به گزارش خبرآنلاین، آنتونی آلبانیز، نخستوزیر استرالیا، رژیم صهیونیستی را به خاطر «کشتار غیرنظامیان، از جمله کودکان» که به دنبال کمک بودند، محکوم کرد، اما از گفتن اینکه استرالیا کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت، همانطور که فرانسه متعهد به انجام آن شده است، خودداری کرد.
نخست وزیر استرالیا در شدیدترین محکومیت دولت کانبرا علیه رژیم صهیونیستی تاکنون، گفت که کشتارها و عدم کمکرسانی «قابل دفاع یا نادیده گرفتن نیست.»
آلبانیز در بیانیهای گفت: «وضعیت غزه از بدترین ترسهای جهان فراتر رفته است.» اما تصریح کرد که استرالیا به موضع خود در قبال اسرائیل و سرزمینهای فلسطینی پایبند است و گفت که این کشور همچنان به راهحل دو دولتی متعهد است.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، متعهد شده که یک کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد و به اولین کشور عضو گروه هفت تبدیل شود که این کار را انجام میدهد. استرالیا اخیراً به ۲۷ کشور دیگر در یک بیانیه جهانی بزرگ پیوست که تلآویو را به خاطر «کمکهای قطرهچکانی» و «کشتار غیرانسانی» فلسطینیان محکوم میکند.
آلبانیز در بیانیه خود گفت: «دهها هزار غیرنظامی کشته شدهاند، کودکان گرسنه هستند. غزه در چنگال یک فاجعه انسانی است. نمیتوان از امتناع اسرائیل از کمکرسانی و کشتار غیرنظامیان، از جمله کودکانی که به دنبال دسترسی به آب و غذا هستند، دفاع کرد یا آن را نادیده گرفت.»
وی افزود: «ما از اسرائیل میخواهیم که فوراً به تعهدات خود طبق قوانین بینالمللی عمل کند. این شامل اجازه دادن به سازمان ملل و سازمانهای مردمنهاد برای انجام ایمن و بدون مانع کارهای نجاتبخش خود میشود.»
محکومیت جهانی اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه در هفتهها و روزهای اخیر به شدت افزایش یافته است. سازمانهای بشردوستانه بینالمللی خواستار توجه به نگرانیهای گرسنگی و سوءتغذیه برای غیرنظامیانی شدهاند که هنوز در غزه باقی ماندهاند. در چهار روز گذشته حداقل ۴۵ نفر بر اثر گرسنگی جان خود را از دست دادهاند.
تصاویر کودکان پوست و استخوان و گرسنه در صفحات اول روزنامههای سراسر جهان منتشر شده است. به نظر میرسد شکست مذاکرات بر سر آتشبس غزه تا حدودی در بیانیههای جدید استرالیا، بریتانیا، فرانسه و سایر کشورهای غربی نقش داشته است.
آلبانیز تأکید کرد: «جان هر بیگناهی مهم است. هر اسرائیلی. هر فلسطینی. ما همچنان از تمام تلاشهای بینالمللی برای تسهیل آتشبس حمایت میکنیم و اذعان داریم که آتشبس فوری و دائمی بهترین امید را برای بازگرداندن اسیران به خانه و کاهش رنج عزیزانشان میدهد.»
او گفت: «هرگونه پیشنهادی برای جابجایی اجباری دائمی جمعیت فلسطین باید کنار گذاشته شود. استرالیا به آیندهای متعهد است که در آن مردم اسرائیل و فلسطین بتوانند در صلح و امنیت، در مرزهای امن و شناختهشده بینالمللی زندگی کنند. تا آن روز، باید تمام تلاشها در اینجا و اکنون برای حفاظت از جان بیگناهان و پایان دادن به رنج و گرسنگی مردم غزه انجام شود. کاملاً واضح است که جلوگیری از تحویل غذا که تصمیمی بود که اسرائیل در ماه مارس گرفت، نقض قوانین بینالمللی است. اسرائیل مسئولیت دارد که اطمینان حاصل کند جان افراد بیگناه از دست نمیرود و آنچه ما دیدهایم، جان بسیاری از اسرائیلیها و فلسطینیهاست و هر جانی مهم است.»
او همچنین تلآویو را به نقض قوانین بینالمللی در مسدود کردن کمکها به غزه متهم کرده و گفته است «شما نمیتوانید افراد بیگناه را مسئول اقدامات حماس بدانید» و هشدار داده است که کابینه بنیامین نتانیاهو در حال «از دست دادن حمایت» بینالمللی است.
بیانیه آلبانیز اقدامات خاص بیشتری را پیشبینی نکرده است و دفتر او در مورد اقدامات بعدی استرالیا اظهار نظری نکرده است. دولت فدرال در ماه ژوئن تحریمهای مالی و ممنوعیت سفر را بر دو وزیر افراطی و تندرو کابینه اسرائیل اعمال کرد، اما دولت تحت فشار گروههای بشردوستانه و اعضای عادی حزب کارگر قرار دارد تا اعمال تحریمها را بررسی کند.
آلبانیز با اشاره به اعلام رژیم صهیونیستی مبنی بر ارسال هوایی کمکهای بشردوستانه به غزه و همچنین ایجاد کریدورهای بشردوستانه برای کاروانهای سازمان ملل، گفت که ارسال هوایی کمکها «یک شروع» خواهد بود.
نخست وزیر استرالیا با اشاره به عکسهای منتشر شده گسترده از یک پسر بچه شیرخوار لاغر اندام که از گرسنگی در غزه رنج میبرد و همچنین سایر کودکان گرسنه، گفت که باید از افراد بیگناه محافظت شود. او گفت: «یک پسر بچه یک ساله جنگجوی حماس نیست. تلفات و مرگ غیرنظامیان در غزه کاملاً غیر قابل قبول است. این کاملاً غیرقابل دفاع است. دولت من در درخواست آتشبس بسیار ثابت قدم بوده است. ما در گفتن اینکه گروگانها (زندانیان صهیونیست) باید آزاد شوند، ثابت قدم بودهایم. اما ما قوانین تعامل داریم و آنها به دلیلی آنجا هستند. آنها برای جلوگیری از از دست رفتن جان بیگناهان هستند و این چیزی است که ما دیدهایم.»
آلبانیز گفت که جلوگیری از تحویل کمکها نقض «کاملاً آشکار» قوانین بینالمللی است. در پاسخ به دیوید اسپیرز، مجری برنامه «اینسایدرز»، مبنی بر اینکه آیا او به طور خاص اسرائیل را به نقض قوانین بینالمللی متهم میکند، پاسخ داد: «من وکیل نیستم، این مسائل روند خود را طی خواهند کرد.»
او گفت: «اما من به شما میگویم که این نقض چیست؛ این نقض انسانیت و اخلاق است و همه میتوانند این را ببینند. من حامی اسرائیل هستم، اما آن پسربچه «حق موجودیت» اسرائیل را به چالش نمیکشد، و بسیاری از کسانی که همچنان از کمبود غذا و آب رنج میبرند نیز چنین نیستند. این واقعیت که مردم در صف دریافت غذا و آب که نه توسط سازمان ملل، بلکه توسط عملیات مشترک اسرائیل و آمریکا توزیع میشود، جان خود را از دست دادهاند، یک فاجعه است.»
آلبانیز گفت نگرانیهایش را به رئیس رژیم صهیونیستی، اسحاق هرتزوگ، منتقل کرده است.
باب کار، وزیر امور خارجه سابق، اد هوسیچ، نماینده مجلس از حزب کارگر و گروه مبارزاتی دوستان فلسطین از حزب کارگر استرالیا، روز جمعه درخواستهای خود را از دولت برای اقدام فوری در به رسمیت شناختن کشور فلسطین - اصلاحی که مدتهاست سیاست حزب کارگر بوده است - تکرار کردند.
اما آلبانیز گفت که چنین اقدامی قریبالوقوع نیست. او نگرانیهایی را در مورد اطمینان از جلوگیری از هرگونه دخالت حماس در یک کشور فلسطینی، نحوه عملکرد آن به گونهای که اسرائیل را تهدید نکند و نحوه مشارکت تشکیلات خودگردان فلسطین مطرح کرد. آلبانیز همچنین گفت که ایفای نقش ایالات متحده، از جمله در ترتیبات امنیتی مربوط به شهرکسازیها در کرانه باختری و بازسازی غزه، «حیاتی» است. او گفت: «ما هیچ تصمیمی را به عنوان یک ژست نمیگیریم. ما این کار را به عنوان راهی برای پیشرفت در صورت فراهم شدن شرایط انجام خواهیم داد. ما بر اساس زمان تصمیم خواهیم گرفت.»
315 315
نظر شما