سرمایه‌گذاری فدراسیون فوتبال در این بانک سرانجام ناراضی‌هایی تراشید که در برابر فدراسیون ایستادند

بالاخره یک نفر پیدا شد که به تصمیم سازمان تربیت‌بدنی مبنی بر سرمایه‌گذاری در یکی از بانک‌های خصوصی کشور اعتراض کند؛ «نمی‌خواهیم پول ما را در بانک سرمایه‌گذاری کنند. آن پول را به خود ما بدهند، راه درآمدزایی را بهتر از آنها می‌دانیم.»

این گوشه‌هایی از صحبت‌های شفیع‌زاده مدیر عامل باشگاه استقلال اهواز است. فعلاً تنها فرد معترض به تصمیم سازمان تربیت‌بدنی خودش است و هنوز هیچ کدام از باشگاه‌هایی که خصوصی هستند نسبت به این قضیه معترض نشده‌اند.

ماجرا از جایی شروع شد که چند روز قبل خبر رسید مسئولان سازمان لیگ فدراسیون فوتبال بدون هماهنگی قبلی و کسب موافقت مدیران عامل باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس به صورت خودسر از حساب ذخیره این دوباشگاه نزد فدراسیون فوتبال مبلغ دو میلیارد تومان برداشت و بخشی از سهام بانک خصوصی تات را خریداری کرده‌اند تا این دوباشگاه تهرانی ناخواسته به عنوان سهامدار این بانک خصوصی شناخته شوند.

اما ماجرا به همین جا ختم نشد و این اتفاق گریبان دیگر تیم‌های لیگ برتر را هم گرفت تا آنها هم به بدنه این بانک خصوصی متصل شوند. بانکی که مدیر عاملش نام شناخته شده‌ای در فوتبال ایران دارد و آن علی انصاری است! سرمایه‌گذاری در بانک تات که به تازگی در مرحله پذیره‌نویسی قرار گرفته ریسکی بزرگی است که مسئولان فدراسیون فوتبال آن را انجام داده‌اند. چرا که علاوه بر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس که نیاز مبرمی به بودجه خود دارند باشگاه‌های دیگر نیز با این مشکل بزرگ دست و پنجه نرم می‌کنند و شکی وجود ندارد که راضی به سرمایه‌گذاری در بانک تات نیستند. این را به راحتی می‌توان از ادامه صحبت‌های شفیع‌زاده فهمید؛ «اولاً باید از آقایان بپرسیم که این پول برای چه کسی است.

اگر آن سهم بلیت‌فروشی باشگاه‌ها متعلق به ما است که دیگر چرا از طرف ما پس‌اندازش می‌کنند، اگر آن پول برای ما نیست پس چرا می‌خواهند در آینده سودش را بین باشگاه‌ها تقسیم کنند؟ من باز روی حرف خودم تأکید می‌کنم که راه درآمدزایی را بلدم و می‌توانم چند برابر پول سپرده شده در بانک را از راه‌های اقتصادی به دست بیاورم.» شفیع‌زاده به قول خودش راهکارهای اقتصادی زیادی برای درآمدزایی دارد و می‌تواند چندین برابر این پول را از طریق سرمایه‌گذاری به دست آورد. آیا این حق او و تیمش نیست که با پول حاصله از بلیت‌فروشی تیمش درآمدزایی کند یا مثل بسیاری از تیم‌های شهرستانی آن را مرهمی بر زخم‌های مادی تیمش کند؟

این همان حرفی است که عزیز محمدی رئیس سازمان لیگ ادامه‌اش می‌دهد و می‌گوید: «باشگاه‌ها مشکل مالی دارند و به آنها حق می‌دهم. باید بگویم همه چیز همان‌طور که پیش‌بینی کرده بودیم اتفاق افتاد. چند روز قبل صحبت کردم و گفتم که باشگاه‌ها به این قضیه اعتراض می‌کنند. چون طبق قانون، فدراسیون فوتبال به هیچ وجه اجازه ندارد از حساب باشگاه‌های لیگ برتری برای انجام کارهای اقتصادی برداشت کند.

با این حال این سرمایه‌گذاری پس از پیشنهاد فدراسیون فوتبال انجام شد و قرار است سود حاصل از این سرمایه‌گذاری به تمامی باشگاه‌ها داده شود. ما برای رسیدن سود به همه باشگاه‌ها راهی به جز سرمایه‌گذاری در بانک پیدا نکردیم.» سرمایه‌گذاری در بانک پیشنهاد خوبی است اما آنچه به عنوان نخستین سؤال پس از این اتفاق به اذهان عمومی خطور می‌کند این است که چرا بانک تات؟ بانکی که هنوز در مرحله پذیره‌نویسی است و کسانی که فرم پذیره‌نویسی را دریافت می‌کنند به عنوان سهامدار در بانک معرفی می‌شوند؟ بانک‌های خصوصی زیادی در ایران وجود دارند که نزد مردم شناخته شده هستند و سرمایه‌گذاری در آنها سوددهی خوبی را به همراه دارد.

اما برای فدراسیون فوتبال که با خرید سهام بانک تات دست به ریسک بزرگی زده است پیش‌بینی کردن آینده‌ای روشن معقول به نظر نمی‌رسد. تنها واژه‌ای که می‌توان دورش را برای این انتخاب خط کشید علی انصاری رئیس بانک تات است که نزدیکترین فرد به واعظی‌آشتیانی در سازمان تربیت بدنی به حساب می‌آید. آیا ارتباط نزدیک با آشتیانی و دستوری که احتمالاً او صادر کرده است، فدراسیون فوتبال را مجاب به خرید سهام بانک تات کرده است؟

عزیز محمدی در این مورد ابراز بی‌اطلاعی می‌کند. شاید هم در جریان امور قرار دارد و سعی دارد قضیه را لاپوشانی کند؟ با این حال می‌گوید: «این موضوع صحت ندارد و این پیشنهاد فدراسیون فوتبال بود که در این بانک سرمایه‌گذاری کنیم. به هر حال فدراسیون فوتبال با سرمایه‌گذاری دو میلیارد تومانی در این بانک امیدوار است تا سود خوبی نصیب زیرمجموعه‌هایش در لیگ برتر شود.»

سودآوری از بانکی که هنوز مشخص نیست درصد اعتماد مردم به آن تا چه اندازه است بدون شک فقط ریسک است و ریسک. اگر همه چیز آن طور که فدراسیونی‌ها انتظارش را دارند پیش نرود و سرمایه آنها پس از گذشت چند سال به کمتر از دو میلیارد تومان نزول پیدا کرد، چطور؟ اصلاً فدراسیون فوتبال چطور یک دفعه به این نتیجه رسید و برای سرمایه‌گذاری در بانک تات پیش‌قدم شد؟ آنها پنهانی و بدون اعلام به باشگاه‌ها و با پول آنها سرمایه‌گذاری کرده‌اند و این برخلاف آئین‌نامه اجرایی در سازمان لیگ است. قرار بر این بوده تا در روزهای گذشته مجلس شورای اسلامی پیگیر این قضیه باشد و مشخص شود که فدراسیون فوتبال با چه مجوزی اقدام به انجام چنین کاری کرده است. هنوز که خبری از این پیگیری منتشر نشده است و فدراسیون فوتبال با سرمایه باشگاه‌ها سهامدار بانک تات است!

کد خبر 21569

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین