به گزارش خبرآنلاین، سینا عضدی، استاد دانشگاه جورج واشنگتن در گفت و گو با کافه خبر خبرآنلاین گفت: «برگشتن تحریمهای سازمان ملل، از تحریمهای فعلی آمریکا خیلی خطرناکتر است. در هر صورت آنچه امروز وجود دارد، تحریمهای یکجانبه آمریکا است که قانون داخلی آمریکاست و مشروعیت بینالمللی ندارد. درست است که کشورها و کمپانیهای بینالمللی تحریمهای آمریکا را رعایت میکنند، اما این تحریمها به لحاظ قانونی مشروعیت ندارند. اما تحریمهای سازمان ملل متحد مشروعیت قانونی دارند و دوباره برنامه اتمی ایران را ذیل فصل ۷ منشور ملل متحد قرار میدهند و ایران را به عنوان یک تهدید امنیتی معرفی میکنند. قطعنامه ۱۹۲۹ بسیار خطرناک است.»
این استاد دانشگاه معتقد است: «اولویت اصلی ایران باید این باشد که از برگشتن قطعنامهها جلوگیری کند. تنها راهش یک مدل تفاهم چه با آمریکا و چه با اروپا است که این تحریمها بر نگردد. شاید یک راه حل این باشد که زمان قطعنامه ۲۲۳۱ دوباره صفر شود یا دو سال تمدید شود و در این مهلت بتوانند به یک تفاهم طولانیمدتتر برسند. در غیر این صورت، همانگونه که وزیر امور خارجه فرانسه گفتهبود، اگر تفاهمی به دست نیاید سراغ بازگرداندن قطعنامههای پیشین خواهند رفت.»
او گفت: «مثلا یکی از راهها این است که با دادن اجازه بازرسی بیشتر، ایران بتواند از برگشتن تحریمهای سازمان ملل جلوگیری کند.»
عضدی تصریح کرد: «متاسفانه ما در شرایطی قرار داریم که انتخابها بین بد و بدتر هستند و انتخاب بدتر و بدترین انتخاب برای ایران، این است که تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد برگردد و این هدف اسرائیل است که ایران منزوی شود.»
استاد دانشگاه جورج واشنگتن گفت: «صحبتی که آقای ظریف بیان میکنند در مورد قاب امنیتیسازی ایران، یعنی اینکه عملا ایران را به عنوان یک تهدید امنیتی معرفی کنند. ممکن است این اقدام تاثیر اقتصادی چندانی نداشتهباشد، اما تاثیر روانی و سیاسی شدیدی دارد و مشروعیت بینالمللی علیه ایران ایجاد میکند.»
۴۲/۴۲
نظر شما