لقاح مصنوعی یا آی‌وی‌اف، برای بسیاری از زوج‌های نابارور، روزنه‌ای از امید است. اما دست‌یابی به این آرزو از طرق لقاح مصنوعی فارغ از اینکه همیشه با موفقیت همراه نیست ممکن است در مواردی با عارضه خطرناک هایپرشدن نیز برای مادر همراه باشد.

پونه شیرازی:این عارضه‌ یا سندرم تحریک بیش از حد تخمدان یا همان هایپرشدن ،وضعیتی است که به‌دلیل مصرف داروهای تحریک تخمک‌گذاری ایجاد می‌شود و ممکن است با درد شدید شکمی، تورم، تهوع و حتی بستری در بیمارستان همراه باشد.

البته پیش‌گیری از بروز این عارضه نیز با روش‌های دارویی ممکن است که دکتر آمنه لاهوتی،جراح و متخصص زنان و فلوشیپ ناباروری در این‌باره می‌گوید: هایپرشدن به معنای تحریک بیش از حد تخمدان است که تحت تاثیر داروها در پروسه تخمک‌کشی ممکن است اتفاق بیفتد.کسانی که در پروسه تحریک تخمک‌گذاری هستند با بعضی داروها بیشتر مستعد هایپرشدن هستند.

وی تاکید می‌کند: ما در سیکل های آی‌وی‌اف مان اصلا از این داروها که معمولا برای آزادسازی تخمک داده می‌شود استفاده نمی‌کنیم. بلکه داروهای مشابهی را استفاده می‌کنیم که هورمون‌های طبیعی بدن را تحریک می‌کنند و زود از خون پاک می‌شوند. اما داروهای صنعتی ساخته شده چون نیمه عمر طولانی‌تری دارد اگر به خانمی داده شود که تخمک زیادی دارد و بدن‌اش هم مستعد باشد،می‌تواند وضعیت خطرناک هایپرشدن را بدنبال داشته باشد.

وی می‌افزاید: در این وضعیت آب داخل عروق خونی بدن تحت تاثیر داروهای داده شده وارد فضای دیگر بدن و بافت های دیگر می‌شود و خیلی خطرناک است. اما با یکسری اقدامات می‌توان مطمین شد که چنین عارضه ‌ای اتفاق نمی‌افتد.

کد خبر 2069699

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین