به گزارش خبرآنلاین، نشست خبری صد و سومین سالگرد تأسیس جمعیت هلال احمر با موضوع ارائه گزارش دستاوردهای این جمعیت در یک سال گذشته و تبیین برنامه کنگره ٣١٠٠ شهید امدادگر با حضور پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر کشور صبح امروز سه شنبه ١۶ اردیبهشت ماه ١۴٠۴ برگزار شد.
بنابر گزارش مهر، کولیوند در ابتدا ضمن عرض تبریک دهه کرامت بیان کرد: سال گذشته سال سخت و پرکاری برای ما بود، به محض اتمام عملیات نوروزی و خدمات ماه رمضان، حادثه بالگرد رئیس جمهور شهید اتفاق افتاد. هلال احمر و سایر دستگاههای هر آنچه در توانش بود را در شرایط جوی سخت گذاشت. پس از آن عملیات حج شروع شد و خدمات و حمایتهای سلامت و درمانی برای حجاج داشتیم. البته تعداد جانباختگان ما در حج سال گذشته نسبت به ١۴٠٢ ٣٠ درصد کمتر بود.
وی افزود: سپس عملیات اربعین حسینی را داشتیم که در آن بیش از ٨ هزار نفر به صورت داوطلبانه در خاک عراق خدمترسانی کردند. همانطور که وزارت کشور اعلام کرد یکی از پر تلاشترین دستگاهها برای پوشش مراسم اربعین حسینی جمعیت هلال احمر بود. سعی کردیم تا امکانش هست کمبود دارو نداشته باشیم.
کمکهای مردمی را برای جبهه مقاومت ارسال کردیم
کولیوند گفت: همچنین کمکهای مردمی را برای جبهه مقاومت ارسال کردیم. سپس حادثه معدن طبس را داشتیم که تا ماهها در بحث تابآوری همراه خانواده حادثهدیدگان بودیم. همچنین جمعآوری کمکهای مردمی و سرکشی به خانواده شهدا در ماه مبارک رمضان را داشتیم.
کولیوند اظهار کرد: جمعیت هلال احمر از هر ظرفیتی برای افزایش آگاهی مردم استفاده کرده است. امسال کم کم وارد صد و چهارمین سال تأسیس هلال احمر میشویم. برنامههای برای هفته هلال در پیش داریم. روز چهارشنبه را برای انجام تجدید میثاق با امام خواهیم داشت. روز شنبه را بحث جوانان هلال احمر برنامهریزی کردهایم. روز یکشنبه روز ایثار و فداکاری است. روز چهارشنبه روز تکریم خانواده ایثارگران را خواهیم داشت. تمرینهای عملیاتی امداد و نجات جوانان و انواع خدمات دیگر را در این ایام به صورت مفصل انجام خواهیم داد.
وی در خصوص برنامه هلال احمر در سال جدی گفت: اصلی ترین دغدغه ما معیشت نجاتگران است و سعی کردیم یک بخشی از آن را حل کنیم. با توجه به شرایط اقتصادی من را متعهد میکند تا از نظر معیشتی امدادگران را حمایت کنم. حداقل ٣ بالگرد مدرن و به روز و سیستم ناوبری جدید به ناوگان اضافه خواهیم کرد. با توجه به بودجه سال تلاش مان این است که هزار و ۵٠٠ دستگاه خودرو امدادی به ناوگان اضافه کنیم. تجهیزات امدادی ما فرسوده شده و باید تجهیزات را نیز جدید و نوسازی کنیم و قرار است حداقل برای هزار پایگاه از نظر تجهیزات تکمیل شوند.
