به گزارش خبرآنلاین، کتاب «آیتالله سیستانی و عراق جدید» نوشته مسیح مهاجری از سوی سازمان انتشارات روزنامه جمهوری اسلامی وارد بازار نشر شد.
در بخشی از مقدمه کتاب به قلم مهاجری آمده است: «... آنچه در عراق در سالهای 1382 تا 1390 جریان یافت، در عین حال که مبارزه با اشغالگری بود، نوعی عقلانیت و تدبیر را نیز به همراه داشت که توانست ساختاری نسبتاً قابل قبول به حاکمیت سیاسی این کشور ببخشد. بخش قابل توجهی از این دستاوردها را ملت عراق مدیون مرجعیت شیعه است که با بیداری و هوشیاری سیاسی و با تکیه بر فقاهت و معارف اسلامی توانست صحنه سیاسی عراق را علیه غم مشکلات و موانع زیادی که داشت به سوی انسجامی منطقی به پیش ببرد و عراق جدید را با توجه به آرای مردم و با احترام به خواست و اراده ملت عراق بنا کند. تاریخ عراق در عصر حاضر به ویژه در بخش مربوط به شکلگیری عراق جدید، این واقعیت را به روشنی به رخ میکشد که آیتالله سیستانی نقش مهمی در شکلگیری عراق جدید داشتند، نکتهای که در تاریخ عراق به ثبت رسیده و برای نسلهای آینده بسیار آموزنده خواهد بود. کتابی که اکنون در دست دارید، مجموعه یادداشتهایی است که اینجانب در سفر فروردین 1390 به عتبات عالیات، که در جریان آن توفیق دیدار با آیتالله سیستانی نیز دست داد، به سبک سفرنامه نگاشتم و از تاریخ 20 آذر تا 26 دی ماه همین سال طی 31 شماره در روزنامه جمهوری اسلامی به چاپ رسید. از این مقالات، در روزهای انتشار، استقبال زیادی شد و دوستان و بزرگانی توصیه کردند، این مجموعه در قالب کتاب منتشر گردد. در عمل به این توصیه، با افزودن اجمالی از زندگی آیتالله سیستانی و تصویر بخشی از پیامهای ایشان در دوران شکلگیری عراق جدید، این کتاب پدید آمد...»
در بخشی از کتاب درباره دیدار سال 87 آیت الله هاشمی رفسنجانی با آیت الله سیستانی میخوانیم:
«از روز اول سفر تا امروز این اولین دیداری است که بدون دوربین و خبرنگار و ضبط برگزار میشود، قرار شده خبرنگارها و دوربیندارها بیرون خانه در کوچه منتظر بمانند تا زمانی که آقای هاشمی رفسنجانی از دیدار برمیگردند از ایشان درباره گفتگوهای انجام شده سوال کنند. این رویهای است که در مورد همه دیدارهای آیت الله سیستانی اعمال میشود و استثناء هم ندارد...آقای هاشمی رفسنجانی که وارد شد، آقای سیستانی ایشان را در بغل گرفت و دو آیتالله همدیگر را بوسیدند و بعد از احوالپرسی مختصر صحبت ها شروع شد. شروعکننده هم مهمان بود که گفت شما در قضایای عراق خیلی خوب عمل کردهاید و من آمدهام از شما تشکر کنم و امیدوارم با قدرت و نفوذی که دارید، ائتلاف شیعه را تقویت کنید.
آیتالله سیستانی، به رسم همه علما که خودشان را هیچکاره میدانند و به قول معروف شکست نفسی میکنند در جواب گفتند: همه کارهای عراق دست شماست، شما باید ائتلاف را حفظ کنید، من که کارهای نیستم و اینجا چیزی دست من نیست، اختیاردار من نیستم.
آقای هاشمی رفسنجانی گفتند: بله، شما قانونا اختیاری ندارید ولی نفوذتان زیاد است و می توانید کارهای فوق قانون انجام دهید و مردم عراق و مسئولین هم از شما اطاعت میکنند.
پیدا بود که آیت الله قصد ندارند به این بحث تن بدهند و میخواهند موضوع را عوض کنند. لذا در جواب گفتند: شما اگر خودتان در ایران متحد باشید، همه مشکلات حل خواهد شد.
