یک نشریه آمریکایی حمایت سیاستمداران واشنگتن از سازمان تروریستی منافقین را باعث نفرت بیشتر مردم ایران از کاخ سفید توصیف کرد.
«آتلانتیک» با اشتباه خواندن دفاع از این سازمان تروریستی نوشت: آمریکا در دهه 1980 از دیکتاتور عراق، صدام حسین، دفاع می کرد چون او بزرگترین دشمن ایران بود. صدام اکنون نابود شده است زیرا آمریکا کشور او را در سال 2003 اشغال کرد؛ جنگی که به بهانه حمایت او از القاعده صورت گرفت در حالی که صدام از القاعده حمایت نمی کرد. ولی صدام از گروه تروریست دیگری، یعنی مجاهدین خلق حمایت می کرد. در حال حاضر برخی مقامات آمریکایی خواهان حمایت از همین سازمان هستند زیرا آنها دشمن ایران هستند. بر اساس گزارش جدیدی در نیویورکر، دولت بوش به مجاهدین خلق اسلحه و پول می داده و امکانات آموزشی در نوادا در سال .2005
این نشریه می افزاید: امروزه جهان پیچیده تر از آن است که فرض «دشمن دشمن من، دوست من است» درست از کار درآید. نادیده گرفتن این فرض و نادیده گرفتن منافع درازمدت با «حل و فصل» مسائل کوتاه مدت عملا به مشکلات بزرگتری در درازمدت می انجامد. نمونه های آن عبارتند از حمایت از دیکتاتورهای عربی برای سرکوب احزاب اسلامگرا که اکنون به قدرت رسیده اند و حمایت از دست راستی های آمریکای لاتین که به دیکتاتورهای جنایتکار بدل شدند و همچنین حمایت از ستیزه جویان ضد شوروی که بعدا علیه ما موضع گرفتند.
آتلانتیک نوشت: بگذارید حتی فرض کنیم که مجاهدین خلق، افکار مارکسیستی را کنار گذاشته اند. با این وجود حمایت از این گروه بیشتر از آنکه منفعت داشته باشد زیان دارد. این سیاست، حتی در مواردی که کارساز است، باعث می شود تروریست های مورد حمایت آمریکا احساسات ضدآمریکایی را تشویق کنند و مناقشات طولانی مدت و غیرقابل کنترلی را ایجاد نمایند.
آتلانتیک با تاکید بر اینکه «اغلب ایرانی ها باور ندارند که مشی تروریستی سازمان عوض شده»، تاکید می کند: حمایت از چنین گروه هایی بیش از آن که به سود ما باشد به منافع ما آسیب می زند و حتی نیروهایی که در ایران پیگیر مذاکره با آمریکا باشند، بدین واسطه با چالش و تهدید در ایران مواجه خواهند شد. آمریکا چگونه می تواند پاسخ کسانی را بدهد که می پرسند حمایت از یک سازمان تروریستی چه نسبتی با حمایت از حقوق بشر و ملت ایران دارد؟
این نشریه در پایان نوشت: انتشار اخباری نظیر حمایت دولت آمریکا از سازمان های تروریستی ضد ایرانی می تواند باعث احساسات ضد آمریکایی بیشتر و نزدیکی مضاعف مردم ایران به حاکمیت شود و رفع مشکلات مهم آمریکا با ایران را دشوارتر سازد.
/27217
نظر شما