مسجد «النصر» در «باب الساحه» در شهر قدیمی نابلس را به آتش کشیدند. آنها همچنین بدون هشدار قبلی به تعدادی دیگر از مساجد داخل شهر قدیمی یورش بردند و محتویات آنها را تخریب کردند.

 نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی از اطفای حریق در داخل مسجد النصر توسط آتش نشانی شهرداری نابلس جلوگیری کردند که منجر به افزایش حریق شد.

 ارتش اشغالگر از ۲۱ ژانویه تهاجم نظامی خود را که آن را «دیوار آهنین» نامید، در شهرها و اردوگاه‌های شمال کرانه باختری به‌ویژه در جنین، تولکرم و طوبس گسترش داده است که بر اساس اعلام وزارت بهداشت، ۶۳ نفر شهید و ده‌ها هزار نفر آواره شدند و ویرانی‌های گسترده ای را به بار آورده است.

کد خبر 2036715

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 9 =