مالدیو شامل 1192 جزیره مرجانی کوچک، مسطح و کمارتفاع و شمار زیادی آبسنگ است که تنها 202 جزیره از آنها مسکونی هستند، روی هم رفته 298 کیلومتر مربع پهناوری دارند و تنها 3/0٪ قلمرو مالدیو را پوشش میدهند. اما قلمرو دریایی مالدیو با 850 کیلومتر درازا و 130 کیلومتر پهنا، 115300 کیلومتر مربع مساحت دارد. بلندای هر یک از این جزیرهها از سطح دریا از بیش از 3 متر تجاوز نمیکند. مالدیو تپه ماهور و رودخانهای ندارد.
دریانوردان قدیم ایران و عرب آن را دیباجات میگفتند و به همین شکل در نقشهها ضبط شدهاست. سالهای سال بازرگانان عرب سر راه دریانوردی به شرق دور در بنادر مالدیو پهلو میگرفتند. اولین اشاره شان به مالدیو که دیباجاتش مینامیدند از سده دو میلادی است. دیباجات را جزایر پول هم میگفتند زیرا مقادیر کلانی از صدف نرمتن دریائی کوری که در قدیم چون پول بین المللی کار میگرفتند از آنجا بدست میآوردند. امروزه صدف کوری نماد نهاد چاپ پول مالدیو است. به احتمال فراوان در روزگاز قدیم این سرزمین را که موج دریا پول به سواحلش میریخت جادوئی میشمردند.
اقتصاد مالدیو بر پایهٔ کشاورزی، ماهیگیری و گردشگری استوار است. در مالدیو، نارگیل، ذرت، ارزن، سیبزمینی شیرین و میوهجات به عمل میآید. در این کشور صنعت کشتیسازی رونق دارد و مردم آن به صنایعدستی علاقهمندند. از مالدیو، ماهی، گوشت، صنایعدستی و نارگیل صادر میشود.
جاذبههای گردشگری در مالدیو
برخی از جزایر مالدیو برای گردشگری اختصاص یافتهاند. در این جزایر هتلهاییبرای اقامت گردشگران ساخته شده که بیشتر کارمندان آن از مهاجران کشورهای همسایه هستند. گردشگران مستقیماّ از فرودگاه بینالمللی ماله به این جزایر میآیند. مردم عادی مالدیو، ارتباط چندانی با گردشگران خارجی ندارند.
مردم مالدیو، آمیزهای از نژادهای سینهالی، دراویدی، آفریقایی و عرب هستند.
زبان رسمی مالدیو، زبان دیوهی است که زبانی از خانواده هندوآریایی بوده و با زبان سینهالی (زبان رسمی سری لانکا) همخانوادهاست.
مردم بومی مالدیو مسلمان سنی هستند و اسلام دین رسمی این کشور است. پیشینهٔ اسلام در مالدیو به سدهٔ دوازدهم میلادی باز میگردد، هنگامی که دریانوردان مسلمان به این سرزمین آمدهاند. پیشتر، ساکنان مالدیو پیرو آیین بودا بودهاند.
پدیده گرم شدن زمین ومالدیو
زمانی که نخست وزیر مالدیو به هیئت دولت خویش دستور داد تا غواصی یاد بگیرند محافل خبری این خبر را به صورت طنز گونه منتشر کردند حتی برخی گمان کردند که محمد ناشید در پی افزایش جاذبههای توریستی کشورش است ولی در اصل غرق شدن مالدیو در ابهای اقیانوس بر اثر گرم شدن زمین واقعیتی بود که محمد ناشید و هیئت دولتش سعی داشت تا به وسیله جلسه نا متعارفشان به جهانیان گوشزد کنند.پدیده بالا امدن سطح اب اقیانوسها حدودا با یک سوم جمعیت جهان به طور مستقیم سر و کار دارد کشور مالدیو نیز به علت ارتفاع بسیار کم از سطح دریا مطمئنا با این مشکل روبه رو خواهد بود. وزیر آب خواهد رفت.
45301
نظر شما