به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ سعید مظفری، مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان شعبه قزوین در نشست خبری به مناسبت هفته نفس(31الی25 اردیبهشت)، که در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین برگزار شد، با بیان اهمیت فرهنگسازی در زمینه اهدای عضو، از تلاشهای صورتگرفته در استان قزوین برای ترویج این فرهنگ ارزشمند قدردانی کرد.
وی یادآورشد: در خیابان سپه قزوین، غرفهای با یک میز ساده برپا شده بود و جالب است که مردم با اشتیاق دور آن جمع شده و با افتخار کارت اهدای عضو دریافت میکنند و با آن عکس میگیرند. این نشان از رشد فرهنگی خوبی در استان دارد.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان شعبه قزوین ادامه داد: ما از خبرنگاران دعوت میکنیم که در کنار ما در مراسم مختلف حضور داشته باشند؛ بهویژه مراسم دیدار با خانوادههای اهداکننده اعضا، که فرصتی برای انعکاس یکی از ایثارگرانهترین تصمیمهای انسانی است. این خانوادهها، عزیز خود را از دست دادهاند و در سختترین شرایط، تصمیمی بزرگ میگیرند؛ رضایت به اهدای عضو که جان چندین انسان را نجات میدهد.
مظفری عنوان کرد: سالانه حدود ۸هزار نفر در کشور دچار مرگ مغزی میشوند که از این تعداد، تنها ۳هزار نفر قابلیت اهدای عضو دارند و متأسفانه فقط خانوادههای یک هزار نفر از این عزیزان رضایت به اهدای عضو میدهند و در واقع بیش از دو سوم این ظرفیت ارزشمند، بهعلت ناآگاهی یا عدم اطلاعرسانی از بین میرود. از این رو، آگاهیرسانی و آموزش عمومی حیاتی است.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو قزوین بیان کرد: داشتن کارت اهدای عضو بهتنهایی مجوز قطعی اهدای عضو نیست، اما ۹۹درصد خانوادههایی که عزیزشان این کارت را داشتهاند، رضایت به اهدای عضو دادهاند. این نشان میدهد که کارت، بهنوعی وصیت فرهنگی است و تصمیم خانواده را تسهیل میکند.
وی تصریح کرد: یکی از چالشهای مهم در زمینه اهدای عضو، نپذیرفتن مرگ مغزی به عنوان مرگ قطعی و ناآگاهی خانوادهها نسبت به این مسئله است. همچنین بسیاری از مردم تفاوت میان کُما و مرگ مغزی را درک نمیکنند. ترس از قضاوت و سرزنش اطرافیان و ناآگاهی شهروندان از وجود لیست انتظار برای دریافت عضو، از دیگر موانع مهم در مسیر توسعه فرهنگ اهدای عضو به شمار میروند.
مظفری با اشاره به فعالیتهای میدانی انجمن گفت: در سال ۱۴۰۳، در استان قزوین ۱۲مورد اهدای عضو ثبت شد که این عدد در دو ماه نخست سال ۱۴۰۴ به ۶مورد رسید. با وجود اینکه استان قزوین فاقد مرکز پیوند عضو است، تلاش داریم با همراهی خیرین، دانشگاه علوم پزشکی و خبرنگاران، مطالبه راهاندازی مرکز پیوند کلیه را به نتیجه برسانیم.
وی همچنین با اشاره به امکانات و حمایتهای موجود برای خانوادههای اهداکننده گفت: تمام هزینههای درمانی بیمار مرگ مغزی، اقدامات پزشکی برای حفظ سلامت اعضا و همچنین هزینههای کفن و دفن توسط دولت، دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری بهصورت کامل تأمین میشود. همچنین قطعهای در بهشت فاطمه قزوین به نام «قطعه ایثار» برای دفن اهداکنندگان در نظر گرفته شده است.
مظفری با تأکید بر زمان طلایی اهدای عضو تصریح کرد: سالانه حدود ۵۰نفر در قزوین به علت نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست می دهند. قلب تا ۴۸ساعت و ریه تا ۲۴ساعت پس از مرگ مغزی امکان پیوند دارد. بنابراین باید هرچه سریعتر رضایت خانواده اخذ شود.
وی با بیان اینکه تشخیص مرگ مغزی در ایران توسط چهار پزشک متخصص صورت میگیرد افزود: هر فرد مرگ مغزی، جان ۸بیمار را نجات می دهد.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان شعبه قزوین با اشاره به نحوه ثبتنام کارت اهدای عضو گفت: علاقمندان میتوانند با ارسال کد ملی خود به سامانه ۳۴۳۲، مراجعه به سایت رسمی انجمن به نشانی www.ehda.ir، یا حضور در غرفههای انجمن در سطح شهر، نسبت به ثبتنام و دریافت کارت اهدای عضو اقدام کنند.
مظفری در پایان با دعوت از رسانهها و خبرنگاران برای همکاری بیشتر گفت: وجود شما خبرنگارانی که دغدغه انسانی و اجتماعی دارید، یک فرصت بزرگ برای انجمن های سلامت مانند انجمن ماست. ما نیاز به همراهی شما در فرهنگسازی، پوشش رویدادها، مراسم و روایت زندگی خانوادههای ایثارگر داریم تا شاهد افزایش آمار نجاتیافتگان از طریق اهدای عضو باشیم.
قزوین به مرکز پیوند اعضا نیاز دارد
محمدحسن ارداقیان، رئیس هیئتمدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان شعبه قزوین نیز در این نشست بیان کرد: سازمانهای مردمنهاد، نقش مؤثری در احیای فرهنگی جامعه داشتهاند، تا جایی که میتوان گفت در بسیاری از موارد، موفقیت آنها از عملکرد دولتها فراتر رفته است. به همین دلیل، ما نیز دست یاری به سوی همه سمنها و خیرین دراز میکنیم تا در این اقدام انساندوستانه ما را همراهی کنند.
وی افزود: در حال حاضر، هزینههای درمانی در بیمارستانهای دولتی به طور کامل رایگان است و هزینه نگهداری نیز از سوی دولت تأمین میشود. در بیمارستانهای خصوصی نیز سهم بیمار توسط دولت پرداخت میشود.
ارداقیان خاطرنشان کرد: برای انجام پیوند عضو تنها ۱۴ روز فرصت است تا امکان پیوند از بین نرود. در زمان مرگ مغزی، مغز متورم شده و فشار داخل جمجمه افزایش مییابد، اما تیم درمان تا آخرین لحظه برای حفظ جان بیمار تلاش میکند. با این حال، زمانی که بازگشت حیات ممکن نیست، چهار پزشک متخصص باید مرگ مغزی را تأیید کنند تا فرآیند اهدای عضو آغاز شود.
رئیس هیئتمدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان شعبه قزوین با اشاره به نبود مرکز پیوند عضو در استان، بر ضرورت راهاندازی این مرکز با مشارکت خیرین و دانشگاه علوم پزشکی تأکید کرد تا بیماران نیازمند از اعزام به استانهای تهران و زنجان بینیاز شوند و رنج آنها کاهش یابد.
48
نظر شما