کنایه رئیس دفتر رئیس جمهوری فقید به روسای جمهور پیشین/ رئیسی بلد بود کار کند، بی‌آن‌که گردن قبلی‌ها بیندازد/ شهید رئیسی اجازه نداد زابل خشک شود

غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر شهید جمهور در سالگرد شهادت آیت‌الله رئیسی، گفت: رئیسی بلد بود کار کند، بی‌آن‌که گردن قبلی‌ها بیندازد یا منت سر بعدی‌ها بگذارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب، هم‌زمان با سالگرد آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور فقید جمهوری اسلامی ایران، نشستی با عنوان «روایت خدمت؛ روایتی از خادمین ملت» برگزار کرد. این مراسم روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت در سالن آمفی‌تئاتر شهید باکری دانشکده ولیعصر(عج) برگزار شد.در این برنامه، غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر شهید جمهور، به بررسی ابعاد مختلف خدمات، سبک مدیریتی و رویکردهای اجرایی رئیس‌جمهور شهید پرداخت.

بنابر روایت فارس، اسماعیلی که سابقه‌هایی چون دادستانی مشهد، سخنگویی قوه قضاییه و مسئول دفتر شهید جمهور را در کارنامه دارد، در این نشست به روایت بخش‌هایی از تلاش‌ها، اقدامات و نگاه خدمت‌محور آیت‌الله رئیسی در قوه قضاییه و دولت سیزدهم اشاره کرد.

اسماعیلی در ابتدای این مراسم گفت: من در جاهای مختلفی صحبت کرده‌ام و همواره تلاش کرده‌ام در هر مجلس، روایتی از شهید آیت‌الله رئیسی بیان کنم. تصمیم گرفتم امروز روایتی از آخرین سفر ایشان بازگو کنم؛ سفری که متأسفانه با حادثه‌ای تلخ پایان یافت. بیاییم ببینیم در آن روز، چه اهدافی دنبال می‌شد، چرا به نقطه صفر مرزی رفتیم، و این سفر چه اهمیتی داشت.

وی افزود: در سی‌ام اردیبهشت ۱۴۰۳، شهید رئیس‌جمهور به استان آذربایجان شرقی و نقطه صفر مرزی در جوار رود ارس سفر کرد. بنده به عنوان مسئول برنامه‌ریزی دفتر رئیس‌جمهور شهید، عرض می‌کنم که در این سفر چهار هدف مهم و اساسی در یک روز دنبال می‌شد.

رئیس دفتر شهید جمهور با اشاره به اهداف آخرین سفر شهید رئیسی، گفت: هدف اول، موضوع حیاتی آب بود؛ موضوعی که به تهدید آینده کشورها، از جمله ایران، تبدیل شده است. رودخانه مرزی ارس، یک رودخانه پرآب مشترک میان ایران، آذربایجان و ارمنستان است. اگر ما از آب این رود استفاده نکنیم، دیگران خواهند کرد. تصمیم گرفته شد که ایران باید سهم و حق‌آبه خود را دریافت کند. لازمه این کار، احداث سد بود؛ سدی که وزارت نیرو اجرای آن را پذیرفت. پروژه‌ای مشترک بر روی رودخانه‌ای مشترک، اما با توان فنی و مهندسی ایران. به همین منظور، سد "قیز قلعه‌سی" بر روی رود ارس احداث شد. قرار بود برای افتتاح این پروژه، رؤسای جمهور دو کشور ـ جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان ـ حضور یابند. نه بازدید مرزی در کار بود، نه افتتاحی تشریفاتی؛ بلکه پروژه‌ای با این سطح از اهمیت که نیاز به حضور دو رئیس‌جمهور داشت. هماهنگی این سفر، حدود دو ماه طول کشید.

