۰ نفر
۲۰ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۲

فارس نوشت:

نماینده دادستان گفت: در بیش از 15 هزار برگ پرونده و در بیشتر اوراق بازجویی‌ها اسم «الف.ش» می‌درخشد مانند آن تبلیغ بانکی که می‌گفت هر جا سخن از اعتماد است باید گفت هر جا که سخن از مه‌آفرید است نام «الف.ش» می‌درخشد. ایشان هم مانند «ب.ب» چشم خسروی و مغز متفکر آریا بوده است.
در ادامه پنجمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی، قاضی سراج خطاب به وکیل متهم اظهار داشت: تمام این حرف‌های شما باید در زمان تجدیدنظر گفته شود؛ شما دفاع را رها کرده‌اید و حرف‌های مرحله تجدیدنظر را الان می‌زنید؛ ما هنوز هم از شما دفاع ندیده‌ایم.

قاضی سراج با خنده ادامه داد: شما چه بلایی داری سر موکلت می‌آوری. به جای دفاع داری چه حرف‌هایی می زنی که رنگ موکلت پریده است. باید پرسید فساد نتیجه جرائم اقتصادی است یا اینکه از ابتدا به قصد براندازی از سوی مرتکبین رخ داده است.

وکیل متهم ادامه داد: گروه آریا با پرداخت سود بانکی بالا وجوه را صرف بدهی فولاد و از جهتی خرید مواد اولیه کرده است.هر کسی که با این گروه سلام علیک کرده است را به عنوان معاونت در جرم گرفته‌اند.

وی ادامه داد: بازجوها و بازپرس‌ها توجهی به دفاعیات متهمان نداشته‌اند و از ترکیب ارکان تشکیل دهنده جرم خصوصاً عنصر معنوی عام و خاص غفلت کرده‌اند. ریاست دادگاه، در این پرونده بزرگنمایی شده و از کاهی به کوهی تبدیل شده است که البته در آینده، اغراض مشخص خواهد شد. شاید کسی آدرس اشتباه داده است باید ایستاد تا در آینده مشخص شود.

قاضی سراج در پاسخ به اظهارات وکیل متهم گفت: قضات دادسرا شبانه‌روزی روی این پرونده کار کردند و مورد به مورد باید روی موضوعات دفاع کنید اما شما اصلاً وارد ماجرا نشده‌اید. ما که گفتیم 100 متهم دستگیر شده‌اند. مواد مخدری هم که خریده می شود با پول جمهوری اسلامی است اما اینکه بخواهی رد پولش را گم کنی این می‌شود پولشویی.

قاضی سراج گفت: گشایش اعتبارات برای رشد اقتصادی و کار کردن یک کارخانه بوده است نه برای پذیره نویسی و خرید سهام بانک آریا و شما این‌ها را فراموش می‌کنید.

در ادامه فراهانی، نماینده دادستان برای دفاع از کیفرخواست پشت تربون قرار گرفت و گفت: ما از روحانیون (وکیل متهم) توقع داریم در مبارزه با ظالم بیش از همه در خط مقدم باشند. بالاخص که ایشان قاضی هم بوده‌اند و بهتر می‌توانستند دفاع کنند اما از باطل دفاع کردند و اینها را با هم مخلوط کردند. وکیل قصد القا کردن جهت‌گیری دادستانی را داشتند.

فراهانی با بیان اینکه وکیل اینجا را با کمیته حقوق بشر اشتباه گرفته است گفت: آیا متهم حرف‌های نوشته شده در قرارهای بازجویی را قبول دارد یا نه؟

قاضی سراج در پاسخ به سوال نماینده دادستان گفت: ایشان که گفت من هزار صفحه نوشته‌ام را قبول دارم.

فراهانی پرسید آقای وکیل به نظر کارشناسی اعتراض دارند یا نه. که وکیل متهم گفت: بله، ما اعتراض داریم.

نماینده دادستان گفت: در فرمایش وکیل بود که موکلش اتهاماتی را قبول دارد اما سوء‌نیت نداشته است من این گونه برداشت کردم که متهم رکن مادی را انجام داده اما قصد نداشته است. من هم می‌خواهم تا ایشان بگویند که کدام از این رکن‌ها را قبول دارد تا ما بدانیم؛ سوال دیگر این است که متهمان انجام‌دهنده جرایمی مانند کلاهبرداری معروف هستند به یقه‌سفیدها، که یقه سفید بودن هم معلوم است به این آسانی متنبه نمی شوند و دائماً ضد و نقیض می‌گویند.

وی ادامه داد: ما با تک تک اینها که صحبت می‌کنیم جرائم را می‌گویند، تک‌تک‌شان علیه یکدیگر حقایق را گفته‌اند اما به خودشان که می‌رسد می‌گویند ما هیچ‌کاره بودیم و هیچ اختیاری از خودشان نداشتند ما حاضریم ایشان را بفرستیم پزشک قانونی تا مشخص شود که از خودشان اختیاری دارند یا نه.

فراهانی خاطرنشان کرد: در بیش از 15 هزار برگ پرونده و در بیشتر اوراق بازجویی‌ها اسم «الف.ش» می‌درخشد مانند آن تبلیغ بانکی که می‌گفت هر جا سخن از اعتماد است باید گفت هر جا که سخن از مه‌آفرید است نام «الف.ش» می‌درخشد. ایشان هم مانند «ب.ب» چشم خسروی و مغز متفکر آریا بوده است.

نمابنده دادستان گفت: اظهارات «ر» علیه شماست، اظهارات «ب» علیه شماست، «س.م» مدیرعامل الیت، مدیرعامل خدمات عمومی فولاد «س.خ، «م.ز» آیا همه اینها با شما دشمنی دارند؟؟؟ اگر شما معتقدید همه اینها دروغ گفته‌اند باید بیایند و بگویند؛ ایشان هم مثل «ب.ب» در رشوه و جعل سلطان بوده است. او عضو ثابت تمام کارهای گروه بوده است.

نماینده دادستان با اشاره به دستگیری مسئول دفتر خاوری گفت: اخیراً رئیس دفتر خاوری هم دستگیر شد؛ تا دیروز سرکارش بود اما فهمیدیم مجرم است و دستگیر شد.

وی ادامه داد: گروهی از اعضای هیئت‌مدیره بانک ملی هم متهم هستند و پرونده دارند که البته با وثیقه آزاد اما ممنوع‌الخروج هستند.

نماینده دادستان خطاب به وکیل متهم گفت: شما 20 میلیون برای وکالتتان گرفته‌اید طبیعی هم هست که الان از متهمان دفاع کنید اما این پول مردم بوده است که الان به صورت حق‌الوکاله به شما می‌دهند.

وکیل متهم با بیان اینکه نماینده دادستان به ما توهین کرد، اعتراض خود را به قاضی سراج اعلام کرد و ریاحی وکیل متهم ردیف اول هم گفت: من بدون پول کار را قبول کردم.

فراهانی خطاب به ریاحی گفت: هیچ کس محض رضای خدا و بدون پول کار نمی‌کند هر چند که طراحی توسط خسروی بوده است ولی افرادی نظیر «الف.ش» و «ب.ب» به قول یکی از متهمان ژنرال‌های این گروه بوده‌اند و طراحی‌های وی را اجرا می‌کردند و در میدان عمل عمده مسئولیت به عهده انها بوده است.

وی با بیان اینکه برای هر فرآیند می‌توان 4 مرحله طراحی، اجرا، انتفاع از عواید ناشی و اختفای آثار جرم را در نظر گرفت گفت: خسروی، «ب.ب» و «الف.ش» در هر چهار مرحله نقش داشته‌اند.

فراهانی افزود: اگر «ش» حاضر بود با صداقت بپذیرد که چه کارهایی کرده است من حاضر بودم برایش درخواست تخفیف در مجازات کنم.

 

وکیل متهم: نماینده دادستان به جای دفاع از کیفرخواست یکی از بال‌های عدالت را سوزاند

در ادامه دادگاه قاضی سراج متهم را به جایگاه فرخواند و از او خواست آخرین دفاعیات خود را انجام دهد که متهم بعد از اینکه در جایگاه قرار گرفت گفت: تا آخر جلسات دادگاه هر کدام از متهمان را به یکی از اعضای بدن خسروی تشبیه خواهید کرد و خود خسروی دیگر اتهامی متوجه‌اش نخواهد بود.

قاضی خطاب به متهم گفت: آقای «ب.ب» خودش گفت که چشم راست مه‌آفرید است.

متهم در پاسخ گفت: من که خودم را تشبیه نکردم پس چرا من را تشبیه کرده‌اید؟ خسروی به من دستور می‌دهد، می‌گوید این چک را به حساب بریز من که نمی‌تونم بگویم من این پول را نمی‌ریزم یا این چک را نقد نمی‌کنم.

وی با بیان اینکه نمی‌دانم برای آخرین دفاع چه بگویم گفت: تمام انتقال نقدینگی در گروه آریا با نظر خود هیئت مدیره اتفاق افتاده است. مگر من می‌توانستم بگویم چون کالایی رد و بدل نمی‌شود بروم و جلوی تنزیل را بگیرم؟ اصلاً مگر من غیر از یک کارمند ساده بودم؟

«الف.ش» ادامه داد: من فقط دستورات خسروی را عمل می‌کردم. «س.ک» گشایش کرد و «ر» درخواست ال‌سی‌ و «م» هم تنزیل ال‌سی می‌کرد. در نهایت هم خسروی استفاده می‌کرد.

بعد از اظهارات «الف.ش»، وکیل وی در جایگاه قرار گرفت و گفت: موکل من اظهارات صادقانه‌ای داشت. آنچه که موجب این اتهامات است فقط همکاری با خسروی است. لازم به ذکر است که اگر اتهام اخلال در نظام اقتصادی گفته شده با اصل قانون هیچ انتسابی ندارد و از طرفی گشایش ال‌سی‌ها ربطی به متهم نداشته و مسبب آن ۴ طرف دیگر هستند.

وی ادامه داد: موکل من مغز متفکر نبوده است. خسروی شخصیتش تندخو و بداخلاق است. کسی نیست که بخواهد موکل من را مغز متفکر خود کند. همه کارمندان مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند.

وکیل مدافع «الف.ش» گفت: باید پرسید شما به چه استنادی به موکلم می‌گویید معاون در جرم؟ مگر موکل من سهمی عایدش شده است؟؟ به موکل من هیچ عایده‌ای داده نشده است. اگر به همه رشوه می‌دادند و پول بی‌حساب می دادند به موکل من ماشین قسطی دادند. حتی اگر بخشیده بودند هم می‌شد گفت که مدیر شرکت دلش خواسته چیزی را به کارمندش بدهد.

وی افزود: بحث جدی این است که درباره پولشویی عوایدی نصیب ایشان نشده است و مکانیزم تشخیص پولشویی بر اساس آیین‌نامه بانک مرکزی اصلاً طی نشده است. این اتهام زدن اتهام زدنی نیست که منتسب به متهم و فعل ناشی از او باشد.

قاضی سراج در واکنش به اظهارات وکیل مدافع متهم مبنی بر اینکه موکل من فقط در یک خانه اجاره‌ای از طریق شرکت زندگی ‌کرده است گفت: همان خانه 200 متری در فرمانیه را مد نظرتان است؟

وکیل در پاسخ گفت: به نظر شما نباید خانه 200 متری را قبول می‌کردند؟

قاضی سراج نیز در پاسخ گفت: من تشخیص نمی‌دهم، فقط چون شما گفتید اجاره‌ای بوده، خواستم متراژش مشخص باشد.

وکیل مدافع متهم گفت: خسروی در جلسه اول دادگاه عنوان کرد که تمام کارها با دستور خودش بوده و کارمندانش دستورات او عمل می‌کردند اما امروز برای موکل من اختیارات تعیین کردند. هیچ کدام از کارمندان شرکت قصد ضربه زدن به نظام را نداشته‌اند.

وی ادامه داد: فرشته عدالت ۲ بال دارد اما نماینده دادستان در حال بریدن و سوزاندن یکی از این بال‌ها است؛ نماینده دادستان باید از کیفرخواست دفاع کند نه اینکه بیاید و به افراد انگ بچسباند. آیا درست است بیاید و منی که روحانی هستم و 20 سال قاضی نمونه بودم را مورد عتاب قرار دهد؟

وکیل مدافع «الف.ش» گفت: رئیس قوه‌قضاییه می‌گوید وکلا هم از خانواده دادگستری هستند اما منتها وکیل را بگذاریم در مسیر عدالت حرفش را بزند.

وی با بیان اینکه موکل من صادق‌ترین متهم این پرونده است، به دفاع خود از متهم پایان داد و بعد از آن قاضی سراج ختم پنجمین جلسه رسیدگی به این پرونده را اعلام کرد.
4747

کد خبر 206890

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
    35 1
    جان من کجا خانه 200 متری مفت و ماشین قسطی 140 میلیونی می دن تا منم برم چهار تا پشتک بزنم و بعد هم دو قورت و نیمم باقی باشد؟؟؟؟ برو این دام بر مرغ دگر نه!! مامور و معذور در اسلام نداریم و شما مسئول اعمال خودت هستی هرچند که عایداتش نصیب فرد دیگری شده باشد. بالاخره یک کلوخ که از جلوی پای مختلس برداشته ای!!!
  • شهاب IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
    12 0
    اینکه همش شد حروف الفبا. الف اینو گفت . ب اونو گفت.
  • نیلوفر IR ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
    19 0
    بالاخره ما نفهمیدیم دادگاه "ب.ا" بود یا "س.ق" یا "م .ر" یا "ا.ب" و یا.........
  • بدون نام US ۱۷:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
    20 0
    واقعا این اعلام نکردن اسامی بزرگترین دزدان اموال ملت جمهوری اسلامی چه معنی دارد؟ یک لحظه با دیدن کلماتی همچون ش یا ر یا ب.ب گفتم نکند اینان از خانواده ی من هستند و از مغازه ی من اختلاص کردند!!!
  • بدون نام IR ۱۹:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
    8 0
    رئیس شرکت دلش خواسته به کارمند خود ماشین 140 میلیونی و خونه 200 متری تو فرمانیه بده؟!!به به عجب وکیلی!!عجب استدلالی!!گلی به گوشه جمال اونایی که به تو مدرک وکالت دادند!!پس همه اونهایی که تو این پرونده رشوه گرفتند بیان بگن رئیس دلش خواسته به ما پول داده به شما چه مربوط؟!!مگه کسی همینجور الکی هم به کسی پول میده؟حتما در قبالش یا کاری قرار بوده انجام بده یا کاری انجام داده بوده که همچین هدیه های گرانبهایی دریافت کرده!!مطمئنا هیچ رئیسی برای انجام وظایف عادی و قانونی و طبیعی کارمندش همچین پاداشهایی به اون نمیده
    • امیر IR ۲۱:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
      1 2
      همه ی اینها درست اما در دادگاه باید روی موارد «حقوقی» صحبت بشه و اصل بر بی گناهی هست مگر اینکه اتهام ثابت بشه مثلا یه جا نوشته «نماینده دادستان خطاب به وکیل متهم گفت: شما 20 میلیون برای وکالتتان گرفته‌اید طبیعی هم هست که الان از متهمان دفاع کنید اما این پول مردم بوده است که الان به صورت حق‌الوکاله به شما می‌دهند.» وقتی هنوز اتهام توی دادگاه ثابت نشده و حکم اعلام نشده نماینده دادستان حق نداره اینطوری صحبت کنه و این خودش می شه «تهمت» الان مساله اینه ۳۰۰۰ میلیارد تومان اختلاس شده و متهمان اصلی باید پیدا بشن، کله گنده ها نه این خرده پا ها که کارمند شرکت هستن شما خودت میگی یه خونه اجاره ای تو فرمانیه، مگه اجاره این خونه چقدره؟ ماهی ۲ میلیون تومن بیشتره؟ «در مقایسه با مبلغ اختلاس هیچی نیست!»
  • جواد IR ۲۱:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
    1 0
    جالبه. به نظر میرسه همه حروف الفبا دچار اختلاس و فساد شدند. منکه جای قاضی بودم کلیه حروف الفبا رو به زندون مینداختم!!! اول از همه "الف" و آخر "ی".
  • بدون نام IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۱
    4 0
    من درعجبم چرا اینها را مثل آقای کرباسچی محاکمه نمی کنید اقای محسنی کجاست
  • بدون نام IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۱
    0 0
    کرباسچی وقتی محاکمه شد نهایت تخلفی که برای وی منظور شد دریافت 20میلیون تومان از شهرداری ارومیه بود که البته انهم بده بستان اداری بوده اگر این محاکمه هم همانطور علنی برگذار شود نهایتا د ولت بد هکار میشود که این به نفع کسی نیست .دوستان کامنت گذار هم جو گیر نشوند اینهمه خانه در فرشته .فرمانیه زعفرانیه .نیاوران .شهرک قدس....چه کسی در انها زندگی میکند.انها هم مردم همین کشورند هرکه بامش بیش برفش بیشتر .هرکس هم بار کج حمل کند نهایتا بمقصد نخواهد رساند
  • شاهپور IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۱
    0 0
    قضات دادگاه نباید با ذهنیت خاصی نسبت به متهمان قضاوت کنند و حتی اگر متهمی جرمش کاملا مشهود باشه باز هم باید با حوصله به دفاعیات متهم و وکلایش گوش بدن و بعد از شنیدن نظرات دادستان و بررسی مدارکی که هر دو طرف جمع کردند نسبت به رای دادن اقدام کنن و اگر خدای ناکرده بخوان تحت تاثیر القائات اطرافیان پیشاپیش نسبت به متهمین موضع گیری کنن . نتیجش این میشه که یهو نقش دادستان و مدعی العموم رو هم در دست میگیرن و وسط حرفهای موکلین و متهمین متلک پرت میکنه نمونه اون هم طعنه ایی بود که قاضی این دادگاه به متهم و وکیلش در مورد خونه کرایه اییش زد.مزه پروندن در دادگاهها معمولا توسط دادستان انجام میشه و همیشه هم با عکس العمل منفی قاضی به عنوان رییس دادگاه رو به رو بوده نه توسط قاضی .( به امید تایید این نظر)
  • محمد IR ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۱
    0 0
    سلام می خواستم بدونم چند نفر تا حالا به اعدام محکوم شده اند؟ چند نفر هم مامور خرید و رئیس آبدارخانه و غیره... مردم منتظرند لطفا اطلاع رسانی فرمائید.
  • سعید IR ۲۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۵
    0 0
    انشاالله این دادگاه درسمت صحیح ادامه ییدا کند