حفظ وحدت پساجنگ به روایت محمود واعظی؛ رویکرد فعلی صدا و سیما از روایتگری و اشاعه تفکر جریانی به روایتگری ملی تغییر کند

محمود واعظی، قائم‌مقام حزب اعتدال و توسعه، گفت: هر ایرانی در جایگاه خود می‌تواند سهمی در حفظ وحدت و همبستگی داشته باشد، اما نقش صداوسیما در انعکاس مطالبات مردم و رعایت عدالت نسبت به جریانات سیاسی بسیار تأثیر گذار است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمود واعظی، قائم‌مقام حزب اعتدال و توسعه، با اشاره به‌ضرورت انسجام ملی پس از جنگ تحمیلی دوازده‌روزه تأکید کرد: امروز بیش از هر زمان دیگر، پرهیز از دامن‌زدن به تفرقه و اولویت‌دادن به منافع ملی راه عبور کشور از مشکلات و مقابله با توطئه‌های دشمن است.

بنا بر روایت فارس، به مناسبت اربعین شهادت جمعی از هم‌میهنان، سرداران باکفایت نظامی و دانشمندان برجسته‌ی هسته‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز جمعه پیامی صادر کردند. ایشان در این پیام به ۷ راهبرد مهم برای شرایط کنونی کشور اشاره کردند که از مهم‌ترین آن‌ها، مسئله‌ی وحدت ملی و انسجام آحاد مردم بود.

رهبر انقلاب تأکید کردند: «حفظ اتحاد ملی وظیفه‌ی یکایک ما است.»

همچنین فرمودند: «حفظ عزت و آبروی کشور و ملت، تکلیف بی‌اغماض گویندگان و قلم‌زنان است.»

به همین جهت، محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهور در دولت دوازدهم و قائم‌مقام حزب اعتدال و توسعه، طی گفتگویی با فارس به تحلیل این پیام و تبیین اهمیت حفظ همبستگی و انسجام ملی در شرایط حساس کنونی پرداخت.

واعظی در ابتدا اظهار داشت: «آنچه که بیش از سایر فاکتورها در توفیقات جنگ تحمیلی دوازده روزه سهم بسزایی داشت ، اتحاد بی نظیر اجتماعی و همبستگی مردم برای صیانت از تمامیت ارضی ایران عزیز بود. این همبستگی بار دیگر ثابت کرد که فرهنگ منبعث از تاریخ و تمدن چند هزارساله، ماهیت اساطیری و اعتقادات مذهبی مردم ایران همواره در مقاطع حساس به یاری کشور میشتابد و مردم فهیم و نجیب کشورمان، علی رغم برخی نارضایتی و اختلاف سلیقه، پشت نظامیان و رهبری خود می‌ایستند تا در مقابل هرگونه تجاوز علیه مام میهن پیروز شوند. نفرت هرچه بیشتر لایه های مختلف جامعه نسبت به ماهیت دشمن نامشروع صهیونی نیز در این جنگ مشهود بود.»

وزیر اسبق ارتباطات با تأکید بر اهمیت این انسجام ملی، افزود: «از این روی معتقدم، بزرگ‌ترین مولفه قدرت ایران، در وهله نخست مردم و همبستگی حداکثری میان آنها است؛ بر همین اساس، هرچقدر بتوانیم این همبستگی را حفظ و تقویت کنیم، دشمن را بیشتر مأیوس کرده و  قدرت ملی ایران را در برابر بیگانه افزایش داده‌ایم.»

وی در ادامه به نقش مسئولان در تقویت این همبستگی اشاره کرد و گفت:  «یکی از راه‌های حفظ وحدت پساجنگ، تلاش های شبانه روزی دولت در مدیریت بهینه امور جاری و رفع نسبی والبته عاجل ناترازی ها در  تعامل نزدیک با مردم است.

علاوه بر دولت، قوای مقننه، قضائیه و سایر نهادهای ذیربط نیز هر کدام در حوزه مسؤلیت خود برای افزایش رضایت مردم و حل مشکلات موجود برنامه ریزی و تلاش عاجل نمایند. بسیاری از گشایش ها و رفع مشکلات با همراهی و درایت مردم سریعتر و بهتر قابل حصول است.»

تأکید رهبری بر پرهیز از دامن زدن به تفرقه

وزیر اسبق ارتباطات با اشاره به پیام اخیر مقام معظم رهبری تصریح کرد:«رهبری انقلاب با قوت تأکید کردند که در شرایط فعلی هر فرد در هر جایگاهی ، موظف است به نحو احسن همبستگی و انسجام ملی پساجنگ را حفظ و تقویت کند. متأسفانه در این وضعیت حساس، گاهی برخی افراد و گروه ها، موضوعاتی را مطرح می‌کنند که نه تنها عایدی مثبتی برای کشور ندارد، بلکه موجبات ناامیدی و ایجاد شکاف میان مردم را فراهم می آورد. وقت آن رسیده که منافع جریانی کنار رفته و منافع ملی جایگزین و بازتعریف شود.»

ضرورت تغییر رویکرد رسانه ملی

قائم‌مقام حزب اعتدال و توسعه در بخش دیگری از سخنان خود نقش رسانه‌ها به‌ویژه صداوسیما را بسیار مهم دانست و اظهار داشت: «هر ایرانی در جایگاه خود می‌تواند سهمی در حفظ وحدت و همبستگی داشته باشد، اما نقش صداوسیما در انعکاس مطالبات مردم و رعایت عدالت نسبت به جریانات سیاسی بسیار تأثیر گذار است. معتقدم سازمان صدا و سیما پیشانی نظام و اصلی ترین دستگاه تبلیغاتی کشور میباشد و اصلی ترین وظیفه آن نیز «روایتگری ملی» در فضای متکثر جامعه است.

وی تصریح کرد: «ضروری است طی اصلاحات ماهوی، اعتماد اجتماعی بازآفرینی و مرجعیت خبری ایرانیان داخل و خارج از کشور مجددا به صدا و سیما بازگردد تا چند شبکه جعلی و معاند در خارج از کشور که عمدتا از طریق سرویس های اطلاعاتی خارجی تغذیه و حمایت مالی میشوند در این سطح غلط پراکنی نکنند و نتوانند با روح و روان مردم بازی کنند. بنابراین ضروری است رویکرد فعلی صدا و سیما از روایتگری و اشاعه تفکر جریانی به روایتگری ملی با سیاست بازآفرینی امید اجتماعی، تغییر کرده، و همان‌طور که رهبر انقلاب فرمودند، به ترسیم فضایی بپردازد که مردم احساس کنند بعد از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، برخی سیاست‌های گذشته که کارکرد مثمر نداشته و موجبات دلسردی مردم از آینده را فراهم آورده بود، اصلاح شده است.»

توجه به مشکلات معیشتی مردم

رییس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه، همچنین با اشاره به وظایف دولت در شرایط کنونی، گفت: «ارکان دولت به شکل یکپارچه و بیش از پیش تلاش کنند و به‌گونه‌ای عمل کنند تا مردم به شکل محسوس احساس کنند مسئولان برای رفع مشکلات معیشتی، مهار گرانی‌ها و کاهش نارسایی‌های خدماتی حوزه انرژی مانند برق و آب، مجدانه اهتمام مینمایند تا رضایت عمومی جلب و افزایش یابد»

۲۹۲۲۱

کد خبر 2094845

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین