به گزارش خبرآنلاین، کتاب «اما شبیه عرب ها نیستی و داستان های دیگری از احساس بیگانگی»، اثری متفاوت از هالا گورانی، روزنامه نگار برندهٔ جایزهٔ امی و مجری سابق شبکه تلویزیونی سی.ان.ان آمریکا است که توسط انتشارات خبر امروز به چاپ دوم رسید.
چاپ اول این کتاب توسط محمدرضا نوروزپور( معاون کنونی مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد) در تابستان 1403 منتشر شد.
این کتاب را در 387 صفحه در قطع رقعی به قیمت 375 هزار تومان، می توانید با تخفیف به صورت آنلاین از سایت ایران کتاب تهیه کنید.
هالا گورانی، روزنامه نگار برندهٔ جایزهٔ امی و مجری سابق سی.ان.ان، یک خودزندگینامهٔ عمیق و چندلایه است که مسائل هویت، تعلق نداشتن و تجربهٔ زندگی در مرزهای فرهنگی را بررسی میکند. این کتاب که در 20 فوریه 2024 منتشر شد، ترکیبی از خاطرات شخصی، تاریخ خانوادگی و گزارش های ژورنالیستی از خاورمیانه است.کتاب «اما شبیه عرب ها نیستی و داستان های دیگری از احساس بیگانگی» محورهای خواندنی و متفاوتی دارد.
محورهای اصلی کتاب
محورهای اصلی کتاب شامل جستجوی هویت در جهانی پر از برچسبها که گورانی که فرزند مهاجران سوری است، در آمریکا به دنیا آمده، در فرانسه بزرگ شده و در لندن و آتلانتا زندگی حرفهای خود را آغاز کرد.
او با ظاهری بلوند و چشمانی آبی، همواره با این پرسش مواجه بوده که «چطور یک زن با این چهره میتواند عرب باشد؟». کتاب به بررسی تناقضات هویتی او میپردازد: احساس بیگانگی در کشورهای مختلف، تلاش برای احترام به ریشههای عربی و اسلامی خانوادهاش، و نبرد با کلیشه های نژادی و جنسیتی در حرفهٔ روزنامه نگاری و حرفهٔ روزنامهنگاری و مواجهه با خطر است.
گورانی در دهه ۹۰ میلادی، برای یافتن جایگاهی در پاریس، مجبور شد هویت عربیاش را کمرنگ کند؛ از جمله حذف مهارت زبان عربی از رزومه و استفاده از نام خانوادگی مادر به جای پدر، تا جلوهای «غربیتر» به خود ببخشد این تصمیم سخت، تصویر نمادین زنی را نشان میدهد که در جهان رسانهها نه تنها برای هویت، بلکه برای عدالت و پذیرش تلاش میکند.
گورانی در این اثر به گامبهگام مسیر حرفهای و پرماجرایش میپردازد؛ از پوشش فاجعه زلزله هائیتی گرفته تا انقلاب تونس و مصر، جنگ سوریه و گزارش از مراسم بینالمللی، که همگی با تأملاتی عمیق درباره هویت، تعلق و معنای خانه در جهان دیاسپورای عربی همراه است . کتاب با زبانی شاعرانه و صادقانه، «نابودی شهر قدیمی حلب» و «اتفاقی که دو سوری را در هائیتی به هم پیوند داد» را عمیقاً با تجارب شخصی گورانی گره میزند تا تصویری قدرتمند و الهامبخش از تلاش برای هویتیابی در جهانی پرتنش عرضه کند.
به چه کسانی معرفی می کنیم؟
خواندن کتاب اما شبیه عرب ها نیستی - و داستان های دیگری از احساس بیگانگی را به چه کسانی معرفی می کنیم؟
این کتاب برای علاقه مندان به مسائل هویتی، diasporaهای عرب، و دنبالکنندگان تحولات خاورمیانه جذاب است. همچنین، گزارشهای میدانی گورانی برای دانشجویان روزنامه نگاری الهامبخش خواهد بود.
در بخشی از کتاب اما شبیه عرب ها نیستی - و داستان های دیگری از احساس بیگانگی می خوانیم: « ما را میگویند پرخاشگرتر باشیم، اما وقتی هستیم، تنبیهمان میکنند. میگویند «نه» بگوییم، اما وقتی میگوییم، ما را همکارناشناس میخوانند...
هویت نه با گذرنامه تعریف میشود، نه شهروندی، نه قومیت. این خودِ تو هستی که آن را میسازی.»
/6262
نظر شما