اسماعیلی عنوان کرد: هدف دوم، بهبود مناسبات میان ایران و آذربایجان بود. روابط دو کشور به دلایل مختلفی دچار سردی شده بود؛ از جمله تحریکات رژیم صهیونیستی و حادثه‌ای که در سفارت آذربایجان در تهران رخ داد و منجر به کشته‌شدن یکی از مأموران سفارت شد. آذربایجان عملاً سفارت خود را تعطیل کرده بود. دولت شهید رئیسی، با شعار سیاست همسایگی و ارتباط با کشورهای مسلمان، می‌خواست این روابط را ترمیم کند.

وی ادامه داد: هدف سوم، مرتبط با مسیرهای حمل‌ونقل بین‌المللی بود. مسیر آق‌وند، یک مسیر ترانزیتی مهم است. در مقابل فشارهایی که برای ایجاد کریدور زنگزور وجود داشت و ایران مخالف آن بود، نیاز به یک مسیر جایگزین مطرح شد؛ مسیری که به نام آب‌بند شناخته می‌شود. قرار شد همزمان با پروژه مرزی، عملیات این مسیر نیز آغاز شود و به آذربایجان اعلام شود که مسیر جایگزین، آب‌بند است.

رئیس دفتر شهید جمهور گفت: هدف چهارم، افتتاح فاز توسعه پالایشگاه تبریز بود؛ پروژه‌ای با تولید بنزین و گازوئیل بدون سولفور که از نظر زیست‌محیطی و سلامت انسان اهمیت زیادی دارد.

اسماعیلی اظهار کرد: سه مأموریت از این چهار هدف، به انجام رسید؛ و در مسیر تحقق چهارمی، آن حادثه تلخ اتفاق افتاد. اما این روایت برای آن است که بگویم همه اقدامات شهید رئیس‌جمهور، مبتنی بر مطالعه و برای حل مشکلات اساسی کشور انجام می‌شد. این آخرین سفر بود. اجازه دهید در همین روایت، به نخستین سفر ایشان نیز برگردم. اولین سفر شهید رئیسی، روز جمعه پنجم شهریور ۱۴۰۰ انجام شد؛ دو روز پس از رأی اعتماد وزرای دولت از مجلس. با اینکه فقط ۲۵ روز از آغاز ریاست‌جمهوری‌اش گذشته بود، اما کشور هنوز با وزرای دولت پیشین اداره می‌شد. ایشان در همان آغاز، مقصد سفر را خوزستان انتخاب کرد؛ با هدف حل مشکل آب.

وی با اشاره به فعالیت‌های دولت شهید رئیسی در استان خوزستان، گفت: خوزستان، استانی است که در ساحل کارون و در کرانه خلیج فارس، هم از تشنگی رنج می‌برد و هم با کمترین بارندگی، دچار بحران فاضلاب می‌شود. پروژه انتقال آب غدیر از سال ۱۳۸۷ آغاز شده بود و تا سال ۱۴۰۰، یعنی طی ۱۳ سال، به نتیجه نرسیده بود. این پروژه به نماد ناکارآمدی در نظام حکمرانی تبدیل شده بود. شهید رئیسی، این را می‌دانست و می‌خواست هم مشکل آب را حل کند و هم ذهنیت مردم خوزستان را نسبت به کارآمدی نظام تغییر دهد.

مسئول دفتر شهید جمهور تأکید کرد: رئیس دفتر شهید جمهور بیان داشت: پروژه فاضلاب اهواز نیز از دیگر دغدغه‌ها بود. در بازدید از این پروژه، مشخص شد که فقط در چهار جبهه کاری فعالیت می‌شود. دستورات لازم صادر شد و یک سال بعد، در بازدید مجدد، هم پروژه آب غدیر افتتاح شد و هم کار فاضلاب در ۵۰۴ جبهه کاری در جریان بود. شهر اهواز به کارگاه عمرانی تبدیل شده بود و مردم این تحول را می‌دیدند.

