ضرورت استفاده حداکثری از پساب برای مقابله با بیابان‌زایی در استان سمنان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در همایش مقابله با کانون‌های گرد و غبار، سهم ۷۵ درصدی عوامل طبیعی در انتشار گرد و غبار را اعلام و بر ضرورت استفاده از منابع آبی، به ویژه پساب‌های شهری، برای درختکاری و ایجاد کمربند سبز تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ، وی از وجود سه میلیون هکتار کانون فرسایش بادی در استان خبر داد که تهدیدی جدی برای محیط زیست، سلامت و کشاورزی منطقه به شمار می‌رود.

علیرضا رهایی، در همایش راه‌های مقابله با کانون‌های گرد و غبار که در سالن اجتماعات اداره کل محیط زیست استان برگزار شد، گفت: ۷۵ درصد از گرد و غبار استان منشاء طبیعی دارد و تنها ۲۵ درصد آن به فعالیت‌های انسانی مربوط می‌شود.

وی با اشاره به وجود سه میلیون هکتار کانون فرسایش بادی در استان افزود: ۲۲ درصد این کانون‌ها با شدت زیاد، ۳۶ درصد با شدت متوسط و ۴۱ درصد با شدت کم ارزیابی شده‌اند که آثار آن در حوزه‌های محیط زیست، سلامت مردم، کشاورزی و دامداری به شدت محسوس است.

مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان بر لزوم صرفه‌جویی حداکثری در منابع آبی تأکید کرد و اظهار داشت: استفاده از آب‌های خاکستری و پساب شهری به‌ویژه در شهرهای بزرگ مانند سمنان و شاهرود می‌تواند به توسعه کمربندهای سبز پیرامونی و کاهش گرد و غبار کمک شایانی کند.

رهایی با اشاره به تجربه‌های موفق مقابله با بیابان‌زایی در استان ادامه داد: طرح‌هایی مانند تاغ‌کاری، مالچ‌ریزی، توسعه جنگل‌های دست‌کاشت و ایجاد بادشکن‌ها در کاهش گسترش کانون‌های گرد و غبار مؤثر بوده است.

وی همچنین بر همکاری بین دستگاه‌های اجرایی، سازمان‌های مردم‌نهاد و جوامع محلی تاکید و خاطرنشان کرد: پایش مستمر کانون‌های گرد و غبار با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین از دیگر راهکارهای مقابله با این پدیده زیست‌محیطی است.

در پایان این همایش، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ابراز امیدواری کرد که با همکاری تمامی ارگان‌ها و مردم، روند بیابان‌زایی کنترل و از پیامدهای زیان‌بار گرد و غبار کاسته شود.

48

کد خبر 2090095

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار