اما در شرایط فعلی حدوداً یک هفتهای است که بازار با نفت 81 دلاری روز خود را شب میکند.
این در حالی است که جلالی نائینی عضو هیأت علمی مؤسسه عالی آموزش و پژوهش در مدیریت و برنامهریزی معتقد است: در صورت تأثیرپذیری بازار از عوامل پایه چون عرضه، تقاضا و ذخایر موجود در جهان قیمت نفت باید نزدیک به 70 دلار باقی بماند اما به نظر میرسد نگاه خوشبینانه کارگزاران بازار نفت به وضعیت بازار در آینده و رونق اقتصادی در جهان باعث این افزایش و رسیدن قیمت نفت به مرز 81 دلار است که البته باید تأکید داشت این رقم ماندگار نخواهد بود و به زودی نفت به قیمت 70 تا 75 دلار بر میگردد.
وی که در سمت کارشناس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی نیز مشغول به فعالیت است، تأکید دارد: اگرچه امیدواری برای افرایش قیمت نفت طی دو سه سال آینده با رونق اقتصادی در جهان همچنان به قوت خود باقی است و پیشبینی میشود طی چند سال آینده شاهد افزایش قیمتها در بازار باشیم اما در شرایط فعلی و علت اصلی این افزایش قیمتها مطمئناً طی دو تا سه ماه آینده قیمت نفت در حدود 70 تا 75 دلار حفظ خواهد شد.
جلالی نائینی افزایش 7 تا 8دلاری قیمتها طی هفته اخیر را ناشی از خوشبینی بیش از حد کارگزاران بازار میداند و معتقد است سفته بازی ناشی از این خوشبینی مدت کوتاهی به طول خواهد انجامید اما با این حال نمیتوان امیدوار بود قیمتها تا دو سه سال آینده روند صعودی مناسبی را به خود بگیرد ضمن آنکه این روند صعودی را نیز از اکنون نمیتوان پیشبینی کرد و نمیتوان رقمی قطعی را برای این افزایشها اعلام کرد.
وی درخصوص تصمیمگیری اوپک در شرایط فعلی میگوید: در شرایط فعلی به نظر نمیرسد اوپک تصمیمی برای افزایش تقاضا داشته باشد چرا که اوپک تا نشانه محکمی چون افزایش چشمگیر تقاضا را شاهد نباشد چنین تصمیمی را نخواهد گرفت.
براساس گفتههای وی، براساس آمارارائه شده توسط کشورهای صادرکننده نفت، تقاضای نفت در سال آینده بین 750 هزار تا 800 هزار بشکه افزایش خواهد یافت که این آمر نشاندهنده خروج تقاضا از روند نزولی و گرایش ان به سمت روند صعودی است.
نائینی در نهایت تأکید دارد: قیمت نفت از مرز 81 دلار به مرز 70 تا 75 دلار کاهش خواهد یافت و در همین پایه حفظ خواهد شد مگر آنکه رشد اقتصادی جهان چشمگیر باشد که این امر تا دو سال آینده امری بعید به نظر میرسد.
عضو هیأت علمی مؤسسه عالی آموزش و پژوهش در مدیریت و برنامهریزی
نظر شما