به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از ستاد خبری بیستویکمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا علیهالسلام، صالحی با بیان اینکه امام رضا علیه السلام را با جلوههای مختلف میتوان شناخت، عنوان کرد: یکسری جلوه ها هست که همه ائمه در ان مشترکند اما به اعتبار شرایط زمان و مکان هر امامی و در شرایط خاص، هر معصوم، جلوه ویژه ای داشته و لذا امام رضا با جلوههای مختلفی برای ما تعریف و معرفی میشود که یکی از آنها گفتگوست.
صالحی خاطرنشان کرد:امام رضا علیه السلام در یک شرایط اجتماعی، سیاسی و موقعیتی خاصی قرار گرفت که مسیر گفتگو را در فضای تاریخی خودش معنای دیگری بخشید.
وی ادامه داد: ایشان هم از لحاظ تعداد و کسوت گفتگوها در بین ائمه علیهم السلام متمایز هستند که روایتهای مختلف ایشان در کتب متعددی آورده شده و مرحوم آیت الله باقر شریف قرشی می گوید که در کاخ مامون بیش از بیست هزار سوال و جواب با امام رضا صورت گرفته است؛ یعنی از این جهت در بین ائمه شیعه و معصومین متمایز و ممتاز هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مناظرات رضوی و گفتگوهای امام رضا با و با مذاهب فقهی و مکاتب معرفتی مختلف نیز گفت: حتی با کسانی که به انکار اصل تولید یا حتی وجود ذات اقدس هم حرکت می کردند یا باور داشتند موضوعات گفتگوی امام رضا بسیار متنوع بوده و مخاطبان گفتگوی ایشان هم بسیار بسیار متنوع بودهاند.
وی با بیان اینکه هم مخاطبان خاص هم مخاطبان عام در مقابل امام رضا گفتمان داشتند، ابراز داشت: امام رضا امام منطق و تعقل و گفتگو بود و لذا اگر میخواهیم ایران امام رضایی داشته باشیم باید ایران منطقمحور و ایران گفت وگو ایرانی باشد تا بتوانیم همدیگر را با سعه صدر تحمل کنیم.
صالحی ادامه داد: اگر به مناظرات امام رضا توجه کنیم ده ها اخلاق گفتگو از داخلش احصا میشود؛ در مکالمه امام رضا و مناظره امام رضا با سلیمان مغزی وقتی که مامون وارد کلام میشود و میخواهد سخن سلیمان مغزی را قطع کند، این امام رضاست که به او نهیب می زند که سخن او را قطع نکن.
به زعم وی؛ اخلاق گفت وگو و گوش دادن و تحمل اخلاق گفتمان و سعه صدر در یک مناظره دیگری وقتی که طرف مقابل کم میآوردو جمع حاضر می خندند نیز قابل توجه است که امام رضا به آنان تشر می زند که این نوع رفتار در مسیر گفتگو نیست .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی متذکر شد: ما باور داریم که امام رضا امام مهر و رأفت و تعقل و گفتگوست و در این فضا ایران امام رضایی بیش از هر زمان به این منطق نیازمند است.
۲۴۴۵۷
نظر شما