به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ،خبرگزاری رویترز در گزارشی درباره خشونت فرقهای که صدها علوی را در ساحل سوریه در ماه مارس گذشته مورد هدف قرار داد، نوشت: این خشونت به دمشق پایتخت سوریه کشیده است و مدارکی برای شهروندان سوری وجود دارد که مورد آزار و اذیت فرقهای قرار گرفتند.
بنا بر روایت شبستان، رهبران علوی، گروههای حقوق بشری و ۱۲ نفر که شهادت دادهاند، اعلام کرد که خشونتهای فرقهای به پایتخت سوریه دمشق، گسترش یافته و نیروهای امنیتی از زمان به قدرت رسیدن «احمد الشرع» رئیس جمهوری دولت انتقالی سوریه، صدها علوی را مجبور به ترک خانههایشان در دمشق کردهاند.
بسام الاحمد، مدیر اجرایی سازمان حقوق بشری «سوریهای طرفدار حقیقت و عدالت»، گفت: ما به یقین درباره حوادث مستقل صحبت نمیکنیم. ما درباره صدها اخراج صحبت میگوئیم، اگر نگوییم هزاران مورد اخراج.
رویترز گزارش داد که اخراج دسته جمعی علویان از خانههای شخصیشان هرگز گزارش نشده است.
دو مقام دولتی تأکید کردند که از زمان برکناری اسد، هزاران نفر از خانههای خود در دمشق بیرون رانده شدهاند که بیشتر آنها علوی هستند. بیشتر آنها در مسکنهای دولتی مرتبط با شغلشان در مؤسسات دولتی زندگی میکنند و از آنجایی که بازگشت به کار نداشتند، حق اقامت خود را از دست دادهاند.
رویترز او پس از مصاحبه با چندین مقام و قربانی فاش کرد که صدها نفر تنها به دلیل علوی بودن از خانههایشان بیرون رانده شدهاند.
این خبرگزاری اعلام کرد که وزارت کشور، که بر سرویس امنیت عمومی نظارت دارد، و دفتر الشرع به درخواستها برای درخواستها و اظهار نظرها پاسخی ندادند.
در این گزارش آمده است که علویها بیم آن دارند که این تخلیهها بخشی از تسویه حسابهای فرقهای سیستماتیک توسط حاکمان جدید سوریه باشد.
صدها شکایت از آوارگی خشونتآمیز
رویترز به نقل از یک مقام مسئول در اداره خدمات عمومی ریف دمشق که نخواست نامش فاش شود، آورده است که صدها شکایت از افرادی که به اجبار آواره شدهاند، دریافت کردهاند.
شهردار یکی از مناطق علوینشین دمشق که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش فاش شود، مارس گذشته گفت که ۲۵۰ خانواده از دو هزار خانواده ساکن آنجا کوچانده شدهاند.
شهردار در ماه مارس مکالمه ضبطشدهای را با شخصی که ادعا میکرد عضو سرویس امنیت عمومی است، در اختیار رویترز قرار داد.
مأمور اداره امنیت عمومی از شهردار خواست تا برای خانوادهای از شمال، خانهای خالی پیدا کند.
رویترز نوشت» وقتی شهردار به او گفت که هیچ آپارتمانی برای اجاره وجود ندارد، آن مقام به شهردار گفت که یکی از این خوکها را خالی کن که منظورش علویها بودو
کمیته غنایم جنگی
سه مقام ارشد در سرویس امنیت عمومی گزارش دادند که مقامات جدید دو کمیته برای مدیریت داراییهای افرادی که گمان میرود با رژیم سابق مرتبط بودهاند، تشکیل دادهاند.
این دو منبع توضیح دادند که یکی از کمیتهها مسئول مصادره است، در حالی که کمیته دیگر مسئول رسیدگی به شکایات است.
به گفته منابع امنیتی عمومی، این کمیتهها همزمان با نزدیک شدن نیروهای الشرع به دمشق در ماه دسامبر تأسیس شدند. نهاد مشابهی به نام «کمیته غنایم جنگی» در پایگاه پیشین ادلب، تشکیل شد.
در ۱۶ آوریل، جنبش عدالت و توسعه با همکاری اداره ریف دمشق شکایتی را ثبت کرد و خواستار پایان دادن به نقض اموال با انگیزه «فرقهگرایی» و بازگرداندن اموال غارتشده شد.
نیم میلیون علوی به مناطق ساحلی نقل مکان کردند
فابریس بالانش، کارشناس امور سوریه و دانشیار دانشگاه لیون گفت که برآوردها نشان میدهد که نیم میلیون علوی پس از اخراج از دمشق، حمص، حلب و سایر نقاط سوریه پس از سقوط اسد، به مناطق ساحلی نقل مکان کردهاند.
جاشوا لندیس، کارشناس سوریه و رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه اوکلاهما، سرویس امنیت عمومی که اخیراً توسط الشرع تأسیس شده، امتداد نیروی امنیتی است که استان ادلب را اداره میکرد.
لندیس افزود که به نظر میرسد سرویس امنیت عمومی اکنون شامل پلیس، افبیآی، سیا و گارد ملی میشود که همگی در یک واحد گرد هم آمدهاند.
در منطقه ضاحیه اسد در نزدیکی حرستا در ریف دمشق، «ام حسین» کارمند دولت و مادر چهار فرزند، گفت که دو مرد مسلح و نقابدار در ۱۶ ژانویه به خانه شخصی او وارد شدند و خود را اعضای سرویس امنیت عمومی معرفی کردند.
ام حسین به این خبرگزاری گفت که مردان مسلح به او ۲۴ ساعت فرصت دادند تا آنجا را ترک کند، زیرا پسرش ویلچرنشین بود. او از چند سازمان دولتی برای ماندن در منزلش درخواست کرد تا حدودی به او اطمینان خاطر دادند. روز بعد، حدود ساعت ۱۰ صبح، آن مردها برگشتند و دو دقیقه به او فرصت دادند تا برود. او گفت که آنها همچنین مغازهای را که خانوادهاش در محله داشتند و او آن را اجاره داده بودند، مصادره کردند.
بیعدالتی انتقالی، نه عدالت انتقالی
در ۱۲ فوریه، استاندار دمشق از شهروندانی که میگویند اموالشان به ناحق مصادره شده است، خواست تا شکایات خود را به ادارات مربوطه ارائه دهند.
رویترز در ماه مارس از یکی از این اقامتگاهها بازدید کرد. این مقام رسمی که نخواست نامش فاش شود، یک روش را تأکید کرد: افراد مسلح بدون حکم دادگاه مردم را بیرون میکنند، مانع از بردن وسایلشان میشوند و سپس به این مکان حمله میکنند.
این منابع گفتند که اکثر مصادرهها، سوریهای کمدرآمد و متوسطی را که شغل خود را از دست داده و فاقد منابع لازم برای پرداخت هزینه خروج خود بودند، هدف قرار داده است.
یک مقام دیگر در اداره دیگری در دمشق گفت که این اخراجها شبانه و بدون طی مراحل قانونی لازم انجام شده است.
لندیس گفت: اوضاع آشفته است، اما این دیوانگی روش خاصی دارد، آن هم ایجاد رعب و وحشت در مردم و اطلاع رسانی به تمام جهان مبنی بر اینکه علوی ها دیگر (در قدرت) نیستند.
او افزود: هیچ عدالتی منتقل نشده، فقط بیعدالتی انتقال یافته است.
نظر شما