مراکز توانبخشی را به بیش از ٢٠٠ مرکز رساندهایم
کولیوند بیان کرد: مراکز توانبخشی را به بیش از ٢٠٠ مرکز رساندهایم. در بحث هوشمندسازی هم در سال گذشته و هم امسال فعالیتهایمان هر روز هوشمندتر میشود. موضوع مهم دیگر توسعه همکاریهای بین المللی است. ١٩ کشور دنیا با هزینه کمیته صلیب سرخ دعوت شدند و با شرکتهای دانش بنیان خودمان که حرفی برای گفتن داشتند در اجلاس بین المللی جمعیت هلال احمر شرکت دادیم. ان شاالله امسال در منطقه منا که مدیترانه شرقی میشود نقش آفرینی خواهیم داشت. بحث آموزش و مهارتآموزی جز اولویتهایمان است، در حال حاضر ٧٠هزار نفر نیروی آموزش دیده تخصصی داریم.
کنگره بین المللی شهدای امدادگر دوران دفاع مقدس و مقاومت
وی ادامه داد: ان شا الله در بیست و چهارم این ماه کنگره بین المللی شهدای دوران دفاع مقدس و مقاومت را در تهران خواهیم داشت. ما بیش از ٣ هزار و ١٠٠ امدادگر شهید داریم. نمونه آن شهید حیدری که داخل آمبولانس مورد هدف قرار گرفتند.
انفجار بندر شهید رجایی بر اثر بیاحتیاطی به وجود آمد
رئیس جمعیت هلال احمر در خصوص حادثه انفجار بندر شهید رجایی گفت: امسال حادثه تلخ بندر شهید رجایی را داشتیم. دنیایی از کانتینر و اقلام وجود داشت و آتشی که سعی داشت خسارتهای بیشتری را وارد کند. به محض ورود به محل حادثه اولین اقدامی که با مدیریت وزیر کشور، استاندار و جمعیت هلال احمر و سایر دستگاهها صورت گرفت؛ آنجا را به حالت یک جزیره جدا سازی کردیم و سایر کانتینرها را از کانتینرهای آسیب دیده جدا کردیم.
وی افزود: تا آنجایی که دیدم این حادثه بر اساس بی احتیاطی رخ داد .۵ فروند بالگرد جمعیت هلال احمر کار اتفاق حریق بر عهده داشت. بیش از هزار مصدوم به بیمارستانها منتقل شده بودند. آخر شب به شخصه همه مجروحان را ملاقات کردم. بیش از ٣۵٠ امدادگر در موضوع اتفاق حریق و امدادرسانی به مجروحان نقش داشتند.
منبع آتش سوزی بندر شهید رجایی چه بود؟
کولیوند بیان داشت: جرقه اولیه از یک لیفتراک شروع شد که اگر یک ماشین اطفای حریق بود به راحتی میتوانست جلوی این آتش سوزی و سرایت آن را بگیرد. ۳۰ درصد از کانتینرهایی که در مکان حادثه بندر شهید رجایی قرار داشتند با تلاش نیروهای امدادی سالم ماندند همچنین بیش از هزار نفر از مرگ حتمی نجات یافتند.
آیا از اتباع نیز جز مفقودین حادثه انفجار بندر هستند؟
وی در پاسخ به سوالی در خصوص مفقودین حادثه بندر شهید رجایی و اینکه آیا از اتباع نیز جز مفقودین هستند، گفت: ما خودمان را متعهد میدانیم تا زمانی که شرایط حادثه دیدگان بهبود پیدا کند کنارشان باشیم. ما کلاً ٧٠ نفر فوتی داشتیم که از این تعداد ٢۴ نفر قابل شناسایی بودند و شناسایی شدند. اما برخی از اجساد نیاز به آزمایش DNA دارد که از سایر استانها کمک گرفتند و قرار شد هرکس مفقودی دارد حضوری به نیروی انتظامی مراجعه کنند. از نرمافزارهای تلفن همراه متوجه شدیم که برخی از افراد در آن محل بودند باید منتظر نتیجه پزشکی قانونی بود. در خصوص اتباع نیز اطلاعی ندارم.
همکاری ۶۰ تاجر با هلال احمر
وی بیان داشت: ۶۰ تاجر ایرانی که در امارات حضور دارند گرد هم آمدند و متعهد شدند که هلال احمر را یاری کنند.
۲۳۳۲۳۶
نظر شما