به گزارش خبرآنلاین، روزنامه ایران نوشت: طبق آمار، هر سه ساعت یک بیمار نیازمند پیوند عضو در ایران فوت میکند. حالا همین آمارها میگویند، بیش از ۲۷ هزار بیمار نیازمند پیوند عضو داریم. وقتی جان انسانها که سرمایههای ملی هر کشوری هستند با مقوله اهدای عضو حفظ میشود، چرا به خاطر نبود فرهنگسازی درست از واژه مرگ مغزی، سالانه شاهد به خاک سپردن حدود ۸ هزار عضو قابل پیوند باشیم؟!
دکتر امید قبادی، نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان با اشاره به اینکه ایران رتبه اول اهدای عضو از مرگ مغزی را در آسیا و رتبه ۳۱ را در جهان دارد، میگوید: «از زمان شروع اهدا و پیوند اعضا در کشور، تاکنون ۱۳ هزار خانواده فرد مرگ مغزی رضایت به اهدای عضو دادند و موفق شدیم ۸۵ هزار بیمار نیازمند به اهدا را پیوند بزنیم. اما مهمترین چالش در اهدای عضو، نبود فرهنگ درست از واژه مرگ مغزی است؛ اکثر مردم این حقیقت را که مرگ مغزی برابر با مرگ قطعی است، باور ندارند.»
مهمترین دلیل مرگ مغزی، ضربه به سر ناشی از تصادفات جادهای است که با توجه به اینکه در ایران سالانه حدود ۲۰ هزار نفر بر اثر تصادف جانشان را از دست میدهند، طبق آمار ۵ تا ۸ هزار نفر از آنها دچار مرگ مغزی میشوند.
دکتر قبادی در اینباره توضیح میدهد: «از تعداد افراد با مرگ مغزی، سالانه سه هزار نفر میتوانند اهدای عضو داشته باشند، اما متأسفانه فقط اعضای بدن یکهزار نفرشان اهدا میشود که از همین تعداد حدود چهار هزار نفر پیوند میشوند. متأسفانه خانوادههایی که بیمار مرگ مغزی دارند و رضایت نمیدهند، سالانه حدود هشت هزار عضو قابل استفاده را خاک میکنند.» این آمارها در حالی مطرح میشود که نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان در اینباره میگوید: «بیش از ۲۷ هزار بیمار نیازمند پیوند عضو داریم که در لیست انتظار قرار دارند که هر سه ساعت یک نفر به دلیل نرسیدن عضو قابل پیوند، فوت میکند، یعنی روزانه ۱۰ نفر و سالانه حدود سه تا چهار هزار بیمار نیازمند عضو را از دست میدهیم.»
۲۳۳۰۲
نظر شما