به گزارش خبرآنلاین از خراسان، غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی، امروز ۲۹ تیرماه در همایش مشترک اقتصادی خراسان رضوی و افغانستان که در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، با گرامیداشت یاد شهدا بهویژه شهدای حمله رژیم صهیونیستی گفت: ملت افغانستان در این ایام در کنار مردم ایران ایستادند و جنایت اخیر را محکوم کردند که این همراهی، نشانه عمق روابط و انتظاری طبیعی است.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی و فرهنگی مشترک ایران و افغانستان اظهار کرد: در دهههای اخیر با وجود فراز و نشیبهای بسیار، امروز در کنار یکدیگر هستیم تا تصمیمهای مهمی در جهت توسعه روابط بگیریم. راهبرد دولت سیزدهم نیز استفاده حداکثری از ظرفیت همکاری با همسایگان است.
مظفری ادامه داد: ایران با ۱۵ کشور همسایه روابط گستردهای دارد اما افغانستان بهعنوان بزرگترین همسایه با اشتراکات فراوان فرهنگی، جایگاه ویژهای دارد. با وجود تبادلات اقتصادی مطلوب، این سطح از روابط کافی نیست و باید گسترش یابد.
وی افزود: یک ماه پیش از والی هرات دعوت کردیم و امیدواریم این سفر زمینهساز تحولات بزرگ اقتصادی و همکاریهای جدید بین دو استان باشد. دولت وظیفه دارد زیرساختها را مهیا کند تا بخش خصوصی در این مسیر فعال شود.
استاندار خراسان رضوی با تأکید بر نقش مرز مشترک ایران و افغانستان بهعنوان یک کریدور اقتصادی کلیدی گفت: مرز دوغارون باید هرچه سریعتر توسعه یابد و مشکلات آن برطرف شود. شفافیت، روانی و ایجاد زیرساختهای مناسب در این مرز اهمیت زیادی دارد.
وی با بیان اینکه اقتصاد دو استان میتواند مکمل یکدیگر باشد، تصریح کرد: خراسان رضوی ظرفیتهای معدنی و صنعتی بزرگی دارد و در مقابل، هرات در تأمین آب و محصولات کشاورزی وضعیت مطلوبتری دارد. این فرصتها میتواند منجر به شکلگیری زنجیره ارزش کامل در منطقه شود.
مظفری خاطرنشان کرد: باید کنسرسیومهای مشترک برای سرمایهگذاری شکل بگیرد و تجربههای صنعتی و مدیریتی خراسان رضوی به افغانستان منتقل شود. در حوزه کشاورزی و صادرات محصولات ارگانیک نیز ظرفیت بزرگی وجود دارد که میتواند به اقتصاد پایدار دو کشور کمک کند.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به خروج اتباع افغانستانی گفت: همه ارکان استان برای مدیریت این موضوع بسیج شدند و دستور داده شد تا امکانات مناسب مانند مسیر خدمت به زائران اربعین برای این عزیزان نیز فراهم شود تا بازگشت آنان عزتمندانه انجام شود.
وی با بیان اینکه امروز افغانستان از امنیت نسبی برخوردار شده است، تأکید کرد: ایران با پشتوانه علمی و توان مدیریتی قوی میتواند در کنار ظرفیتهای موجود در افغانستان، پروژههای بزرگی را محقق کند. مرز دوغارون باید در مسیر تقویت تجارت منطقهای توسعه یابد تا مراودات اقتصادی در ماههای آینده شتاب بیشتری بگیرد.
نظر شما