سلمان خدادادی نماینده مردم ملکان در گفتوگو با خبرآنلاین در خصوص ویژگیهای ریاست مجلس آینده، گفت: رئیس مجلس با رئیس جلسه علنی یکی نیست و برخی در گذشته همه هموغم خود را بر برگزاری جلسات علنی میگذاشتند. در حالی که وظیفه رئیس مجلس، ریاست مجلس است و این موضوع نیازمند اشراف کامل به وظایف مجلس است.
وی دیگر ویژگی رئیس مجلس نهم را سوق دادن نمایندگان به سمت نظارت جدی دانست و گفت: ما در کشور کمبود قانون نداریم، حتی در برخی موارد با قانونهای متضادی مواجه هستیم که اجرا را برای مجریان مشکل میکند. ضمن اینکه حل مشکلات کنونی مردم هم نیازمند نظارت جدیتر است.
خدادادی که تجربه چهار دوره نمایندگی مجلس را دارد در پاسخ به اینکه چه تفاوتهایی بین دو مجلس هفتم و هشتم که اصولگرایان بر آن حاکم بودند میبینی؟د، گفت: نمایندگان در مجلس هفتم ذلیل بودند؛ چرا که جسارت نمایندگان در نظارت، از هیاترئیسه ناشی میشود و هر گونه که هیاترئیسه عمل کن؛د تاثیر خود را بر نمایندگان میگذارد.
خدادادی که مجلس پنجم را قویترین مجلس ایران از جنبه نظارت میداند در ادامه با اشاره به تجربیاتش از چهار دوره مجلس گفت: ریاست هر کدام از روسای این مجالس ویژگیهای خاص خود را دارد ولی رئیس مجلس هشتم مدیریت خوب و عالی داشت. حقیقتاً بنده مدیریت آقای لاریجانی را میپسندم. چرا که منش شخصیتی ایشان به گونهای است که همه نمایندگان را به یک تفاهم جمعی میرساند و این لازمه هر مدیریتی است.
وی سابقه اجرایی لاریجانی در صداوسیما و وزارت ارشاد را از دیگر مولفههای موفقیت وی دانست و گفت: ایشان در دورههای مدیریتی خود بحرانهای مختلفی را پشتسر گذاشته است و در مدیریت مجلس هم با استفاده از این تجربیات موفقتر عمل کرده است، در حالی که در دوره هفتم نمایندگان ذلیل بودند و از جنبه نظارت نتوانستند وظایف خود به طور جدی انجام دهند.
عضو کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ریاست مجلس هشتم در مواردی براساس مصلحت مملکت و مجلس عمل کرد و از موضع خود کوتاه نیامد، افزود: ممکن است در مواردی این تشخیصها صد درصدی نباشد اما مهم است که یک مدیر بر نظر خود بایستد، در حالی که در مجلس هفتم اینگونه نبود.
خدادادی که معتقد است نمایندگان در انجام وظایف خود در زمینه نظارت باید جسارت داشته باشند، گفت: رئیس مجلس هشتم در طول مجلس این فضا را فراهم کرد و در جریان استیضاحها خواستار تعامل نمایندگان با دولت بود ولی اگر آنها در استیضاح اصرار میکردند از آنها میخواست حیثیت مجلس را خراب نکنند. چنین موضعی در گذشته وجود نداشت.
29219
نظر شما