توهم نتانیاهو برای «توافق استنثنایی» با ایران

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بدون اشاره به ادعاهای اولیه برای نابودی حماس، تنها دلیل ادامه حملاتش در غزه را آزادی اسیران صهیونیست عنوان کرد.

به گزارش خبرآنلاین، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفته «مطمئن» است می‌تواند به توافقی برای آزادی زندانیان در نوار غزه دست یابد.

به گزارش ایسنا، نتانیاهو  گفت که در سفر هفته گذشته خود به واشنگتن، با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، در تلاش برای دستیابی به توافقی برای آزادی نیمی از زندانیان، چه زنده و چه مرده، در ازای آتش‌بس ۶۰ روزه همکاری کرده است.

نتانیاهو به فاکس‌نیوز گفت: «من می‌خواهم افراد تا حد امکان نجات داده شوند و در این فرآیند، امیدواریم بتوانیم به توافقی برسیم که بتوانیم کمک‌های بشردوستانه را به جمعیت غیرنظامی [در غزه] برسانیم.»

او مدعی شده که «تنها دلیل» ادامه جنگ، زندانیان بودند و تل‌آویو در تلاش است تا در بحبوحه جنگ به آن‌ها آسیبی نرساند.

نتانیاهو پیش از این اصرار داشت که از هدف نابودی حماس دست نخواهد کشید و تاکنون ایده پایان دادن به جنگ در غزه از طریق توافقی که شامل آزادی همه زندانیان باشد را رد کرده است.

او در این مصاحبه و با اشاره به حملات به حزب‌الله در لبنان و سقوط  دولت سوریه، غزه را «آخرین دژ ایران در همسایگی اسرائیل» خواند.

نتانیاهو که به نظر می‌رسد به هذیان‌گویی افتاده، مدعی شد که دولت ایران پس از جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل «در مخمصه عمیقی» است.

او گفت که از یک «توافق استثنایی» با ایران حمایت خواهد کرد. نتانیاهو درباره این توافق گفت: «این توافق بدون غنی‌سازی است، بدون موشک‌های بالستیک که می‌توانند به سواحل شما برسند، بدون موشک‌های بالستیک فراتر از آنچه طبق معاهدات بین‌المللی مجاز است - یعنی ۳۰۰ مایل. این سه مورد را به من بدهید - اگر با آن موافقت شود، رژیم متفاوتی است. اگر موافقت نکند، بگذارید اوضاع به هر سمتی که ممکن است از داخل ایران پیش برود.»

نتانیاهو در ادامه ادعاهای خود افزود: اگر اسرائیل و ایالات متحده ماه گذشته حمله نمی‌کردند، ایران می‌توانست ظرف یک سال به سلاح هسته‌ای دست یابد.

پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه که از ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ آغاز شد و با آتش‌بس در ۲۵ ژوئن ۲۰۲۵ پایان یافت، مقامات غربی، اسرائیلی و آمریکایی اظهارات متفاوتی درباره وضعیت برنامه هسته‌ای ایران ارائه کردند.

هیچ‌یک از جوامع اطلاعاتی آمریکا یا اسرائیل در روزهای پیش از حملات نشانه‌ای از تغییر مهم در دیدگاه ایران نسبت به تسلیحاتی شدن برنامه هسته‌ای ارائه نکردند. برعکس، نتانیاهو هنگام اعلام حملات در ۱۳ ژوئن، بر ارزیابی همیشگی خود تأکید کرد که «ایران می‌تواند در زمان بسیار کوتاهی سلاح هسته‌ای تولید کند. شاید یک سال، شاید در عرض چند ماه.» او به هیچ اطلاعات یا مدرکی مبنی بر اینکه ایران تصمیم به تسلیحاتی شدن گرفته، اشاره نکرد.

علاوه بر این، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش از حملات، دسترسی منظم و مکرر به تأسیسات غنی‌سازی ایران در نطنز و فردو داشت. این نهاد هیچ گزارشی از ناهماهنگی، فعالیت غیرعادی یا انحراف اورانیوم غنی‌شده از این مکان‌ها ارائه نکرد. این ارزیابی‌ها از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و جامعه اطلاعاتی آمریکا و همچنین توصیف ترامپ از چشم‌انداز توافق هسته‌ای با ایران نشان می‌دهد که حملات آمریکا هیچ مبنای قانونی نداشت و مسیر دیپلماتیک در حال پیشرفت بود.

ترامپ حملات آمریکا را «موفقیت نظامی فوق‌العاده» توصیف کرد و گفت برنامه هسته‌ای ایران به واسطه عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل «نابود شده» است. با این حال، گزارش اولیه‌ای از آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا می‌گوید که این حملات تنها برنامه ایران را چند ماه به عقب رانده است. همزمان سخنگوی پنتاگون هم میزان عقب‌رانده شدن برنامه هسته ای ایران را یک تا دو سال تخمین زد.

310310

کد خبر 2089322

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین