برای یمن دیگر امیدی به عربستان سعودی برای برقراری صلح نمانده است برای همین به سراغ ایران آمده است.

درخواست «علی عبدالله صالح» رئیس‌جمهور یمن از ایران برای میانجی‌گری در بحران چندساله این کشور از جنبه‌های گوناگونی قابل بررسی است مانند ناامید شدن دولت این کشور، عربستان سعودی و امید به اثربخشی توان استراتژیک و نفوذ ایران در منطقه.

«حسین سبحانی‌نیا» نایب رئیس دوم کمیسیون امنیت ملی در گفت‌وگو با «خبر» میانجی‌گری ایران در یمن را بررسی کرده است که می‌خوانید:

آقای سبحانی‌نیا! رئیس‌جمهور یمن پیش از این از عربستان سعودی کمک‌های مالی و نظامی برای سرکوب شیعیان الحوشی دریافت کرده بود اما اکنون برای حل بحران کشورش از ایران کمک خواسته است، این مسئله را چطور ارزیابی می‌کنید؟

در این خصوص باید گفت هرچند که پیش از این برخی از مقامات ایرانی اعلام آمادگی کرده‌ بودند که از نفوذ ایران در حل مناقشه یمن استفاده شود اما در نهایت خود رئیس‌جمهور یمن به این نتیجه رسید که از ایران، درخواست میانجی‌گری کند که این اقدام رئیس‌جمهور یمن پیام مهمی برای کشورهای منطقه داشت و آن تأکید و تأیید نفوذ و توان استراتژیک ایران است و این در حالی است که بسیاری از کشورهای تندرو منطقه مانند عربستان، ایران را متهم به دخالت در امور داخلی یمن و طرفداری از شیعیان الحوشی کرده بودند اما ایران هربار با رد این ادعا تأکید می‌کرد که مسائل داخلی کشورها باید توسط خود کشورها حل شود و درخصوص یمن هم موضع جمهوری اسلامی ایران همواره همین بوده است. با تأکید بر اینکه تمامی شهروندان یمن باید از یک حقوق مساوی برخوردار باشند و این نکته را هم همیشه ایران تأکید می‌کرد که کشورهای مسلمان باید با یکدیگر نیز متحد باشند تا دشمنان اسلام مانند رژیم‌صهیونیستی نتوانند میان آنها اختلاف ایجاد کنند.

با توجه به اینکه عربستان در چند سال اخیر برای سرکوبی الحوشی‌ها دولت مرکزی یمن را تحریک می‌کرد، در حال‌حاضر می‌تواند بر نقش ایران در حل مناقشه یمن تأثیر منفی بگذارد؟

طبیعی است که عربستان چنین تلاشی را می‌کند و با توجه به تنشی که در سرکوب الحوشی‌ها داشت اکنون نیز نمی‌تواند نفوذ و قدرت ایران برای حل مناقشات یمن را تحمل کند بنابراین اگر بتواند در موقعیت این میانجی‌گری تأثیر منفی داشته باشد و کارشکنی کند در این زمینه دریغ نمی‌کند. اما باید این مسئله را در نظر داشت که دولت یمن از ایران درخواست میانجی‌گری و حل مناقشه داخلی این کشور را داشته است، بنابراین عربستان و کشورهای تندرو نمی‌توانند ایران را متهم به دخالت کنند. از سویی دیگر با توجه به اقدامات عربستان سعودی برای سرکوب شیعیان الحوشی یمن که در قالب کمک‌های نظامی و مالی صورت گرفت مسلماً دیگر امیدی به عربستان سعودی برای برقراری صلح نمانده است و دولت یمن و کشورهای منطقه توقع دارند که از نفوذ ایران برای برقراری صلح و امنیت بهره ببرند.

کد خبر 20466

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین