به گزارش خبرآنلاین از خراسان، علیاکبر قارزی، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان مشهد از آغاز برداشت گل محمدی از ۲۰۷ هکتار از گلستانهای این شهرستان خبر داد.
وی اظهار کرد: به دلیل شرایط مطلوب آبوهوایی، عملیات برداشت زودتر از سالهای گذشته آغاز شده و تا اوایل خرداد ادامه خواهد داشت. پیشبینی میشود امسال بیش از هزار تن گل محمدی از مزارع مشهد برداشت شود.
قارزی با بیان اینکه به طور متوسط از هر هکتار پنج تن گل محمدی برداشت میشود، گفت: این سطح زیر کشت برای هر هکتار زمینه اشتغال دائم سه نفر و اشتغال موقت حدود ۱۵۰ نفر را فراهم میکند.
وی با اشاره به ویژگی منحصربهفرد گل محمدی تولیدشده در مشهد افزود: تنوع اقلیمی و اختلاف ارتفاع از سطح دریا در این منطقه موجب افزایش مدت زمان برداشت و نیز غلظت بالاتر اسانس گلها شده و این موضوع به تولید گلابی باکیفیت منتهی شده است.
قارزی همچنین گل محمدی را محصولی کممصرف از نظر نیاز آبی دانست و گفت: قرار گرفتن این محصول در الگوی کشت میتواند به بهرهوری بالا و صرفهجویی در منابع آب کمک کند.
وی درباره مصارف گل محمدی نیز توضیح داد: حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد محصول برای تولید گلاب مصرف میشود، در حالی که مابقی بهصورت گلبرگ یا غنچه خشک برای تولید مربا و سایر مصارف خوراکی مورد استفاده قرار میگیرد.
46
نظر شما