صدای مطالبه‌گر ایل سنگسر در شورای عشایری سمنان طنین‌انداز شد

رئیس کانون مرتعداران کشور، در نشستی با حضور مسئولان ارشد کشوری و استانی در سمنان، با لحنی صریح و برخاسته از بطن ایل سنگسر، خواستار بازنگری در نگاه حاکمیتی به مراتع، بازگشت مالکیت به بهره‌برداران واقعی، و توجه جدی به مشکلات معیشتی عشایر شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، وی گفت: سال‌هاست می‌گوییم مراتع ملی هستند، اما دولتی نیستند؛ این دارایی‌ها مال مردم‌اند.

نشست شورای عشایری استان سمنان با حضور میرزاوند، رئیس سازمان امور عشایر کشور، کولیوند، استاندار سمنان، جعفریان جهرمی، سرپرست امور عشایری استان، و جمعی از مسئولان، مدیران اجرایی، و نمایندگان جامعه عشایری برگزار شد؛ نشستی که در آن، صدای پرطنین یکی از مطالبه‌گران اصلی منابع طبیعی کشور به‌روشنی شنیده شد.

علی علمدار، رئیس کانون مرتعداران کشور و از چهره‌های سرشناس ایل سنگسر، با یادآوری ریشه‌های فرهنگی و تاریخی بهره‌برداری بومی از مراتع، گفت:مراتع ملی، سرمایه ملت‌اند نه دولت. سال‌هاست این را می‌گویم و خوشبختانه امروز وزیری آمده که آن را درک کرده؛ نه یک سیاستمدار، بلکه یک متخصص مردمی. باید مالکیت مراتع به بهره‌برداران قانونی و واقعی برگردد؛ به آن‌هایی که نسل‌اندرنسل از این خاک مراقبت کرده‌اند.

علمدار ضمن قدردانی از تلاش‌های دولت چهاردهم، به مدیریت موفق کشور در بحران‌های اقتصادی اشاره کرد و گفت:در جریان بحران ۱۲روزه اخیر، نه‌تنها بنزین کم نیامد، بلکه نان هم بود، فروشگاه‌ها پر از کالا بودند. ما باید منصفانه نگاه کنیم؛ فقط نقد نکنیم، شکر نعمت هم لازم است.

وی با تاکید بر ظرفیت‌ها و نیازهای منطقه‌ای، به‌ویژه در شهرستان مهدی‌شهر، خواستار تأسیس اداره مستقل امور عشایری شد و افزود: جامعه عشایری استان نیاز به ساختار و توجه مستقل دارد. انتظار داریم مسئولان نگاه بخشی و کوتاه‌مدت را کنار گذاشته و برای تقویت زیرساخت‌های عشایری اقدام کنند.

علمدار با ابراز نگرانی از وضعیت خشکسالی شدید در سال جاری گفت:هیچ‌گاه عشایر ما تا این حد برای تأمین نهاده دامی دچار سختی نشده بودند. درخواست من از مسئولان، نگاه فوری و حمایتی به نهادهای دامداری و تأمین نیازهای پایه عشایر است.

او در پایان با تأکید بر اینکه مرتعداران و عشایر حافظان خط مقدم منابع طبیعی کشورند، از مسئولان خواست حمایت از این جامعه مولد، نه در حرف بلکه در عمل و تصمیم‌سازی نهادینه شود.

مراتع اگر امروز باقی مانده‌اند، نه به لطف دولت، بلکه به‌واسطه مراقبت و سنت‌های عشایر است. این مردم، وارثان طبیعت‌اند؛ پس مالکیت باید به آن‌ها بازگردد.

48

کد خبر 2091244

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =