نگار علی- مارک زاکربرگ، مدیرعامل شرکت متا، اخیراً در یک تور رسانهای، ایدهای جنجالی را مطرح کرده است:«استفاده از رباتهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای مقابله با احساس تنهایی در انسانها.»
او در صحبتهای خود، بهویژه در کنفرانسهای فناوری و پادکستها، گفته است که مردم میتوانند با رباتهایی که آنها را «میشناسند» و «درک میکنند» رابطهای دوستانه برقرار کنند؛ رباتهایی که بهگفته او، مشابه الگوریتمهای شبکههای اجتماعی، با تحلیل رفتار کاربران، به درک نسبی از آنها میرسند.
زاکربرگ مدعی شده این نوع تعامل میتواند جایگزینی برای روابط انسانی باشد، بهویژه در جوامعی که افراد بهطور متوسط دوستان کمی دارند. او حتی آیندهای را ترسیم کرده که در آن افراد هنگام مرور شبکههای اجتماعی، به محتوایی برخورد میکنند که میتوانند با آن گفتوگو کنند و پاسخ بشنوند.
اما این رویکرد با انتقادهای زیادی روبهرو شده است. منتقدان معتقدند زاکربرگ در تلاش است تا مفاهیمی مثل «رابطه»، «درک» و «صمیمیت» را بهنفع محصولات هوش مصنوعی بازتعریف کند؛ درحالیکه رباتها فاقد آگاهی، احساس و توانمندیهای انسانی واقعی هستند.
بسیاری نگراناند که ترویج چنین ایدهای، بهویژه در میان افراد تنها یا آسیبپذیر، باعث شود آنها از جستوجوی روابط انسانی واقعی باز بمانند. همچنین تأکید میشود که چنین روابطی بهصورت کامل در خدمت منافع تجاری شرکتهایی مانند متا هستند، نه سلامت روان کاربران.
منبع: theguardian
۲۲۷۲۲۷
نظر شما