به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ علیرضا دلیری در جشنواره ملی امید در کرمان افزود: قانون جهش تولید دانش بنیان را در وزارت علوم اجرایی کردیم؛ در واقع، بند ت این قانون می گوید شما اعتبار مالیات بر عملکرد خود را در شرکت های دانش بنیان و فناوری می توانید هزینه کنید.
وی با اشاره به شرکت های بزرگ بورس و فرابورس خاطرنشان کرد: ۱۲۰ شرکت در استان کرمان می تواند بالای ۱۰۰ همت از محل مالیات خود، در حوزه شرکت های دانش بنیان سرمایه گذاری کند.
او تاکید کرد: حتی شرکت های بخش خصوصی می توانند از این محل تا ۳۰ درصد شرکت های فناور را خریداری کنند و اگر بخواهید این سرمایه گذاری را ۱۰۰ درصدی کنید می توانید از طریق یک نهاد مالی واسط این کار انجام دهید. رییس کمیسیون توسعه صندوقهای CVC (صندوقی برای سرمایه گذاری در راستای حمایت از دانش بنیان و استارتاپها) کشور گفت: سال گذشته ۴۰ هزار طرح از ظرفیت معافیت مالیاتی قانون جهش تولید دانش بنیان استفاده و پروژه هایی به ویژه در حوزه فناوری و دانش بنیان در مجموعه خود احداث کردند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: نمیتوانیم ۳۰ تا ۴۰ سال خام فروشی را ادامه دهیم بلکه باید روش های نوینی را در راستای تامین مالی و ارتقای ارزش افزوده معادن اجرایی کنیم، حتی موضوع تامین مالی در دنیا بالای ۴۰ روش دارد اما در کشور ما این روشها محدود است و در این زمینه بایستی انواع تامین مالی را برای هر پروژه عملیاتی کنیم.
دلیری یادآور شد: قانون جهش تولید دانش بنیان بسیار غنی است زیرا از فضای بین الملل بیش از ۲۰ کشور الگو برداری شده و بندهای مختلف دارد و یک بند جذاب آن در راستای ورود و ترغیب شرکت های تولیدی به فعالیت استارتاپی و دانش بنیان است.
وی ادامه داد: در واقع ترغیب تفکرات و مفاهیم سنتی به سرمایه گذاری در حوزه فناوری دشوار است لذا برای آن جذابیتی به عنوان ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان، (معافیت اعتبار مالیاتی شرکت ها) قرار دادیم.
رییس کمیسیون توسعه صندوقهای CVC کشور افزود: شرکت ها در این زمینه بخشی از مالیات خود را می توانند در شرکت خود هزینه کنند و بند ب این قانون می گوید که تمام شرکت های تولیدی و خدماتی کشور می توانند ۱۰۰ درصد مالیات بر عملکرد را در آرندی، تحقیق و توسعه و پروژه های فناور و در راستای زنجیره ارزش تولید خود هزینه کند.
وی تصریح کرد: مالیات تحقیق و توسعه در کشور ما کمتر از نیم درصد است اما قانون گذار از بخش خصوصی می خواهد که با اعتبار دولت پروژههایی تعریف کند تا اقتصاد کشور متحول و محصول رقابتی تولید شود که نگاه درستی داشته است.
دلیری همچنین گفت: شرکت مس نخستین مجوز cvc (صندوقی برای سرمایه گذاری در راستای حمایت از دانش بنیان و استارتاپ ها) در کشور را دریافت کرد و اکنون با سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیارد تومان در این بخش در رتبه آخر کشور قرار دارد.
وی تاکید کرد: تاکنون بیش از ۲۰ مورد پروژه برای سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها شکل گرفته که سه مورد از آنها در کرمان است، اگر بخواهیم سرمایه گذاری را در این استان با این زیرساخت شکل دهیم، شدنی است.
او در ادامه عنوان کرد: این نوع سرمایه گذاری استفاده از پول و منابع رایگان دولت با دوره زمانی خاصی است زیرا کشور زمانی به علت مشکل درآمدی، این قانون را تغییر می دهد و تا زمان هست، باید از این ظرفیت استفاده و افزایش سرمایه دهید.
وی افزود: چند شرکت بزرگ مس، گل گهر و جهاد نصر در تعامل با شرکت های فناور و نوآور در این بخش سرمایه گذاری کنند و این موضوع می تواند حوزه دانش بنیان استان را متحول کند.
همچنین در این آیین یک دستگاه گوهرتراش و دستگاه تبدیل فضولات گیاهی و حیوانی به گاز با سرمایه گذاری شرکتهای بخش خصوصی رونمایی شد.
48
نظر شما