درخواست سرپرست جهاد کشاورزی خوزستان از رئیس‌جمهور برای پرداخت مطالبات گندم‌ کاران و حمایت از توسعه آبیاری نوین

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در جلسه شورای مدیران وزارت جهاد کشاورزی با حضور رئیس‌جمهور، خواستار پرداخت فوری مطالبات گندم‌ کاران، تقویت طرح‌های هوشمندسازی کشاورزی و حمایت مؤثر از توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در استان شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین خوزستان، جواد سلطانی کاظمی، سرپرست سازمان، روز شنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در جلسه شورای مدیران وزارت جهاد کشاورزی که با حضور سرزده رئیس‌جمهور، دکتر مسعود پزشکیان برگزار شد، ضمن تقدیر از توجه ویژه ایشان به بخش کشاورزی، گزارشی از وضعیت تولیدات و چالش‌های این حوزه در استان خوزستان ارائه داد.

سلطانی کاظمی با اشاره به سهم ۱۴ درصدی خوزستان از تولیدات کل کشاورزی کشور اظهار داشت: استان در حال حاضر در مرحله برداشت محصولات اساسی قرار دارد و با وجود مشکلاتی نظیر تداوم خشکسالی، ناترازی انرژی و خسارات سرمازدگی، با اجرای مدیریت مزرعه‌ای پیش‌بینی می‌شود تولید گندم به بیش از یک و نیم میلیون تن برسد. در حال حاضر تولید این محصول به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسیده است.

وی افزود: با وجود تمام محدودیت‌ها، در محصول کلزا نیز افزایش ۲۱ درصدی نسبت به سال گذشته به ثبت رسیده که بیانگر ارتقای بهره‌وری در شرایط سخت است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به تأخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان گفت: با گذشت بیش از یک ماه از فصل خرید گندم، از ریاست محترم جمهوری تقاضا داریم دستورات لازم برای پرداخت سریع وجه گندم‌کاران صادر شود تا زمینه برای کشت تابستانه نیز فراهم گردد.

وی درباره هوشمندسازی بخش کشاورزی گفت: با پیگیری‌های مقام عالی وزارت، تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه جهت استفاده از فناوری‌هایی مانند سنجش از راه دور و طیف‌ سنجی منعقد شد که این امر مدیریت از راه دور مزارع، تطبیق آمار و مصرف بهینه نهاده‌ها را ممکن ساخته و بهره‌وری را افزایش می‌دهد.

سلطانی کاظمی افزود: در حوزه آب به عنوان مهم‌ترین نهاده کشاورزی، لازم است رویکرد فرابخشی اتخاذ شود. با اعتبارات موجود، تنها امکان تجهیز دو هزار هکتار از اراضی استان به سامانه‌های نوین آبیاری در سال وجود دارد، که در این صورت، تجهیز نیمی از اراضی استان بیش از ۲۰۰ سال به طول خواهد انجامید.

وی تصریح کرد: اکنون بین کشاورزانی که از آبیاری نوین استفاده می‌کنند و سایرین در پرداخت آب‌بها تفاوتی نیست. اگر وزارت نیرو مشوق‌هایی مانند معافیت یا بخشودگی چندساله برای مصرف‌کنندگان سامانه‌های نوین در نظر گیرد، کشاورزان به‌صورت داوطلبانه به این روش‌ها روی خواهند آورد.

در پایان، سلطانی کاظمی با قدردانی از مصوبه اخیر هیئت وزیران در خصوص پرداخت خسارت نکاشت و معوض کشت، خواستار تسریع در عملیاتی شدن آن شد و تأکید کرد: با حمایت‌های دولت و مدیریت وزارت جهاد کشاورزی، تحقق اهداف بخش کشاورزی کاملاً دست‌یافتنی است.

48

کد خبر 2062140

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار