نماينده مردم بهشهر در مجلس هشتم و نهم در گفتوگو با خبرآنلاين، با بيان اينکه مجلس هشتم از نظر شکلي، قانونگذاري و نظارت معدل قابل قبولي داشت، ادامه داد: اين مجلس در عرصه بينالمللي، موضع گيريهاي صريح توام با حکمت و تدبير به ويژه در حوزه استکبار ستيزي داشت.
وي اگرچه عملکرد اين مجلس در حوزه نظارت را خوب ميدانست، اما معتقد بود که همراهي مجلس با دولت، نظارت قوه مقننه را ضعيف کرد و ميشد بهتر از اين عمل کرد تا جلوي بسياري از تخلفات گرفته شود. اما مجلس تصور مي کرد که نظارت بايد توام با همراهي با دولت باشد و براي همين کمي با قوه مجريه مماشات کرد.
به گفته وي، مجلس هشتم قانون هدفمند کردن يارانهها را با تدابير لازم براي عدم اعمال فشار بر مردم تصويب کرد اما در مهار تورم و کنترل گراني ناشي از آن، ميتوانست فشار بيشتري به دولت بياورد تا قانون به درستي و با شيب 5 ساله اجرا شود. از اين رو معتقدم مجلس ميتوانست بهتر بدرخشد.
مقيمي با اشاره به تصويب قوانيني نظير قانون نفت، کسب و کار، مشاغل خانگي، بيمه بيکاري، کاهش روابط با انگليس و ..... را از دستاوردهاي خوب مجلس هشتم دانست و افزود: با همه اين فراز و فرودها، معتقدم که معدل مجلس هشتم قابل قبول است و اميدوارم در مجلس نهم بهتر باشد.
وي عملکرد هيات رئيسه را در دو حوزه «صحن و اداره مجلس» و «تشکيلات مجلس و کارکنان» قابل بررسي دانست و با بيان اينکه عملکرد هيات رئيسه مجلس هشتم در حوزه تشکيلات و فناوري و استفاده از ابزارهاي سخت و نرم افزاري بسيار قابل تقدير است، افزود: البته آنها در مديريت صحن هم معدل قابل قبولي داشتند. البته معتقدم که با نظارت بيشتر بر کميسيونها مي توانست خروجي بيشتري حاصل شود.
نماينده بهشهر ادامه داد: هر مشکلي را مي خواهند بررسي کنند، به مسائل فرهنگي نسبت ميدهند. از مشکل حجاب گرفته تا ترافيک و .... اما در چنين شرايطي کميسيون فرهنگي مجلس چه کرد؟ ما شاهد دو حرکت جاندار چه در حوزه نظارت و چه در حوزه قانونگذاري بوديم؟ يا مثلا کميسيونهاي اقتصادي ما براي حل مشکل بيکاري و تورم و نظارت بر دستگاههاي اجرايي چه کردهاند؟ اين ضعف هيات رئيسه بود که کميسيون ها کم کار بودند.
عضو کميسيون عمران با انتقاد از فضا سازي رسانهاي در خصوص تعيين رئيس بعدي مجلس، اظهار داشت: مشکل مردم تعيين رئيس مجلس نيست که اين موضوع را به فضاي عمومي جامعه کشاندهاند. نبايد ذهن مردم را درگير اين مسائل کنند و اين کار رسانهها، يک گناه نابخشودني است.
وي با بيان اينکه مشکل مردم گراني و تورم و ايجاد فرصتهاي شغلي است، ادامه داد: بالاخره يک نفر رئيس ميشود. اما رئيس مجلس حتما بايد به تقنين و اجرا اشراف داشته باشد. کسي که سابقه اجرايي دارد، بهتر مي تواند قانون بنويسد. قوانين ممکن است خوب باشند، اما در اجرا دچار مشکل ميشود. از اين رو يک مدير اجرايي، بهتر ميتواند در مجلس کار کند.
مقيمي افزود: نگاه رئيس مجلس بايد بلند باشد و از همه ظرفيتهاي مجلس، توام با عقلانيت و خرد جمعي استفاده کند. او بايد مشکلات روز مردم را بشناسد و در عين حفظ استقلال مجلس، با همراهي و همدلي با دستگاه اجرايي؛ براي حل اين مشکلات بکوشد.
وي تبعيت محض از ولي امر مسلمين را نيز از ديگر مولفههاي لازم براي رياست مجلس برشمرد.
/2929
نظر شما