۰ نفر
۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۸

علیرضا سلیمی

درباره اولویت‌های مجلس نهم، چند نکته را به صورت خلاصه عرض می‌کنم. یکی از اولویت های مهم مجلس آینده، نگاه به مشکلات اساسی کشور از جمله گرانی، اشتغال، تورم، تولید ملی، حمایت از محصولات ایرانی، افزایش ارزش پول ملی، خروج از وضعیت اقتصاد تک محصولی و عدم وابستگی به نفت است.
متاسفانه تراز بازرگانی ما با در نظر نگرفتن صادرات نفت، منفی است و مجلس آینده باید اقداماتی صورت دهد تا اقتصاد بیمار کشور از این مصیبت خارج بشود. این یکی از اولویت‌های مجلس نهم است.
اولویت دیگر بحث آموزش عالی است. ما باید در سیستم آموزش عالی کشور، تغییراتی جدی ایجاد کنیم. از جمله این تغییرات این است که ما باید در بخش تبدیل علم به فناوری و تجاری سازی علم، تلاش کرده و این موضوع را به سرعت تحقق ببخشیم. در آینده نه چندان دور آنچه که در تراز تجاری کشور‌های قدرتمند قرار می‌گیرد، بحث علم و فناوری است. ما در عرصه علم و فناوری باید گام‌های بلندی را برداریم.
در بخش مباحث فرهنگی رویکرد مجلس باید در جهت نهادینه سازی بنیاد‌های آموزه های دینی باشد. هر چند که تا کنون در این زمینه فعالیت‌های مثبتی انجام شده است؛ اما از آن جهت که کشور ما در مواجهه با جنگ نرم است، توجه به این موضوع همت بالاتری را می‌طلبد.
نکته بعدی این است که مجلس باید نقشی جدی در آرامش بخشی به فضای سیاسی کشور داشته باشد. امروزه فضای سیاسی کشور نیازمند آرامش جدی است. مجلس نقطه اتکا و محل امید مردم است. مردم انتظارات به حقی در این زمینه از منتخبان و نمایندگان خود دارند.
بحث دیگر بحث نظارت مجلس است. هرچند در این بخش در مجلس هشتم، اقدامات مناسبی صورت گرفت و اقداماتی شروع شد اما نتیجه عملی این نظارتی که از مجلس هشتم آغاز شده است؛ باید محسوس شود. یعنی نظارت باید دقیق‌تر، کاربردی‌تر و سریعتر صورت بگیرد تا این نظارت به یک نظارت پویا و موثر بدل گردد. بر اساس قانون اساسی، مجلس دو وظیفه عمده‌ دارد. یکی قانونگذاری و دیگری نظارت. بحث نظارت در قدیم مغفول مانده بود اما در مجلس هشتم اقداماتی صورت گرفت؛ اقداماتی که در مجلس نهم باید تقویت بشود.
اولویت دیگر مجلس آینده توجه به بودجه است. باید نظام بودجه ریزی ما تغییر کند و بودجه ریزی عملیاتی را باید در مجلس نهم تجربه کنیم. ما الآن بحث‌هایی مثل بازار سرمایه، کار و علم و فناوری را در بحث بودجه در نظر نمی گیریم. این موضوع نیازمند تعامل جدی مجلس با مراکز علمی و دانشگاهی است. مجلس یک عقبه کارشناسی قوی لازم دارد. ارتباط مجلس با مراکز علمی و دانشگاهی می‌تواند در این زمینه نقش آفرین باشد.
بحث دیگر بحث تعامل قوا است. در عین اینکه استقلال مجلس باید حفظ  شود، مجلس باید با قوای مختلف تعامل جدی داشته باشد.
*نماینده مردم محلات در مجالس هشتم و نهم
29219
کد خبر 213384

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین