به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، از آغاز ماه محرم امسال، مجموعه روایتهایی با شکل گرافیکی شبیه به یک روزنامه به نام «روایت شیطان» توسط جمعی از هنرجویان و استادان مدرسه مهارت آموزی مبنا، درحال انتشار است.
بنابر روایت فارس، در روزگاری که جنگ روایتها هموزن جنگهای نظامی شده، پروژهای با عنوان «روایت شیطان» تلاش میکند با نگاهی تازه و از زاویهای متفاوت، واقعه عاشورا را بازخوانی کند.
حجتالاسلام محمدرضا جوانآراسته، نویسنده کتاب کربلا به روایتی دیگر و مدیر مدرسه مهارتآموزی «مبنا»، در گفتوگویی درباره اهداف این روایت، نسبت آن با نبرد امروز جبهه حق و باطل، و اهمیت بازسازی روایت در بستر رسانه توضیح میدهد.
حجتالاسلام محمدرضا جوانآراسته، مدیر مدرسه مهارت آموزی مبنا، در گفتوگو با خبرنگار فارس درمورد پروژه «روایت شیطان» اظهار کرد:روایت شیطان تلاشی است برای پیوند دادن واقعهای که همه ما شنیدهایم و در این روزها بیش از پیش با آن مواجهایم؛ یعنی پیوند حادثه عاشورای سال ۶۱ هجری و آنچه بر امام حسین(ع) و یاران ایشان گذشت با چیزی که این روزها شاهدش هستیم.
وی افزود:باوری در این میان وجود دارد مبنی بر اینکه تقابل جبهه حق با جبهه باطل به پایان نرسیده و در طول تاریخ تنها صورت و عنوان عوض کرده است. شهید مطهری جملهای معروف دارد که میفرماید: «شمر هزار و چهارصد سال پیش مرد، شمر امروزت را دریاب.» اگر کسی بخواهد درک درستی از ماجرای مبارزه امام حسین(ع) داشته باشد، نباید آن را صرفاً در گذشته جستوجو کند، بلکه باید آن را امتداد داده و به زمان حال تعمیم دهد. امروز نیز تقابل ما با استکبار جهانی، بهویژه ایالات متحده و رژیم صهیونیستی، ادامه همان مسیر امام حسین(ع) در کربلاست.
جوانآراسته با اشاره به شیوه روایت این پروژه بیان کرد:در روایت شیطان، ماجرا از منظر جبهه باطل و با زبانی روایتگرانه و ادبیاتی که جبهه کفر به کار میبرد، بازگو میشود. تلاش کردهایم نشان دهیم اگر جبهه کفر بخواهد ماجرای کربلا را روایت کند، از چه زاویهای به آن نگاه میکند و چگونه آن را تیتر میزند. پیام این روایت آن است که اگرچه شخصیتها و ظواهر تغییر کردهاند، اما جریان تاریخی تقابل حق و باطل همچنان ادامه دارد.جوانآراسته درمورد مدتزمان ادامه پروژه «روایت شیطان» گفت: برنامهریزی کردهایم که دستکم تا روز بیستم محرم ادامه یابد و محتواهای مرتبط آن منتشر شوند.وی در ادامه با اشاره به اهمیت روایت در نبردها، اظهار داشت: دیگر برای هیچکس پوشیده نیست که یک موشک یا سلاح نظامی، زمانی اثرگذاری بیشتری دارد که پیوست روایی مناسب و منسجم همراه آن باشد. اگر ما این روایت را تولید نکنیم، دشمن این خلأ را پر خواهد کرد و در نتیجه، قدرت سلاح ما در میدان افکار عمومی کاهش مییابد.
وی ادامه داد: زمانی که دشمن سانسور میکند یا مانع انتشار خبر میشود، در واقع تلاش دارد تا دست راویان را برای تولید روایت میبندد. معنای این، این است که جلوی آسیب دیدن خود را به واسطه روایتها میگیرد. آنهاکه در میدان نظامی دچار شکست شدهاند، میخواهند دستکم در میدان روایت، پیروزی را برای خود رقم بزنند. به همین دلیل، ما با دو جبهه جنگ همزمان روبهرو هستیم؛ یک جنگ نظامی و یک جنگ روایی. جبهه روایت به همان اندازه میدان نظامی اهمیت دارد و باید در هر دو عرصه پیروز شویم.وی تأکید کرد: عملکرد ما در میدان نظامی بسیار خوب بوده است، اما در میدان روایت هنوز کارهای انجامنشده زیادی باقی مانده است. باید توان بیشتری صرف تولید روایت مؤثر کنیم.
نظر شما