به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،جلسه تشریح و تبیین مفاد آئین نامه اجرایی بند "د" ماده ۱۱۳ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران با موضوع تسریع در رسیدگی به تصادفات رانندگی منتهی به صدمات بدنی غیر عمدی با حضور برخی از مسئولان قضایی، فراجا، پزشکی قانونی، صندوق تامین خسارت های بدنی، شورای بیمه استان، مرکز فوریت های پزشکی وهلال احمر در محل سالن شهدای هفتم تیر دادگستری و همزمان در قالب ارتباط ویدئو کنفرانسی با شرکت مسئولان قضایی سراسر استان برگزار شد.
محمد تقی گلی دادستان عمومی وانقلاب مرکز استان سمنان در حاشیه این جلسه در جمع خبرنگاران گفت: با عنایت بر ضرورت ایجاد هماهنگی لازم و اتخاذ رویه واحد بین دستگاههای مسئول به منظور تسریع و تسهیل در خدمات رسانی به حادثه دیدگان در موضوع آئین نامه اجرایی بند "د" ماده ۱۱۳ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران و تحقق اهداف مرقوم در این ماده این جلسه هماهنگی برگزار شده است.
وی در ادامه از اجرای رسمی این آییننامه در سراسر استان با هدف کاهش حجم پروندههای قضایی و تسهیل در رسیدگی به حوادث رانندگی غیرعمدی خبر داد و گفت: این آییننامه با هدف قضازدایی، تسریع و تسهیل در فرآیند رسیدگی به پروندههای تصادف منتهی به صدمه بدنی غیرعمدی به غیر از موارد مذکور در مواد ۷۱۴ و ۷۱۵ قانون مجازات اسلامی، به تصویب هیئت وزیران و تأیید ریاست قوه قضائیه رسیده است.
دادستان مرکز استان سمنان در ادامه ضمن بیان این مطلب که با اجرای مفاد این آئین نامه دیگر نیازی به صدور رأی قضایی و سپری کردن مراحل رسیدگی در مراجع قضایی برای پرداخت دیه نیست، تشریح کرد: فراجا موظف است راساً یا از طریق کارشناس تصادفات علت وقوع حادثه را (باترسیم کروکی) تعیین و مصدوم را به پزشکی قانونی معرفی نماید، گزارش کارشناس تصادفات و پزشکی قانونی (حسب مورد) توسط فراجا و پزشکی قانونی از طریق سامانه ابلاغ الکترونیکی قضایی(ثنا) به طرفین، شرکت بیمه گر و یا صندوق تامین خسارت های بدنی ابلاغ که در صورت عدم اعتراض مستدل و موجه ظرف مدت یک هفته پس از ابلاغ، برای پرداخت خسارات بدنی به شرکت بیمه گر و یا صندوق مذکور معرفی و شرکت های بیمه و صندوق مکلف اند، ظرف مهلت ۲۰ روز خسارات بدنی را پرداخت کنند.
وی با تاکید بر لزوم ثبتنام همه افراد در "سامانه ثنا" گفت: نظریه کارشناس تصادف و گزارش پزشکی قانونی از طریق "سامانه ثنا" به طرفین حادثه، ابلاغ میشود. ضرورت دارد تمامی افرادی که در سامانه ثنا ثبت نام نکرده اند برای بهرهمندی از مزایای این قانون و آیین نامه مربوطه در سامانه مذکور ثبت نام کنند.
دادستان مرکز استان سمنان در ادامه با اشاره به موارد استثناء در اجرای این آییننامه گفت: این مقررات فقط شامل صدمات بدنی غیرعمدی است و در تصادفات منجر به فوت یا صدمات سنگین مانند از کارافتادگی اعضای بدن و آسیبهای مغزی یا نخاعی موضوع مواد ۷۱۴ و ۷۱۵ قانون مجازات اسلامی، همچنان طبق روال گذشته در مراجع قضایی رسیدگی خواهد شد.
حسین شکوری معاون قضایی دادگستری استان در امور دادگاه های صلح و شوراهای حل اختلاف در این جلسه گفت: این آئین نامه اجرایی در قالب ۱۷ ماده و تبصره اعلام و ابلاغ شده است و انتظار می رود پس از برگزاری این جلسه توجیهی و تبیینی مفاد این آئین نامه مهم در دستور کار کلیه مراجع مربوطه قرار گیرد تا در روند ارائه خدمات لازم به شهروندان تسریع و تسهیل لازم به عمل آید.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: فراجا مکلف است پرونده های مربوطه به جرائم غیرقابل گذشت موضوع این آیین نامه را برای رسیدگی به جنبه عمومی جرم به مرجع قضایی صالح ارسال کند.
رئیس محاکم صلح و شوراهای حل اختلاف استان سمنان در خاتمه عنوان کرد: مسئولان یاد شده در اجرای این آئین نامه مکلف اند، اجرای کامل و دقیق مفاد آن را بدون کم و کاست به تمامی بخش های مربوطه در سراسر استان ابلاغ و در دستور کار قرار دهند تا علاوه بر کاهش ضریب خطا، در اجرای مفاد این آئین نامه نقض حقوق شهروندان صورت نگیرد و تاکید می شود نظارت بر حُسن اجرای این دستورالعمل از سوی مسئولان قضایی سراسر استان مورد بررسی و پیگیری لازم قرار خواهد گرفت.
48
نظر شما