رسول سلیمی: این حادثه، که نیویورک تایمز آن را «حملهای هدفمند با انگیزههای احتمالی ضدصهیونیستی» خواند، در نزدیکی موزه یهودی کپیتال، در قلب پایتخت آمریکا رخ داد. این منطقه، که کمتر از دو کیلومتر با کاخ سفید و کنگره فاصله دارد، به دلیل حضور نهادهای فدرال و امنیتی، یکی از امنترین مناطق واشنگتن محسوب میشود.
این ترور در حالی رخ داد که تنشهای مرتبط با جنگ غزه و اعتراضات جهانی علیه سیاستهای اسرائیل شدت گرفته است. رویترز گزارش داد که شعارهای «فلسطین آزاد» مظنون پس از دستگیری، به گمانهزنیها درباره انگیزههای سیاسی این حمله دامن زده است. با این حال، مقامات آمریکایی و اسرائیلی بر لزوم تحقیقات جامع برای تعیین انگیزههای دقیق تأکید کردهاند.

جزئیات ترور: حملهای هدفمند در قلب واشنگتن
حمله در ساعت ۲۱:۰۸ به وقت محلی (۰۲:۰۸ بامداد به وقت تهران، ۱ خرداد ۱۴۰۴) در تقاطع خیابانهای سوم و اف شمالغربی، مقابل موزه یهودی کپیتال رخ داد. نیویورک تایمز گزارش داد که این منطقه، نزدیک به دفتر افبیآی و وزارت دادگستری، یکی از امنترین نقاط واشنگتن است.
یارون لیشینسکی، ۲۸ ساله، پژوهشگر دپارتمان سیاسی سفارت اسرائیل، و سارا لین میلگریم، کارمند بخش دیپلماسی عمومی سفارت، هر دو در اثر شلیک گلوله از فاصله نزدیک کشته شدند. تایمز اسرائیل نوشت که این زوج جوان قصد داشتند هفته آینده در اورشلیم نامزد کنند.
طبق بیوگرافی او در تایمز اسرائیل، لیشینسکی دارای مدرک کارشناسی روابط بینالملل از دانشگاه عبری و کارشناسی ارشد دیپلماسی از دانشگاه رایشمن بود. او بهعنوان پژوهشگر در سفارت، بر مسائل خاورمیانه و شمال آفریقا تمرکز داشت و حامی گفتوگوی بینادیانی بود
NPR گزارش داد که میلگریم در بخش دیپلماسی عمومی سفارت کار میکرد و آمریکاییتبار بود. او در سازماندهی رویدادهای فرهنگی و دیپلماتیک نقش داشت.
سیانان گزارش داد که قربانیان در حال خروج از رویداد «پذیرایی دیپلماتهای جوان» بودند که توسط کمیته یهودیان آمریکا (AJC) در موزه برگزار شده بود. این رویداد، با موضوع «تبدیل درد به هدف»، به بحث درباره کمکهای بشردوستانه در خاورمیانه اختصاص داشت. مظنون، که پیش از حمله در حال قدم زدن مقابل موزه بود، به گروهی چهارنفره نزدیک شد و با اسلحه کمری به سوی لیشینسکی و میلگریم شلیک کرد.
چه آنکه رئیس پلیس متروپولیتن واشنگتن، پاملا اسمیت، اعلام کرد که مظنون، الیاس رودریگز، ۳۰ ساله از شیکاگو، پس از حمله وارد موزه شد و توسط نگهبانان امنیتی بازداشت گردید. او هنگام دستگیری فریاد «فلسطین آزاد» سر داد و محل اسلحه را به پلیس نشان داد.
با این حال، فقدان سابقه کیفری رودریگز، که اسمیت آن را تأیید کرد، و عدم وجود اطلاعات درباره ارتباط او با گروههای افراطی، تحقیقات را پیچیده کرده است. ایبیسی نیوز گزارش داد که افبیآی و تیم ویژه مبارزه با تروریسم، این حمله را بهعنوان «جرم احتمالی ناشی از تعصب یا تروریسم» بررسی میکنند.
از مظنون بازداشت شده چه اطلاعاتی وجود دارد؟
الیاس رودریگز، ۳۰ ساله، اهل شیکاگو، بهعنوان تنها مظنون شناسایی شد. پاملا اسمیت، رئیس پلیس واشنگتن، اعلام کرد که او سابقه کیفری نداشته و پیش از این در رادار پلیس نبود.
رویترز گزارش داد که افبیآی و تیم ویژه مبارزه با تروریسم، در حال بررسی ارتباط احتمالی رودریگز با گروههای حامی فلسطین یا انگیزههای ضدصهیونیستی هستند، اما هنوز شواهد قطعی ارائه نشده است.
با این حال، فقدان اطلاعات درباره پیشینه رودریگز و انگیزههای دقیق او، تحقیقات را در ابهام نگه داشته است
در همین راستا بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، این حمله را «قتلی فجیع» خواند و دستور افزایش امنیت سفارتخانههای اسرائیل در سراسر جهان را صادر کرد. او در بیانیهای گفت: «ما شاهد هزینه وحشتناک یهودستیزی هستیم.»
واکنشهای رسمی، نشاندهنده تلاش برای قاببندی این حمله بهعنوان بخشی از موج یهودستیزی جهانی است. جروزالم پست نیز گزارش داد که اسرائیل این حمله را به افزایش «تحریکات ضدصهیونیستی» پس از حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس مرتبط میداند. این دیدگاه، با اظهارات گیدئون سار همخوانی دارد، که آن را نتیجه «نفرت سمی علیه یهودیان» خواند.
چه آنکه در آمریکا، تعهد ترامپ به مبارزه با یهودستیزی، در راستای سیاستهای او برای حمایت از اسرائیل و سرکوب اعتراضات ضداسرائیلی است.
کارشناسان معتقدند این ترور، شکافهای امنیتی در حفاظت از دیپلماتهای اسرائیلی در غرب را آشکار کرد. چه آنکه رویترز نیز بر این نکته تاکید دارد که فقدان اطلاعات پیشین درباره مظنون، چالشهای شناسایی تهدیدات انفرادی را نشان میدهد.
311213
نظر شما