آقای هاشمی رفسنجانی گفتند: ما اختلاف نداریم. من و رهبری با هم خیلی خوب هستیم و هیچ مشکلی نداریم. البته گاهی اختلاف نظرهایی پیش میآید ولی هرجا نتوانیم حل کنیم، من کوتاه میآیم و از ایشان تبعیت میکنم.
آیت الله سیستانی گفتند: بله، خبر دارم که شما گفتهاید نظر ایشان برایتان حجت است و تبعیت میکنید ولی مصاحبه آقای زیباکلام با شما را که خواندم دیدم شما با هم اختلاف زیادی دارید. این کتاب برای من مهم بود و من آن را دوبار خواندم.
آقای هاشمی رفسنجانی گفتند: اینها مهم نیست، چون مباحث فکری است. آنچه مهم است این است که در عمل ما متحد عمل میکنیم و به نظر رهبری عمل میشود.
این بحث هرچه ادامه پیدا کرد، آیت الله قانع نشدند و حدود نیم ساعت به همین مطالب گذشت تا اینکه آقای افشار، مسئول تشریفات از همه حضار خواست دو آیت الله را تنها بگذارند تا صحبتها را به طور خصوصی ادامه دهند...
بعدازظهر در فرصتی که پیش آمد از آقای هاشمی پرسیدم در جلسه خصوصیتان با آیتالله سیستانی چه مطالبی مطرح شد؟
ایشان گفتند: آقای سیستانی از تندرویها ناراحت بودند و میگفتند فقط روش اعتدالی است که می تـواند اقتدار نظام جمهوری اسلامی را در داخل و خارج حفظ کند. و کارهای افراطی، شیعیان را در عراق و سایر نقاط جهان دچار مشکل میکند. از اینکه حرمتها حفظ نمیشود، گلایه داشتند و زیر سوال بردن خدمات دولتهای گذشته را کار خطرناکی میدانستند که موجب زیر سوال رفتن نظام جمهوری اسلامی و انقلاب میشود...»
در بخش بعدی کتاب نیز میخوانیم:
«ویژگی دیگری که اینجا توجه را جلب میکند، این است که آیتالله سیستانی به کسی اجازه دستبوسی نمیدهند. بعضی از همراهان که غیر روحانی بودند، وقتی با ایتالله مصافحه کردند به قصد دست بوسیدن دست ایشان خم شدند ولی موفق نشدند و علاوه بر ممانعت عملی، با عکسالعمل شفاهی آیتالله سیستانی هم مواجه شدند: جملهای که درباره نوع برخورد آیتالله در این زمینه در دفترچه یادداشتم نوشتهام این است: به هیچکس اجازه بوسیدن دستشان را ندادند و گفتند مصافحه کافی است و نیازی به بوسیدن دست نیست، این چه کاری است؟»
یکی دیگر از خصوصیات این مرجع تقلید، آنگونه که در این دیدار مشاهده گردید، این است که وقتی افراد حاضر به ایشان معرفی میشوند، خود را بیتفاوت نشان نمیدهند و از تکتک آنها احوال پرسی میکنند و حتی درباره شغل یا حسب و نسب آنها هم، البته به اقتضای وضعیت خود افراد، سوال میکنند. این توجه و اعتنا به افراد، روح و جان حاضران را با آیتالله مانوس میکند و با برقرار ساختن یک پیوند معنوی میان دوطرف، آنها را برای شنیدن سخنان کسی که در جایگاه مرجعیت قرار دارد و همه مشتاق هستند از چنین فرصتی حداکثر بهرهبرداری را به عمل آورند، مشتاقتر میکند.»
این کتاب در 182 صفحه و با قیمت 3هزار تومان منتشر شده است.
به گزارش خبرآنلاین، کتاب مدنظر آیت الله سیستانی به احتمال قوی، «هاشمی بدون روتوش» است که از سیزده مصاحبه مفصل صادق زیباکلام با آیتالله هاشمیرفسنجانی طی پنج سال تهیه شده است. این کتاب را نشر روزنه منتشر کرده است.
ساکنان پایتخت، برای تهیه این دو کتاب (در صورت موجود بودن در بازار نشر) کافیست با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و آن را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند.
6060
نظر شما