ایران چند برابر قُطر کره زمین خط لوله گاز دارد؟

طول خطوط انتقال فشار قوی گاز در ایران ۴۱ هزار کیلومتر است که از نظر رده‌بندی جهانی، رتبه چهارم را دارد و در خاورمیانه هم بی‌نظیر است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گاز طبیعی بیش از ۷۰ درصد سبد مصرف انرژی مردم، واحدهای تولیدی، صنایع و نیروگاه‌ها را دربرگرفته است.
وابستگی به آن تا حدی افزایش یافته که ایران به‌عنوان دومین دارنده ذخایر گازی در دنیا، سال‌هاست با ناترازی در تولید و مصرف دست و پنجه نرم می‌کند.

شاید تا همین چند سال پیش، مشکل اصلیِ ناترازی گاز، تنها در زمستان‌ها و روزهای سرد سال بود، اما اکنون با وابستگی حداکثری سوخت نیروگاه‌ها به گاز طبیعی، این معضل تابستان و زمستان ندارد و هرچه تولید می‌شود، باید مصرف شود. به همین دلیل است که «ناترازی» گاز و برق و آب و ... همه حامل‌های انرژی، مدت‌هاست به خط نخست خبری کشور تبدیل شده است.
با این حال اعداد و ارقامی قابل توجه در صنعت نفت و گاز وجود دارد که تصور آنها هم شاید گاهی دور از ذهن باشد، مثلا اینکه اکنون بیش از ۴۱ هزار کیلومتر خط لوله فشار قوی گاز در سراسر ایران اجرایی شده که غیر از ۴۶۲ هزار کیلومتر خطوط لوله گازرسانی درون شهرها و روستاهاست. این رقم به معنای دقیق‌تر، ۳۶ برابر قُطر کره زمین است.

طول خطوط فشار قوی گاز هم ۳ برابر قُطر کره زمین است که کشورمان در این حوزه، از نظر رده‌بندی جهانی، رتبه چهارم را دارد و در میان کشورهای خاورمیانه هم بی‌نظیر است.
خطوط فشار قوی گاز در فاصله میان پالایشگاه‌های گازی تا مبادی مصرف کشیده شدند که افزون بر شرایط بسیار سخت اجرای عملیات لوله‌گذاری، حجم زیادی از گاز طبیعی را منتقل می‌کنند که از این جهت نیز قابل توجه و حتی خطرناک هستند. به همین دلیل «یک درصد»(بیش از ۱۴ هزار مترمربع) از کل مساحت کشور، حریم این خطوط لوله است.
تاکنون حدود ۴۱ هزار روستا و هزار و ۲۷۰ شهر (۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک) به شبکه گاز کشور متصل شدند. توسعه  گازرسانی به دیگر شهرها و روستاهای کشورنیز همچنان در جریان است.
*(قُطر کره زمین ۱۲ هزار و ۷۵۶ کیلومتر است)

223223

کد خبر 2060847

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین