* نهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی مجالی برای بروز تمایلات متفاوت اصولگرایانه در کشورداری بود. جبهه بندی دو جریان پایداری و جبهه متحد اصولگرایان نوید دهنده دوران جدیدی در رقابت های سیاسی کشور است که می تواند سطح تنازعات و تقابل های اساسی را به اختلاف سلیقه در سطوح سیاستگذاری و برنامه های اقتصادی برای اداره کشور تقلیل دهد.
*امروز فرهنگ سیاسی کشور آبستن تغییر و تحولات بنیادینی گشته که مانع از بروز قطبیت های کاذب است. اگر چه هنوز در بین گروههای دوم خردادی برخی فشارها برای ممانعت از پلورالیسم سیاسی وجود دارداما حداقل اصولگرایان خود را به تمام بایسته های تکثر سیاسی ملتزم می دانند و شاقول توزیع قدرت را به دست مردم سپرده اند.
* گسلهای سیاسی و اجتماعی در میان جریانات دوم خردادی آن قدر عمیق است که تشکیل یک حزب فراگیر با به رسمیت شناختن استقلال عمل گروههای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را غیر ممکن میسازد. در واقع میان طیفهای نسبتا سکولار دوم خردادی تا گروههایی که خود را خط امامی میدانند فاصله بسیار زیادی وجود دارد. امروز تکثر سیاسی در اصولگرایان محصول توزیع عادلانه و حکیمانه قدرت در یک نظام مردمسالار است. در این مهندسی سیاسی مدیریت تالیف منافع یک جریان و یک کاسه کردن مواضع نیاز به فشار از بالا و پایین ندارد بلکه به طور کاملا طبیعی اجماع حداکثری حول یک سیاست و یا یک نامزد تحصیل می گردد.
/29217
نظر شما