معاون امور غذای سازمان غذا و دارو از اجباری شدن نصب برچسب اصالت بر روی تمام فرآوردههای آرایشی و بهداشتی قانونی کشور خبر داد.
بهروز جنت صبح امروز در نشست خبری که در سازمان غذا و دارو برگزار شد اظهار داشت: در چند روز گذشته تفاهمنامهای بین وزارت بهداشت، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت صنعت و تجارت امضا شد تا طرح برچسب کنترل اصالت و سلامت فراوردههای آرایشی و بهداشتی به شایستگی اجرا شود.
وی ادامه داد: محصولات سلامت محور جدای از اینکه جعل و تقلبش اقتصاد را مختل میکند، سلامت مردم را هم تحتالشعاع قرار میدهد به طوری که در قانون جمهوری اسلامی ایران تقلب و قاچاق فراوردههای آرایشی جرم شناخته شده نه تخلف.
جنت افزود: چرا که تخلف تنها شامل جریمه میشود اما جرم شامل مجازاتهایی مانند زندان و محکومیتهای قضایی هم میشود.
معاون سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در وزارت بهداشت سامانه ملی شبکه غذا و فرآوردههای آرایشی و بهداشتی است که در سازمان غذا و دارو با عنوان سامانه «شبکه ملی پایش غذا» آماده شده و بنا داریم تا روز 21 مهر به مناسبت روز جهانی غذا این سامانه رونمایی شود.
به گفته جنت یک بخشی از این سامانه به کنترل برچسب اصالت سلامت غذا و داروست و این برچسب از یک بارکد دوبعدی و به شکل مربع تشکیل شده که برای شبکه توزیع و بازرسان غذا و دارو طراحی شده است که امکان شناسایی و ردیابی کالا را فراهم میکند.
وی ادامه داد: تمام مشخصات لازم کالا از جمله شماره سری و تاریخ تولید و انقضا بر روی این برچسب مشخص است که از زمان تولید یا ورود به کشور تا زمانی که به دست مصرف کننده میرسد قابل ردیابی است و فعلاً نقطه تمرکز ما روی شرکتهای وارد کننده و دوره ترخیص است و سپس شرکتهای پخش و سطح عرضه.
معاون سازمان غذا و دارو هدف از اجرای این طرح را رسیدن محصول سالم به دست مردم عنوان کرد و افزود: در کنار این برچسب یک بارکد 16 رقمی با لایهای پوشانده شده و تا مصرف کننده کالا را خریداری نکند این برچسب پاک نمیشود و خریدار این امکان را دارد که با وارد کردن این شماره 16 رقمی و تطبیق آن با بارکد 2 بعدی در سامانه شبکه ملی غذا و دارو از اصالت جنس خریداری شده مطمئن شود.
جنت تاکید کرد: تفاوتی که بین سیستمهای وزارت بهداشت با بقیه سیستمها وجود دارد در امکان فراخوان (recall) و امکان هشدار به مصرف کننده و تایید تاریخ تولید و انقضا است چرا که در برخی موارد کالا تقلبی نیست ولی تاریخ انقضای آن به پایان رسیده که تاریخ را جعل میکنند و تاریخ روز را در آن حک میکنند که با این سیستم امکان جعل تاریخ انقضا هم از بین میرود.
وی با اشاره به اینکه این بارکدها امکان میزان واردات یک محصول آرایشی بهداشتی در کشور را نیز برای ما مشخص میکند خاطرنشان کرد: به عنوان مثال وقتی یک محموله هزار جعبهای وارد میشود ما میتوانیم بفهمیم که در هر استان چند جعبه توزیع شده است.
معاون سازمان غذا و دارو نحوه توزیع برچسبهای اصالت را این گونه تشریح کرد که هنگامی که بارنامه توسط واردکننده تهیه میشود تعداد برچسبهای اصالت نیز برا ساس بارنامه تهیه شده و هنگام دریافت مجوز ترخیص تعداد اقلام الصاق میشود و جنس پلمب شده وارد شرکت مجری که از طرف وزارت بهداشت صلاحیتش تایید شده میشود تا برچسبها بر روی کالا الصاق شود.
وی تفاوت سیستم الکترونیکی را با سیستم سنتی بازرسی قدیم به روز بودن آن دانست و گفت: همیشه در دنیا بازرسان تعریف شده دولتی مانند یک چراغ قوهای میمانند که میخواهند دشتی را روشن کنند و قطعاً امکان این کار نیست ولی با وجود سنسورها هر جا که لازم باشد ورود میکنند.
200 هزار مغازه آرایشی بهداشتی در کشور فعالند
جنت اضافه کرد: اکنون حدود 200 هزار مغازه آرایشی بهداشتی در سراسر کشور فعالند و مگر چند بازرس میتوانند همه را کنترل کنند ولی اگر سیستم هوشمند شوند همه مردم یعنی 75 میلیون بازرس خواهیم داشت مضاف بر اینکه ما طی این سیستم الگوهای مناطقی را که بیشترین پالس تقلب و اشتباه را برای ما ارسال میکنند به دست میآوریم.
تمام محصولات آرایشی بهداشتی برچسب اصالت خواهند داشت
وی از اجرای کامل طرح برچسب اصالت بر روی فرآوردههای آرایشی بهداشتی تا شهریور خبر داد و گفت: برای تکمیل این سیستم ما با سه چرخه واردات، توزیع و عرضه مواجهیم که چرخه واردات از 15 بهمن استفاده از برچسب اصالت اجباری شده و هیچ محصولی وارد نمیشود مگر اینکه برچسب بارکد اصالت داشته باشد و این نوید را میدهیم که تا شهریور تمام محصولاتی که به مردم عرضه میشود صاحب برچسب اصالت باشد.
301301
نظر شما