آنگلا مرکل صدراعظم آلمان روز پنجشنبه انتظارات کسانی را که امیدوار بودند وی خواسته های خود را در خصوص تدابیر ریاضتی تعدیل کند نقش بر آب کرد.
وی در نطقی در پارلمان آلمان گفت تنها راه فائق آمدن اروپا بر بحران بدهی ها استقامت در اجرای اصلاحات ساختاری در کنار تدابیر ریاضتی برای کاهش دادن میزان استقراض است.
اسوشیتدپرس در گزارشی از برلین به قلم فرانک جوردنز نوشت ، مرکل درخواست ها برای کنار گذاشتن یا تعدیل تدابیر ریاضتی را که شامل کاهش مخارج دولتی و افزایش مالیات در کشورهای اتحادیه اروپاست رد کرد. وی تاکید کرد که مجموع کاهش بدهی و رشد اقتصادی «دو ستون» راهبرد مورد نیاز برای خارج کردن اتحادیه اروپا از بحران است.
صدراعظم آلمان گفت :«رشد اقتصادی از طریق اصلاحات ساختاری قابل پیش بینی، مهم و ضروری است. رشد از طریق بدهی ما را مجددا به ابتدای بحران باز می گرداند و برای همین است که ما این کار را نکرده ایم و نخواهیم کرد.»
بحث درباره آینده تدابیر ریاضتی در اروپا در روزهای اخیر در پی انتخابات فرانسه و یونان بار دیگر بالا گرفته است.
فرانسوا اولاند نامزد حزب سوسیالیست در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه که در مبارزات تبلیغاتی خود رشد اقتصادی را راه حل بهتری برای بحران اقتصادی اروپا معرفی کرده بود روز یکشنبه در انتخابات پیروز شد. در همین حال کسانی که در انتخابات عمومی یونان به احزاب مخالف تدابیر ریاضتی رای دادند به این نگرانی دامن زده اند که این کشور به تعهداتی که برای دریافت کمک مالی داده است عمل نخواهد کرد.
مرکل گفت کاهش بدهی ها و تقویت قدرت رقابت باید در کنار یکدیگر پیش بروند.
وی افزود :«این دو ضد و نقیض نیستند ، بلکه در یک ردیف قرار دارند.»
صدراعظم آلمان بارها درباره دور شدن از مسیر ریاضت هشدار داده و موجب نومیدی آن دسته از رهبران اروپایی شده است که رای دهندگان به آنها برای اعتراض به طرح های کاهش بودجه دولتی به خیابان ها ریخته اند و پای صندوق های رای رفته اند.
مرکل با گفتن اینکه «هیچ مسیر طلایی یا درمان معجزه آسا (برای خروج از بحران) وجود ندارد» یکبار دیگر این احتمال را رد کرد که آلمان ممکن است از اوراق قرضه موسوم به اوراق قرضه یورو حمایت کند. اوراق قرضه یورو را هفده کشور عضو منطقه یورو بطور مشترک منتشر می کنند. اولاند ، رئیس جمهور منتخب فرانسه ، برای تامین مالی طرح های زیرساختی و تحرک بخشیدن به اقتصاد اروپا خواستار انتشار چنین اوراقی شده است.
صدراعظم آلمان خواستار صبر و شکیبایی شد و گفت «فائق آمدن بر بحران یک فرایند طولانی و پرزحمت است که فقط در صورتی به موفقیت می رسد که ما به سراغ ریشه بحران برویم و این ریشه نیز بدهکاری دهشتناک و فقدان قدرت رقابت برخی کشورهای منطقه یوروست.»
مرکل که در نشست هجدهم و نوزدهم ماه مه گروه هشت در کمپ دیوید آمریکا شرکت خواهد کرد همچنین انتقاد ملایمی از کشورهای ثروتمند خارج از اروپا مانند آمریکا کرد و گفت مهار مخارج دولتی تنها راه برای دستیابی به رشد پایدار است.
وی در این باره گفت :«این فقط شامل حال اروپا نمی شود ، بلکه در مورد تقریبا همه کشورهای صنعتی جهان صادق است.»
301301
واحد مرکزی خبر نوشت:
کد خبر 212629
نظر شما