این روزها قبرها هم دچار اختلاف طبقاتی شده‌اند.

از دیروز نمایندگان مجلس لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها را مورد بررسی قرار دادند. کوشش اصلی آنها این است که این کار، با کمترین تورم و گرانی ممکن همراه شود. هرچند تورم و گرانی، این روزها صدای خیلی‌ها را به فریاد تبدیل کرده و حتی به یک وجب خاک در بهشت زهرا هم رسیده است تا جایی که بزرگترین قبرستان ایران دچار پدیده بالا نشینی و پایین نشینی شده است.

این روزها قبرها هم دچار اختلاف طبقاتی شده‌اند و درجه‌بندی آنها بر اساس دارایی و نداری آدمها تغییر می‌کند و اینجا هم اسکناس‌های سبز و تراول‌های رنگی حرف اول و آخر را می‌زند.

به گزارش مهر، هم‌اکنون در نقاط معروف و مرغوب و قطعات قدیمی بهشت زهرا، قبرهای متعلق به 30 تا 35 سال پیش با قیمت‌هایی افزون بر 15 تا 20 میلیون تومان خریداری می‌شود. این در حالی است که در قطعات تازه ساخته شده قیمت یک قبر دو متری یک طبقه حدود 70 هزار تومان تنها برای خدمات آن است و خود قبر مجانی است.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا تهران می‌گوید: قیمت قبر در بهشت زهرا بسته به نوع قبر و قطعه آن متفاوت است به طوری که بهشت زهرا هم درست مثل خود تهران، خانه‌ها و محله‌های شمال شهری و جنوب شهری دارد.

اسد فاضل می‌افزاید: بهشت زهرا هم‌اکنون دو محله دارد که محله اول را قطعه‌های قدیم و محله دوم را قطعه‌های جدید تشکیل می‌دهند که البته قبرهای قدیمی گران‌ترند. چون هم دار و درخت در اطرافشان زیاد است و هم جای بهتری از نظر قطعه و دسترسی دارند.

به گفته این مقام مسئول، قیمت این قبرها هم توافقی است و گاهی تا 20 میلیون تومان هم فروخته می‌شوند اما در محله‌های جدید قطعه‌های دو طبقه کمتر از 320 هزارتومان است.

بنا بر آمارهای رسمی ارائه شده از سوی مسئولان بهشت زهرا 65 درصد تهرانی‌ها از این قطعات جدید با این هزینه‌ها استفاده می‌کنند، 20 درصد متوفیان تهرانی در شهرستان‌های محل زادگاهشان دفن می‌شوند و تنها هزینه خدمات و جابه‌جایی آنها از سوی خانواده‌هایشان پرداخت می‌شود و 10 درصد متوفیان تهرانی را کودکان تشکیل می‌دهند که هزینه قبر آنها رایگان است.

اما خانواده پنج درصد دیگر متوفیان بنا بر تأکید مسئولان این گورستان ترجیح می‌دهند، هزینه‌ای چهل برابر این مبالغ را صرف کنند تا در قطعه‌ای خوش و آب هوا که امکان دسترسی آسان‌تر به آن وجود دارد برای متوفی خود قبر بخرند.

به گفته مسئولان سازمان بهشت‌ زهرا‌، تنها با فروش این قبور است که هزینه‌های‌های این سازمان تأمین می‌شود؛ زیرا هیچ سودی از قطعه‌های جدید به دست سازمان بهشت زهرا نمی‌رسد. بهشت زهرا هیچ ردیف بودجه‌ای ندارد بنابراین چاره‌ای هم ندارد جز این که بخشی از هزینه‌های موجود را از این راه تأمین کند.

کد خبر 20532

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محبوبه IR ۰۷:۳۱ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۱
    0 3
    سلام خسته نباشید بنده حدود40سال پیش پدرم درقطعه 3دفن شده است والان درحال حاضرایامیتوان اقدام به فروش این قبر کردیاخیر

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین