به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ نشست تخصصی اعضای خانه مطبوعات قزوین ویژه خبرنگاران با حضور معاون سیاسی استاندار، مدیرکل ارشاد و مسئولان فرهنگی استان برگزار شد. در این جلسه بر لزوم اصلاح آییننامههای رسانهای، رفع مشکلات اقتصادی نمایندگیها، تدوین پیوست رسانهای برای پروژهها و تقویت تعامل اصحاب رسانه با مسئولان تأکید شد.
حل مشکلات مطبوعات نیازمند زمان، تعامل و قانونگرایی است
«شهرام احمدپور»، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین در این نشست گفت: حل مشکلات انباشته مطبوعات در بازه زمانی ششماهه ممکن نیست. بسیاری از آییننامهها و فرآیندهای فعلی مربوط به سالهای گذشته است و تغییر و بهروزرسانی آنها زمانبر خواهد بود.
وی تأکید کرد: پیگیری مطالبات رسانهای باید از مسیر قانونی و اصولی انجام شود. اگر بتوانیم تعامل مثبت و گفتوگوی دوجانبه را تقویت کنیم، بسیاری از چالشها با همفکری حل خواهند شد.
احمدپور همچنین از برنامهریزی برای تدوین و تصویب «پیوست رسانهای برای پروژههای عمرانی» در شورای اطلاعرسانی استان خبر داد و گفت: در صورت تصویب، این پیوست به عنوان یک الزام برای مدیران اجرایی استان تعریف خواهد شد.
شأنیت خانه مطبوعات و خبرنگاران به قلم است
«علی هوشمند»، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با اشاره به نقش حمایتی این ادارهکل از مطبوعات، گفت: همه ما عضوی از یک خانواده هستیم و شأن خانه مطبوعات به قلم و حرفهگرایی اعضای آن است.
وی با بیان اینکه برخی مدیران از شیوه تعامل برخی رسانهها گلهمند هستند، افزود: در عین حال اداره ارشاد آماده حمایت و همکاری کامل با خبرنگاران و مدیران مسئول رسانههاست.
هوشمند خاطرنشان کرد: تعامل دو سویه، کلید حل بسیاری از مسائل در حوزه رسانهای استان است و باید در داوریها انصاف و اشراف بیشتری به واقعیتها داشته باشیم.
قانون، ملاک توزیع آگهی است؛ آییننامهها نیازمند بازنگریاند
«شهریار پرهیزکاری»، سرپرست معاونت فرهنگی و رسانهای اداره کل ارشاد قزوین نیز با بیان اینکه با یک آییننامه ضعیف و ناکارآمد مواجه هستیم، گفت: شرایط اقتصادی امروز ایجاب میکند که در بررسی دفاتر نمایندگیها سختگیری نکنیم. ممکن است چند نمایندگی از یک آدرس استفاده کنند تا بتوانند هزینههای جاری را مدیریت کنند.
وی افزود: براساس قانون موجود، تمامی نمایندگیهای ثبتشده مستحق دریافت آگهی هستند و مفاهیمی چون «خبرنگار واقعی» یا «خبرنگارنما» هیچ جایگاهی در آییننامه فعلی ندارد.
پرهیزکاری تصریح کرد: اگرچه نمایندگیها الزاماً موظف به تولید خبر در سطح استان نیستند، اما انتظار میرود رویکرد حرفهایتری داشته باشند. او همچنین گفت: بر اساس مقررات، رپرتاژها ارتباطی با ارشاد ندارند، و در صورت استعلام از سوی ذیحساب دستگاهها، ارشاد امکان تأیید آن را ندارد.
پرهیزکاری درباره توزیع نسخههای چاپی روزنامهها هم اظهار کرد: طبق قانون، نمایندگی باید ۵۰ نسخه از روزنامه را در استان توزیع کند، اما با توجه به شرایط اقتصادی، اجرای این بند برای بسیاری از نمایندگیها غیرممکن است. تنها برای روزنامههایی که فروش دکهای دارند، این الزام قابل تحقق است.
وی افزود: ما ترک فعل در توزیع آگهی نداشتهایم و تمام اقدامات بر اساس آییننامه موجود انجام شده است. او پیشنهاد داد که اصلاح آییننامهها در قالب یک پیشنهاد رسمی از سوی خانه مطبوعات و اداره ارشاد به تهران ارسال شود.
انتخاب اعضای کمیته ساماندهی نشریات سراسری
در پایان این نشست، با رأیگیری از اعضای حاضر، پنج نفر شامل سید عبدالعظیم موسوی، امیرعلی رضایی، نسرین رحیمی، علیمحمد مرادی و هانیه قهرمانی بهعنوان اعضای کمیته «ساماندهی نشریات سراسری» انتخاب شدند.
در این نشست همچنین بر مواردی چون حمایت از خبرنگاران میدانی و حرفهای، شفافسازی در توزیع آگهیهای دولتی، توسعه آموزشهای رسانهای و تقویت جایگاه صنفی خانه مطبوعات تأکید شد.
در پایان این نشست، با رایگیری از اعضای حاضر سید عبدالعظیم موسوی، امیرعلی رضایی، نسرین رحیمی، علیمحمد مرادی و هانیه قهرمانی بهعنوان اعضای کمیته «ساماندهی نشریات سراسری» انتخاب شدند.
نظر شما