اسماعیلی در ادامه با اشاره به سایر مناطق کشور گفت: سیستان و بلوچستان تشنه‌تر از خوزستان است. آب زابل از نزولات آسمانی و رودخانه هیرمند تأمین می‌شود؛ اما سدسازی در افغانستان موجب شد آب به سیستان نرسد. در سال ۱۴۰۱ اعلام شد چاه‌نیمه‌های زابل تنها یک ماه دیگر آب دارند. اما شهید رئیسی اجازه نداد زابل خشک شود.

وی افزود: در غرب کشور، دریاچه ارومیه خشک شده بود. با آغاز دولت شهید رئیسی، اقدامات احیا آغاز شد. امروز هم وضعیت دریاچه ارومیه، در مقایسه با سه سال پیش، نتیجه اقدامات آن دولت است. سد سنندج که بیش از ده سال در انتظار بهره‌برداری بود، با همت شهید رئیسی به بهره‌برداری رسید. در مریوان، پروژه‌ای پس از ۲۴ سال بالاخره به سرانجام رسید. در همدان، مشکل آب وجود داشت. در یزد، با بحرانی جدی مواجه بودیم و اگر خط فرعی انتقال آب خلیج فارس به صنایع، به آب شرب یزد متصل نمی‌شد، بحران حادتر می‌شد.

مسئول دفتر شهید جمهور با اشاره به توجه شهید رئیسی به اصفهان گفت: در اصفهان، کشاورزان با بحران جدی آب مواجه بودند. در جلسه‌ای با آنان، یکی از کشاورزان گفت: «ما زکات‌دهنده بودیم، حالا صدقه‌گیر شده‌ایم.» شهید رئیسی بسیار ناراحت شد. پروژه انتقال آب از دریای عمان به اصفهان، با تأمین اعتبار ۴۰ هزار میلیارد تومانی، در دوره او آغاز شد. زمین شرکت نفت که در فرایند خصوصی‌سازی واگذار شده بود، بخشی از این اعتبار را تأمین کرد. در عرض شش ماه، ۷۰ درصد این پروژه اجرا شد.

اسماعیلی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در سیستان و بلوچستان، در منطقه مهرستان، چابهار و سعدکبیر، بارندگی‌های سنگین باعث سیلاب شد. شهید رئیسی خود دامن بالا زد و از میان سیلاب گذشت تا به روستای محاصره‌شده برسد. این منش را از رهبر انقلاب آموخته بود که در سفر به نهبندان فرمودند: «آمدم تا مسئولان بفهمند که باید بیایند.»

وی خاطرنشان کرد: یکی از پروژه‌های مهم، کریدورهای حمل‌ونقلی بود؛ از جمله اتصال ریلی رشت به انزلی و از آنجا به بندرعباس برای اتصال دریای خزر به خلیج فارس. در شرق کشور، پروژه راه‌آهن از خاش به زاهدان افتتاح شد. پروژه خاش به چابهار قرار بود ۲۲ بهمن افتتاح شود. همچنین در مسیر یونسی تا بیرجند، عملیات اجرایی با ۲۴ جبهه کاری و تأمین ماهانه ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار آغاز شد.

مسئول دفتر شهید جمهور در خاتمه گفت: شهید رئیسی نه‌تنها در دوران حیات خود خدمات ماندگاری به‌جای گذاشت، بلکه زیرساخت‌هایی را بنیان گذاشت تا کشور از رکود و بی‌تحرکی خارج شود و مسیر پیشرفت را در پیش گیرد. هیچ‌کدام از سفرهای او تشریفاتی نبود؛ بلکه هرکدام، اقدامی بود برای حل مشکلی از مشکلات مردم. امروز بسیاری از پروژه‌ها با کمبود اعتبار مواجه‌اند؛ اما آنچه شهید رئیسی بنیان گذاشت، باقی مانده است.

۳۱۲۲۱۹

کد خبر 2066031

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین