بهزیستی سمنان تشنه مشارکت اجتماعی؛ صنایع و خیران پای کار بیایند

در حالی که جامعه هدف بهزیستی روز به روز گسترده‌تر می‌شود، مدیرکل بهزیستی استان سمنان خواستار حضور جدی‌تر صنایع بزرگ، معادن و خیران در ایفای مسئولیت اجتماعی شد و هشدار داد: بدون مشارکت اجتماعی، نمی‌توان از پس حجم نیازها و مأموریت‌ها برآمد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،محمد نسیمی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به ظرفیت‌های مغفول‌مانده در حوزه مسئولیت اجتماعی شرکت‌های بزرگ، خواستار ورود جدی‌تر هلدینگ‌های وابسته به نهادهای اقتصادی همچون وزارت رفاه، بانک‌ها و شهرک‌های صنعتی به حمایت از مراکز نگهداری، سالمندان، شیرخوارگاه‌ها و معلولان شد.

او تأکید کرد: خیرین مردمی نقش‌آفرینی کرده‌اند، اما زمان آن رسیده که شرکت‌های بزرگ نیز به وظیفه قانونی و اجتماعی خود عمل کنند.

به گفته مدیرکل بهزیستی استان سمنان، اگرچه حمایت‌های مردمی به‌ویژه از سوی خیرین برای توسعه مراکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست، سالمندان و معلولان مؤثر بوده، اما هدف‌گذاری سازمان فراتر از کمک‌های موردی و پراکنده است.

او با اشاره به فعالیت های برخی شرکت ها در استان که تحت پوشش وزارت رفاه قرار دارند، گفت: باید از ظرفیت عظیم هلدینگ‌های اقتصادی بهره‌مند شویم.

وی از مذاکره با اداره کل امور مالیاتی، اتاق اصناف و شهرک‌های صنعتی برای تسهیل هزینه‌کرد شرکت‌ها در قالب هزینه‌های قابل قبول مالیاتی خبر داد و تصریح کرد: ا ایجاد زیرساخت حقوقی مناسب، می‌توان انگیزه بنگاه‌ها برای ورود به این حوزه را افزایش داد.

او از رسانه‌ها و انجمن‌های تخصصی خواست تا با مطالبه‌گری، زمینه ورود جدی‌تر نهادهای اقتصادی به عرصه‌های اجتماعی را فراهم کنند.

نسیمی با اشاره به گسترش چشمگیر خدمات سازمان طی سال‌های اخیر، از فعالیت همزمان ۱۷۰برنامه حمایتی در استان خبر داد و گفت: در حالی که این سازمان فعالیت خود را با خدمات محدودی آغاز کرد، امروز بهزیستی سمنان در حال اجرای ۱۷۰ فعالیت در زمینه‌های مختلف حمایتی، توانبخشی، مسکن، تحصیل، بیمه و اشتغال است.

وی با اشاره به وجود تنها ۲۴۰ نیروی انسانی در این مجموعه گفت:از نظر تعداد نیروی انسانی، استان سمنان در میان استان‌های کشور یکی مانده به آخر است، اما با همین منابع محدود، عملکردی افتخارآمیز ثبت شده است.

او افزایش جامعه هدف از جمله معلولان، زنان سرپرست خانوار و کودکان فاقد سرپرست مؤثر را چالشی بزرگ دانست و اظهار داشت:

افزایش نیازها، در کنار گرانی اقلام حمایتی، بار مالی بیشتری به سازمان تحمیل کرده است. هرچند دولت در سال گذشته بودجه مستمری‌ها را حدود ۴۰ درصد افزایش داده، اما همچنان فاصله زیادی تا تأمین کامل نیازها وجود دارد.

مدیرکل بهزیستی سمنان همچنین به مشارکت این نهاد در طرح نهضت ملی مسکن اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۰ بر اساس تفاهم‌نامه‌ها، قرار بود با تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی و کمک بلاعوض ۲۰۰ میلیون تومانی، واحدهای ۶۰ متری به مددجویان واگذار شود، اما اکنون با تورم فعلی، قیمت تمام‌شده به بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان رسیده و تحقق این هدف دشوار شده است.

وی با انتقاد از عدم همراهی کافی برخی صنایع و نهادهای برخوردار استان، خواستار اجرای کامل ماده ۲۴ قانون حمایت از حقوق معلولان و تقویت مسئولیت اجتماعی صنایع و معادن شد و تصریح کرد: سمنان استانی صنعتی با معادن بزرگ است و انتظار داریم در ساخت مراکز توانبخشی، مسکن مددجویی و رفاهیات، از ظرفیت بخش خصوصی بیشتر استفاده شود.

او از تلاش‌های خیرین نیز تقدیر کرد و پیشنهاد داد تا مجمع خیرین بهزیستی به صورت مستقل و منسجم‌تر شکل گیرد و با اتصال به نهادهایی مانند اتاق بازرگانی، انجمن مدیران صنایع و سپاه پاسداران، فعالیت‌های خیرخواهانه هدفمندتر شوند.

وی به افتتاح دو مرکز جدید با حضور خانم عباسی معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در سمنان خبر داد و گفت: مرکز روزانه بیماران روان در شهرستان دامغان و مرکز ارائه خدمات مثبت زندگی در شهر ایوانکی مراکزی هستند که امروز صبح با حضور مهمان کشوری افتتاح می شوند.

کد خبر 2090533

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =