کارشناس روس: مسکو به دنبال جلوگیری از بازگشت آمریکا به افغانستان است

رئیس مرکز تحلیلی انجمن دانشمندان سیاسی روسیه معتقد است:‌ مسکو از خطر بازگشت آمریکایی‌ها به افغانستان و کنترل مجدد پایگاه نظامی در بگرام آگاه است؛ از این رو، تلاش کرد که پیش از آمریکایی‌ها، حکومت طالبان در کابل را به رسمیت بشناسد.

به گزارش خبرآنلاین، آندری سرنکو روز شنبه در استودیوی برنامه دیدگاه آژانس «نیوز فرانت» افزود: روسیه به عنوان نخستین کشوری که حکومت طالبان را به رسمیت شناخت، در تاریخ ثبت شد و به این ترتیب مشروعیت مورد انتظار آنها را محقق کرد.
به گزارش ایرنا، وی اظهار داشت:‌ «یکی از دردناک‌ترین مشکلات طالبان در طول تقریباً چهار سال قدرت در افغانستان این بود که این حکومت نه تنها مشروعیت داخلی، بلکه مشروعیت خارجی نیز نداشت.»
کارشناس روس: مسکو به دنبال جلوگیری از بازگشت آمریکا به افغانستان است
آندری سرنکو

این کارشناس روس ادامه داد: «بگذارید یادآوری کنم که طالبان از یک سو در نتیجه یک تصرف مسلحانه و از سوی دیگر در نتیجه معامله با آمریکایی‌ها به قدرت رسیدند.»
سرنکو اظهار داشت: «بعدازظهر پنجشنبه، وقتی رهبران طالبان از قبل می‌دانستند که روسیه حکومت طالبان را به رسمیت شناخته است، آنها به سادگی به مدت نیم ساعت در محل اقامت وزیر امور خارجه افغانستان، تیراندازی هوایی کردند و در مورد پیروزی سیاسی بعدی خود صحبت کردند.»
وی افزود: « نکته‌ای قابل توجه است که دولت افغانستان زودتر از شهروندان روسیه از به رسمیت شناختن حکومت کنونی کابل مطلع شد. »
رئیس مرکز تحلیلی انجمن دانشمندان سیاسی روسیه اظهار داشت: «همکاری ایالات متحده با افغانستان (در دوره طالبان) ماهیتی «مخفی» داشته و بدون به رسمیت شناختن دیپلماتیک این حکومت بوده است.
سرنکو ادامه داد: بدین ترتیب، «فدراسیون روسیه که نگرانی‌هایی درباره بازگشت آمریکا به کابل دارد، تلاش کرد که از واشنگتن در این زمینه پیشی بگیرد و با به رسمیت شناختن دولت طالبان در سطح سیاسی، بیشترین حمایت را از دولت امارت اسلامی ارائه داده است. »


به گزارش ایرنا، روسیه ۱۲ تیرماه ۱۴۰۴ اعتبارنامه سفیر جدید افغانستان در مسکو را پذیرفت و بدین ترتیب اولین کشوری شد که حکومت طالبان را به رسمیت شناخت.
وزارت خارجه روسیه پنجشنبه شب در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما معتقدیم که شناسایی رسمی امارت اسلامی افغانستان موجب شتاب در توسعه همکاری دوجانبه و سازنده میان کشورهای ما در حوزه‌های مختلف خواهد شد.

پیش از این، دادستانی کل روسیه ۱۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ در درخواستی از دیوان عالی این کشور، خروج گروه طالبان حاکم بر افغانستان را از فهرست ممنوعه گروه‌های تروریستی خواستار شده بود.
دیوان عالی روسیه پنجشنبه ۲۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ ممنوعیت فعالیت گروه طالبان حاکم بر افغانستان را به حالت تعلیق درآورد و نام این گروه از فهرست گروه‌های تروریستی مسکو خارج شد.

سفارت افغانستان در روسیه چهارشنبه ۱۲ تیرماه از آغاز به کار سفیر جدید در این نمایندگی دیپلماتیک خبر داده بود.
بر اساس این گزارش، مولوی گل حسن رسماً با برگزاری یک نشست معارفه با کارکنان سفارت افغانستان، فعالیت خود را در مسکو آغاز کرد.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین روز جمعه با بیان اینکه تماس‌ها با افغانستان در سطوح مختلف برقرار خواهد شد، گفت:‌ ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه فعلا برنامه‌ای برای تماس با مقامات امارت اسلامی افغانستان ندارد.

310310

کد خبر 2086168

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار